Uite, spre exemplu as dori sa lansez o alta invitatie pe aceasta cale, catre moderatorii/detinatorii acestui forum, si sa incercam sa realizam o emisiune pe o tematica sa zicem…. “De ce Mac?”.
Trimite la admin.macuser la gmail un email cu o propunere concreta. Ce inseamna realizarea unei emisiuni, ca eu nu inteleg?
Uite, spre exemplu as dori sa lansez o alta invitatie pe aceasta cale, catre moderatorii/detinatorii acestui forum, si sa incercam sa realizam o emisiune pe o tematica sa zicem…. “De ce Mac?”.
Trimite la admin.macuser la gmail un email cu o propunere concreta. Ce inseamna realizarea unei emisiuni, ca eu nu inteleg?
Nici eu nu înțeleg, nici unde ar fi emisiunea asta… Poate enigma se dezvăluie treptat.
Pai.. ca sa raspund in ordinea numerelor de pe tricou, raspunsurile sunt dupa cum urmeaza:
@huk & Cattus Tharex- pai… undeva pe week-end ca sa fie si lumea mai libera, unul sau mai multi (de preferat mai multi deoarece mai multe persoane inseamna mai multe opinii) reprezentanti MacUser.ro sunt invitati in studiourile News IT unde vom purta o discutie pe o tema stabilita inainte fie intre noi fie propunem o serie de teme iar lumea alege, iar restul lumii este invitata sa ni se alature si in cazul in care au ceva de comentat la adresa a ceea ce se discuta in emisiune poate sa adreseze intrebari.
@Eugen M. Din fericire, sau din pacate pentru cei care petrec ceva mai mult timp in trafic, tu si restul lumii ne poti asculta doar online si o poti face asta pe http://www.news-it.ro pe unul dintre cele doua stream-uri disponibile.
In continuare, pentru alte intrebari, va stau la dispozitie.
..., tu si restul lumii ne poti asculta doar online si o poti face asta pe http://www.news-it.ro pe unul dintre cele doua stream-uri disponibile.
Văd că aveți program doar între 09:00 dimineața și 20:00, aproximativ 12 ore?
Timpul meu de a asculta online radioul vostru este dis de dimineața, așa că azi nu am prins nimic de la voi.
Se prea poate ca pe viitor să aveți 24/24 program?
Mersi mult.
[ Modificat: 09 Aprilie 2008 12:05 PM de Eugen M. ]
Şi eu îi mulţumesc lui Eugen M. dar nu a făcut decât să de-a copy and paste la ce s-a scris pe aici sau ce a scris el în acest thread (cu tot cu greşeli de exprimare ). Sunteţi în urcare… mult succes.
Mă îndoiesc că cine îşi pune întrebarea “De Ce Mac?” a aflat lucruri concise din acel articol sau din acest thread, eu nu am văzut decât nişte utilizatori de mac lăudându-şi fireşte propriile produse.
Eu unul nu am fost convins, şi mi-am comandat tot un tâmpit de pc.
Nu sunt liber (precum se declară deţinătorii de computere Macintosh)
Greşelile ca greşelile, dar să spui că, citez, GNU este o firmă care produce şi dă soft pe gratis (şi că mai e şi în topul vânzărilor) discreditează automat tot ceea ce e scris mai sus, nu că ar mai avea nevoie de cine ştie ce discreditare. Nemaivorbind de alte prostii de genul, citez din nou, “pot utiliza alte siteme de operare, care din câte se pare funcționează mult mai rapid și mai stabil pe platforma Mac decât are funcționa pe platforma pentru care au fost construite.” Citind un articol ca ăsta, aş avea mari dubii legate de competența în materie de calculatoare a celui care l-a scris.
Bai, pana una alta, Eugen a scris ceva, ceea ce e mai mult decat oricine de aici. Bun, rau, asta e. Bagati corectari si completari la text, faceti in wiki daca aveti rabdare, si apoi trimitezi la radio. Sunt sigur ca cei de acolo ar aprecia un text mai corect, mai complet, din mai multe perspective.
Nu, cu atitudinea asta nu sunt de acord. În momentul în care publici cu pretenții jurnalistice (pe un site de ştiri cum înțeleg că este news-it, nu pe un glob personal), trebuie măcar un minim de reguli de etică jurnalistică să respecți, dacă cu gramatica şi morfologia nu te preocupă—asta nu-i mare durere, în definitiv facem greşeligramaticale şi în discursul uzual, de zi cu zi, doar că nu ne dăm seama. În schimb:
* E o datorie de bun-simț față de cititori să nu incluzi informații false. Să spui gogorița cu celelalte sisteme de operare care rulează chiar mai rapid decât p e platformele pe care au fost inițial construite nu e o exagerare ci ditai minciuna. Dacă te referi la Mac-urile noi, bazate pe arhitectura x86, rulează la fel (d’oh, e acelaşi procesor, aceeaşi arhitectură ca pe PC-uri). Dacă te referi la Mac-urile vechi, nu poți spune că “alte” sisteme de operare rulează mai repede decât pe platforma pe care au fost construite. Nu există o relație de echivalență sau proporționalitate exactă între arhitecturi radical diferite (x86 vs. PowerPC), ca să spui că Linux de pildă rulează mai rapid pe un Powerbook G4 decât pe un PC echivalent (pentru că nu există un PC echivalent), iar programele nici măcar nu sunt, propriu-zis, aceleaşi. Vorbim de aplicații portate, iar în unele cazuri diferențele sunt majore (vezi cazul unor aplicații ca cele din Microsoft Office)
* E tot o datorie de bun-simț față de cititori să nu incluzi informații greşite. Ok, mai scapă câte una, e normal, am comis-o şi eu şi nici măcar nu sunt jurnalist profesionist, ca să spun că scriu sute de pagini pe an şi mi-a mai scăpat ceva la n ani. Dar nu cred că e nevoie de multă finețe ca să înțelegi că GNU e un sistem de operare (incidental, o bună parte din userland-ul lui a ajuns şi prin alte părți, pentru că Hurd încă se chinuie să facă ceva util), nicidecum o firmă.
Şi mai sunt multe de spus, însă n-are rost. Încercarea asta de “advocating” e rezonabilă în momentul în care vii cu informații corecte, şi atunci poți sune că da, uite, informația în sine e reală, dar depinde din ce unghi o priveşti ş.a.m.d..
Nu vreau să fiu înțeles greşit—apreciez efortul de a scrie acest material, cu atât mai mult cu cât ştiu pe propria-mi piele că nu e uşor, însă genul ăsta de materiale nu numai ca nu promovează produsele Apple, dar fac o reclamă foarte proastă comunității celor care le utilizează.