Mda… frumos articol. Aveti si pe cineva angajat sa corecteze greselile de gramatica?
De ce nu o faci tu mă rog.
“Probabil”, “deoarece” “pentru că” la sfârşitul articolului scrie Articol de Eugen M. din data de 11/04/2008 15:27
Ştii că erau acele acţiuni de “free hugs” prin care primeşti îmbrăţisări gratuite de la necunoscuţi…., dar dacă nu te-ai spalat foarte bine de dimineaţă, chiar şi gratuite, mulţumesc dar nu doresc îmbrăţişarea ta. Am spus asta făcând referire la articolul tău şi conţinutul lui.
Omenirea a “evoluat” în aşa fel încât nu mai sunt apreciate doar iniţiativele, ele trebuie să producă şi “realizări” pozitive. Probabil de aici şi reacţia mea şi a altora de a te critica pentru o iniţiativă, să zic, lăudabilă dar…
@Eugen M: probabil n-o sa-ti placa prea mult de mine, asta e.
Sugestia mea: doresti sa scrii despre Mac/whatever? Iti poti face un blog, free sau altfel, pe care esti liber sa publici tot ce iti doresti.
@Pilgrim (news-it.ro): Daca voi publicati astfel de articole fara o corectura si review (sugestiile lui donkey mi s-au parut corecte) e clar unde puneti stacheta.
@restul care au zis ca de ce criticam: sigur, initiativa de a scrie un astfel de articol e laudabila, la mai multe. Combinata cu o cerere de contributie catre macuser.ro? Ma sacaie un pic… Mai ramane sa vina sa se spuna “bah ce naspa comunitate sunteti, am cerut si eu ceva si uite ce am primit”. Pacat, ca restul articolelor de pe site sunt destul de bine scrise.
@Eugen M: probabil n-o sa-ti placa prea mult de mine, asta e. ...
Eh, nu am nimic împotriva părerii tale, ai perfectă dreptate.
Ideea este că eu, când am scris acel articol, era vreo 02:00 dinineața, mort de somn de altfel, deci cred că îți închipui ce a fost în capul meu, “Să îl termin repede și să îl trimit”. Așa că, l-am trimis la News IT, am întrebat dacă li se pare OK, dacă nu trebuie corectat ceva, eu unul știam că anumite lucruri mi-au scăpat (greșeli de ortografie, litere lipsă, idei confuze, gramatica, da stau prost cuea, ce să fac, nu îs perfect… etc.) asta după ce l-am citit a doua zi dimineață, dar ei mi-au spus că totul e ok. Atunci, eu, am lăsat după ei.
Între timp am corectat articolul, din cap până-n coadă, dacă vrei ți-l dau spre revizuire, și l-am trimis din nou la News IT, sigur îl vor pune pe cel corect pe pagina lor, dacă vor.
Eu nu le-am spus, “Vă rog puneți acest articol la voi pe site”, ci ei au venit cu inițiativa. Eu am scris articolul pentru că Pilgrim a pus această temă în discuție pe forum, atâta tot.
Pentru cei care au dubii,
- Nu am dat copy/paste la ce am scris, eu sau voi pe forum, ci este din experiența mea practică și teoretică, asta findcă am citi multe chestii pe temă, înainte ca să scriu.
- Alte OS merg într-adevăr pe Mac OS X mai bine, iar cine nu crede să citească aici.
- Iar GNU știu ce înseamnă și ce importanță și sens are în lumea IT. (Gun’s Not Unix)
P. S. Criticile voastre mă întăresc, și sunt chair bune, doar uneori au prea multă caterincă.
eu nu inteleg de ce l-ai mai trimis, daca esti obosit si stii ca nu e bun, lasa-l pentru a doua zi. ar trebui sa-l reiei de mai multe ori ca sa iasa bine si coerent.
punctul 9 a spart totul, nu are nicio legatura cu restul si multi, eu inclusiv, habar n-au ce-i GNU si ce cauta acolo.
@Eugen M: probabil n-o sa-ti placa prea mult de mine, asta e. ...
Eh, nu am nimic împotriva părerii tale, ai perfectă dreptate.
Ideea este că eu, când am scris acel articol, era vreo 02:00 dinineața, mort de somn de altfel, deci cred că îți închipui ce a fost în capul meu, “Să îl termin repede și să îl trimit”. Așa că, l-am trimis la News IT, am întrebat dacă li se pare OK, dacă nu trebuie corectat ceva, eu unul știam că anumite lucruri mi-au scăpat (greșeli de ortografie, litere lipsă, idei confuze, gramatica, da stau prost cuea, ce să fac, nu îs perfect… etc.) asta după ce l-am citit a doua zi dimineață, dar ei mi-au spus că totul e ok. Atunci, eu, am lăsat după ei.
Între timp am corectat articolul, din cap până-n coadă, dacă vrei ți-l dau spre revizuire, și l-am trimis din nou la News IT, sigur îl vor pune pe cel corect pe pagina lor, dacă vor.
Eu nu le-am spus, “Vă rog puneți acest articol la voi pe site”, ci ei au venit cu inițiativa. Eu am scris articolul pentru că Pilgrim a pus această temă în discuție pe forum, atâta tot.
Pentru cei care au dubii,
- Nu am dat copy/paste la ce am scris, eu sau voi pe forum, ci este din experiența mea practică și teoretică, asta findcă am citi multe chestii pe temă, înainte ca să scriu.
- Alte OS merg într-adevăr pe Mac OS X mai bine, iar cine nu crede să citească aici.
- Iar GNU știu ce înseamnă și ce importanță și sens are în lumea IT. (Gun’s Not Unix)
P. S. Criticile voastre mă întăresc, și sunt chair bune, doar uneori au prea multă caterincă.
Măi Eugene, mie nu mi se pare că ar avea cineva ceva cu tine. Doar că mai faci boacăne, ca oricine altcineva. Doar că ți se atrage atenția cam des atîta tot. Oricui i se întîmplă să fie obosit în așa hal încît să nu audă ce gîndește în momentul respectiv. În ce privește articolul tău și faptul că l-ai revizuit cap-coadă, îmi aduce aminte de un mare filozof care din păcate nu mai este printre noi, pe numele lui Mitch Hedberg , care spunea cînd nu-i ieșea vreo glumă: “I have to fix this joke. I’m gonna take it and i will change all the words”
1. GNU e în primul rând un acronim recursiv, GNU’s Not Unix, şi este un sistem de operare. The GNU Project este proiectul care are ca scop scrierea de software free pentru GNU. GNU foloseşte Hurd ca kernel, ultima oară când am verificat boota, după ce au renunțat în final la ideea de a-l scrie from scratch şi a ajuns să fie bazat pe Mach.
Tu ai confundat GNU cu… nici nu ştiu cine, cu FSF sau cu comunitatea open source. FSF, The Free Software Foundation, se ocupă actualmente în special cu partea legală—elaborarea licențelor GPL de pildă—şi cu suportul proiectelor free software (FSF menține, de pildă, The Free Software Directory).
E adevărat că până undeva pe la jumătatea anilor ‘90, FSF folosea o parte din fonduri pentru a angaja, temporar, programatori care să lucreze la programe open source, însă asta e departe de a mai fi de actualitate, iar FSF în niciun caz nu este o firmă care produce şi dă soft gratuit. Softul open-source (care nu e totuna cu freeware) este opera comunității open source.
Dacă chiar ai fi vrut să faci apologia mişcării open source, ai fi putut să te concentrezi pe comunitatea BSD, pentru că o bună parte din OS X se sprijină cu vârf şi-ndesat pe BSD. Incidental, partizanii BSD au un dinteîn plus destinat partizanilor GPL, iar Stallman e subiect de bancuri, şi adesea pe bună dreptate.
2. Articolul la care tu ai dat link e o mare prostie, sincer. Benchmark-ul la care face referire arată, în realitate, doar că Macbook Pro-ul merge mai bine în Photoshop—la toate celelalte capitole e în urmă sau în orice caz comparabil. Pentru, cred, a doua oară: cu excepția amintită a EFI, între un Mac şi un PC nu e nicio diferență.
Na! că și aici am greșit…!
Unde nu greșesc frate…?
Ai dreptul să ți se pară acel articol cum vrei tu, nu-mi cade netul din cauza asta.
CEILALȚI…
Da, mi se !!! atenția des pe forum, sunt de acord. Eu vă sugerez să nu mai îmi !!! atenția, și gata, sau să îmi spuneți ceea ce vreți, orice, pe PM.
Și totuși, atunci “Ce aduce bun tema asta??”
Oare ceartă?!
CEILALȚI…
Da, mi se !!! atenția des pe forum, sunt de acord. Eu vă sugerez să nu mai îmi !!! atenția, și gata, sau să îmi spuneți ceea ce vreți, orice, pe PM.
Eugene, o fi aici Forum, dar pe cati useri i-ai vazut tu facand exces de”!!!”? Pai se poate!? C’mon, aveam pretente de la tine…Tanar, cu potential, talentat…