Un sfat referitor la MacBook…
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 02.04.08

Salutare!Am o si eu o rugaminte la voi, sa-mi spuneti daca oferta asta vi se pare “apetisanta”, ma refer daca este o afacere buna, pt un windows user care VREA sa isi cumpre un macbook.Sau s-ar merita sa cumpar unul folosit?Multumesc smile.

MacBook Alb
Procesor 2.00GHz, 1GB RAM, 80GB, Combo Drive, Airport, Bluetooth, Mac OS X Leopard   3478 lei
(stoc lichidat)

P.S:Nu luati in considerare “stoc lichidat”, spuneti-mi doar parerea voastra ^^, thx

[ Modificat: 02 Aprilie 2008 10:10 PM de hqdesign ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Bunicica, daca ai si garantie…
In schimb, eu am luat un macbook negru, 120 gb hdd, Super drive, 2gb ram cu 3400.
PS: Incearca sa pui altfel titlul unui astfel de topic, altfel iti va fi luat drept topic de vanzari/cumparari.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am editat titlul, cat despre mac, e nou-nout, garantie 2 ani, insa si asa imi cam goleste buzunarul.
Tu l-ai cumparat nou sau folosit?
Ajutati si voi un om la ananghie, si promit ca voi fi un user fidel smile.

[ Modificat: 02 Aprilie 2008 10:40 PM de hqdesign ]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Si acum vine eterna intrebare: la ce vrei sa-l folosesti?

Ca sfat general, pune-i cat mai mult RAM, ca se simte. Vezi ca e un topic dedicat: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/7338/

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Vreau sa il folosesc la webdesign, deci softurile care vor rula sunt:Toata suita adobe cs3 web premium, si alte cateva aplicatii smile, mi-a mai zis cineva sa aiba 2gb ram ca e mai bine, tot un mac user smile

LE:Am optat pt. un macbook fiindca e un laptop, se poate “cara” oriunde, insa daca ar fi sa imi cumpar un mac mini, performantele ar fi mai ridicate?Eu as cumpara unul din asta mai repede insa nu am gasit nici o promotie :|

[ Modificat: 02 Aprilie 2008 10:50 PM de hqdesign ]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Macbook-ul meu era “open box”, cu garantie un an de zile.

Nu iti recomand sa iti iei mac mini. Mai ales daca te tenteaza portabilitatea, un macbook este excelent.
Cat despre rami, cu toata caldura 2gb. Se simte diferenta de la 1.

PS: macul care l-ai descris e de obicei 4100 sau mai mult nou. Asa ca scoti o afacere bunicica. Ai grija mai inainte sa treci pe la toate magazinele (istyle am vazut ieri ca are o promotie, de ex) si prin rubrica de vanzari.

[ Modificat: 02 Aprilie 2008 11:27 PM de knockout ]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc knockout pentru ca te implici, de ce nu ar fi bun un mac mini?
Cat despre macbook de la istyle vreau sa imi iau insa nu stiu ce sa mai fac fiindca dupa o conversatie cu un mac user, mi-am cam taiat avantul, asa ca deocamdata sunt in impas smile, ma tenteaza tot mai mult sa cumpar unul folosit smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Daca iti iei folosit ia-ti macar unul ca sa mai aiba ceva garantie. Gandestete ca daca gasesti unul de pana la 1 an vechime (mai ai 1 an garantie in RO), acela e ca nou de fapt, dar la pret mai scazut.
De obicei alea SH au upgrade de memorie si eventual ceva accesorii, care te mai costa daca iei unul nou.
La modelul descris de tine poti sa-i pui linistit si 4 giga RAM (daca e Santa Rosa).
Preturile la RAM sunt aprox.  1 Gb = 100-125 RON
Adaptor pentru monitor extern cam 80 RON

Eu mi-am luat de nou macbook-ul, dar pe firma si macar am dedus TVA-ul.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

hehe, intamplator am vazut ca esti din oradea, se pare ca sunt destui mac users din or, happy to see that :D.

“De obicei alea SH au upgrade de memorie si eventual ceva accesorii, care te mai costa daca iei unul nou.”

Ce vroiai sa spui prin SH?
Multumesc pentru ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

SH = second hand

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, pretul corect la memorie e 150 lei 2GB RAM. Pune 4, că nu e mult!
Masina e buna, iar pretul MB-ului e corect. Ia-l, cit mai poti, se vinde ca piinea calda! Tare mă tem că nu mai e!
Înţeleg că e nou şi are 2 ani garanţie!