Tudor - 03 Aprilie 2008 10:33 PM
STef… - 03 Aprilie 2008 10:21 PM
ideea e ca, cu cat ai mai multa memorie, cu atat face scratch pe disc mai putin
Da, dacă ai mai mult de 4 GB RAM, scratch-ul se mută de pe hard disc în RAM și astfel schimbul de date între RAM-ul folosit direct de Photoshop și scratch devine mai rapid. Dar tot scratch face, chiar dacă ai 16, 32 sau 64 GB de RAM. Photoshop pe 64 de biți halește direct oricâtă memorie îi dai, peste limita de 4 GB. Ai 32 GB de RAM, ți-i ia pe toți și abia după aia cere scratch - dacă o mai fi nevoie.
Am sa-ti dau maine sa vezi ce e ala Scratch Disc de 36 GB si poate ma enervez si-l pun si in film sa vezi cum se misca.
Dupa cum spunea si dacul pe enspe mii de posturi (cred ca s-a saturat sa tot zica) ideea e sa stii cum sa-l configurezi. Pentru ca una e sa-ti faca buff din RAM si alta e sa-ti faca buff din HDD, dar asta se poate citi in documentatii si 99% in posturile dacului. Photoshopul meu manca-l mama e setat la 3 GB RAM, cache levels 20, si scratch pe disc separat (special pentru asa ceva) de 100GB si ma gandesc sa-l mai suplimentez cu inca unu in RAID numa asa de ambitie sa vad unde-l pot duce.
P.S. Uneori lucrez outdoor la 300 DPI scara 1:1, numa sa-i enervez pe aia de la masina de print ca nu-i supot cu serverul lor de RIP si cu PC-urile lor infecte facute din piese de lego.
P.P.S “ți-i ia pe toți și abia după aia cere scratch” wrong wrong wrong…. nu-i ia pe toti decat daca-i dai tu voie sa faca asta.