Cu siguranta nu o vor lua de la capat, ce naiba. Nici nu ma gandeam la asa ceva. De fapt, nu cred ca se va schimba mare lucru la sistemul de operare pentru multa vreme de acum incolo. Insa…tocmai diferentele de hardware ar putea duce la dezvoltarea unor variante diferite de firmware pentru cele doua modele (nu neaparat, dar e posibil). Pana la urma Apple s-a remercat intotdeauna prin marketing iar oamenii lor de marketing cu siguranta nu-i vor indemna sa investeasca prea mult intr-un model mai vechi…cu care eu sunt convins ca doar au testat piata. Probabil ca abia generatia a doua de iPhone va fi cu adevarat la inaltime (cam cum s-a intamplat si cu iPod-urile)...
Da dar vezi cu ipod-urile ... eu nu am si nu am avut ... dar din cate stiu fie ca ai iPod generatie mai veche sau mai noua ... il excludem pe iPod Tach ... schimbarile au fost de design si de hardware se pare adica dava ai un ipod video ala vechi sa zicem ala denumit U2 si un iPod video ultima gen diferente intre ele nu sunt pe sofware si ce merge pe ala vechi U2 merge si pe asta nou ... din cate stiu eu ... ce e diferit total e iPod Tach asta de fapt e un iphone fara GSM
Nu stiu sa speram in mai bine nu in mai rau
Si ar fi stupid din pct de vedere al designului sa faca un iphone nou totul din plastic cand tot ce e la apple totul se schimba pe Al ... ar fi aiurea total ... daca tot vor sa-l faca stralucitor si lucios sa-l faca din inox daca vor sa-l faca lucios BlingBling
Sau sa-l faca din Al lucios alb sau negru cum e sigla apple de la iMac Al e un Al negru din cate stiu lucios
Dupa parerea mea Iphon.ul va ramane in gama clasica apple de finish.uri. *alb/Aluminiu*..poate un finish pe negru…
Ca si diferente de software probabil vor adauga un message forwarding si vreo nebunie in stilul coverflow la ferestre, cine stie….
Transferul limitat de poze/melodii/tampenii pe mine nu m.a afectat oricum deloc, trecand de ceva vreme peste perioada descoperirii smart phone.urilor.
Ca si stabilitate, de asemenea nu am avut probleme absolut deloc indiferent de firmware.ul instalat.Cred ca toate problemele care puneau iphon.ul in cap erau 3rd party.urile slab implementate la acel moment.
Oricum nu cred ca vor neglija modelul actual dpdv al update.urilor; cel putin nu la inceput…
Si oricum, probabil toti cei care au iphone acum vor sari pe cel nou, daca nu vor exista probleme legate de deblocare sau dupa ce acestea vor fi rezolvate. So don’t worry 2 much..
dacă softul iPhoneului nou nu va putea fi pus pe iPhoneul nostru(foarte puţin probabil), ăsta G1 să-i zic aşa, probabil majoritatea îşi vor lua iPhone G2.
sincer să fiu eu aş vrea să schimbe designul iPhoneului şi carcasa să fie tot mată cum este acum, iar marginea asta lucioasă să-i facă ceva să nu se mai zgârie aşa uşor !
să fie tot aşa din aluminiu, dar fără plasticul ăla de jos, dacă făceau partea de jos din aluminiu şi-l vopseau negru, nu se supăra nimeni !
Pai nu aici sper sa nu fie atat de stupid in comportament Apple ...
Fie el iPhone sau iPhone 3G ... OS-ul va fi acelasi ... SPER SA NU FACA PROSTII APPLE ... adica na ca si la iMac-uri ... fie ele din Plastic sau Al ... pana la urma ruleaza aceleasi OS-uri ... difera putin doar partea hardware atat ... dar OS-ul e acelasi
Daca Apple va scoate un iPhone nou cu un OS diferit e o mare prostie ... din pct de vedere comercial ar produce o mare confuzie pe piata eu asa zic ... deci o mare prostie ...
NU pot sa cred ca va face un tel nou cu un OS nou ... nu au reusit sa-l faca pe asta care il au super performant ... de ar scoate unul nou nout iar sa o ia de la capat ???
Eu cred ca va fi acelasi OS fie ca ai iPhone sau iPhone 3G ... fie ca ai iMac Plastic sau Al sau fie ca e Mac Pro sau MacMini sau fie ca e NoteBook indiferent de model ... poti folosi acelasi OS fie el Tiger Leopard etc etc
Adica sa ne gandim de ce mai dezvolta partea de developement (SDK) acum pt OS-ul actual ... ca sa scoata un OS total diferit in vara ?
Daca vor scoate un OS diferit sa zicem ... mai mult ca sigur va merge instalat si pe vechiul model iPhone
Pana la urma eu cred ca diferentele vor fi pe parte de harware nu software ... neajunsurile actuale (cum ar fi necesitatea unor functii de PDA) ... se vor regasi si in noul OS sau iPhone 3G ...
iTunes - este o fabrica de bani o adevarata afacere pentru ei ... si-l vor impune in continuare ... tot nu vor fi posibile conectarile cu un calculator prin metota clasica gen PDA (USB)
BlueTooth - la fel nu va fi ca la orice Telefon / PDA ... sa poti face transfer fisiere ... de ce ? ... e vorba tot de bani ... daca cineva cumpara o melodie / ringtone / etc etc ... cu 1$ prin iTunes Store ... ce-l opreste pe respectivul sa dea in clipa urmatoare si la altii ce a cumparat ? ... deci ar incuraja cica ” pirateria ” ... care de fapt inseamna nu mai fac ei bani ... asa ca Apple va incerca pe cat posibili sa tine nefunctionabile aceste facilitati de PDA / SmartPhone
Ca o concluzie finala tot cei care sunt programatori / hackeri / etc etc ... vor face posibile aceste facilitati ... prin tot felul de app 3rdParty ... dar dupa parerea mea ... unii deja au facuta sau se lucreaza la asa ceva ... dar se asteapta sa le vanda pe bani nu pe moca ... si cred ca se asteapta deschiderea acelui magazin de pe siteul apple ... desi nu cred ca apple va permite vanzarea acestui gen de app ... cred ca le va accepta le va analiza si apoi va face tot posibilul prin updateuri la OS sa nu mai fie functiinabile
OK sa vedem ce o sa se intample
Iar la faza cu 3G cu ce ma va incanta pe mine la vodafone romania care nici EDGE nu are ... ei tot cu GPRS merg ... si nu am chef acum sa-mi schimb numarul / abonamentul care il am de ani de zile aproape 10 ani doar pt faptul ca Orange are EDGE ... asa ca umblu dupa mine cu un sin de Orange daca vreau EDGE
Cum sa n-ai 3G pe Vodafone in Bucuresti? Eu sunt in Piatra Neamt si am 3G pe Vodafone cred de mai bine de jumatate de an. Mai verifica.
acuma cine ştie, avem 2 “modele” cred că apple o să fie la înalţime şi o să facă iPhoneul mai frumos(nu că n-ar fi)
Dacă dai un zoom pe fotografia de jos, cea cu spatele, vei vedea linia între capacul antenei și partea de aluminiu. A fost vopsit. Și încă de că*at. My 2 cent.
Singura chestie nouă pentru mine e lopata ăluia care ține telefonul. O fi baschetbalist.
Se zvonește că Apple a “scăpat” vre-o 5-6 “prototipuri” ca să înnebunească lumea. Despre următorul iPhone se știe până acum așa (din ce am citit eu):
- va avea 3G;
- va avea mufa de căști mai “ieșită” ca să accepte căști normale de iPod;
- va avea sau nu GPS;
- va avea sau nu 802.11n cu un canal sau trei;
- va avea una sau două camere la aceiași rezoluție sau la o rezoluție mai mare;
- va fi mai subțire sau mai gros;
- va fi cu ecran de 2.5” sau de 3.5”;
- va fi fie totul metalizat sau cu fundul negru lucios sau în două modele alb/negru ca iPhone-ul;
- va avea 8 sau 16 sau 32 sau 64 Gb de flash;
- va fi compatibil sau nu cu Nike+;
- va avea un procesor la fel sau mai rapid decât cel curent.
Păi sînt aceleași cu cele din link-ul lui virus_luci. Vopsitorie.
dacă te uiţi atent la forma de sus a iphoneului o să vezi că este un pic diferită faţă de iphoanele noastre
să fie ei sănătoşi, oricum mai avem 1 lună şi vedem minunăţia !