Ieftinătatea nu e filosofia Apple, mai scump, dar bun. Continuă pe această linie, care le-a dat rezultate.
Da… 3-4% cota de piata…
Combinatul Siderurgic Galati are 2 % din piata otelului si decide pretul mondial. 3-4 % din ce? din hard? cat are urmatorul, de ex. Dell? Sau HP? Sau Sony? Sau IBM?
600 - 800 de euro mi se pare FOARTE mult pentru un desktop mic. La banii astia iti iei un desktop super decent sau chiar un laptop second. come on !
Chiar asteptam cu nerabdare mini-ul pe intel ca sa-mi iau unu insa astia de la Apple exagereaza. Astep sa vad cat costa o clona mini (eventual un shuttle X cu core duo).
E foarte mișto drăcia aia pentru iPod, o să spargă piața. Până acum, se practica sistemul calculator + amplificator cu boxe / “combină audio”, care însemna 3 prize, un monitor, multe-multe cabluri. Drăcia e destul de puternică dacă scoate 102 dBm la 1 metru, merge lejer pentru o cameră mare, și la 350$ nu e exagerat de scumpă.
E foarte mișto drăcia aia pentru iPod, o să spargă piața. Până acum, se practica sistemul calculator + amplificator cu boxe / “combină audio”, care însemna 3 prize, un monitor, multe-multe cabluri. Drăcia e destul de puternică dacă scoate 102 dBm la 1 metru, merge lejer pentru o cameră mare, și la 350$ nu e exagerat de scumpă.
399.9 USD ar fi fost pretul corect
acoperea mai bine sumele frumusele investite in cercetare, de care multi uita
Pe pagina Mac mini:
“Memory available to Mac OS X may vary depending on graphics needs. Minimum graphics memory usage is 80MB, resulting in 432MB of system memory available”
Asa ca e nevoie de cel putin 1 GB RAM ca sa simti ca functioneaza.
Mini-ul ala de 800 USD este pozitionat ca pret prea aproape de iMac-ul de 17”, care costa cu $500 mai mult si are in plus: monitor, procesor mai bun, placa video care nici nu se compara cu “integrata” mini-ului, hard disc dublu si mai rapid, tastatura, mighty mouse… WTF? De aia au scumpit iMac-urile?
Da trebuie sa spun ca sunt deacord cu faptul ca se cam aproprie de imac la pret, si intr-un fel parca mini-ul e un computer caruia nu i s-a dat voie sa fie atat de performant pe cat ar putea, cu video shared memory, insa mini-ul este o varianta pt noi utilizatori mac care tot timpul au crezut ca un mac costa 2000$ si cred ca totusi o sa se vanda
Poate ca Mini-ul nu e pt. jocuri, dar mi-e greu sa cred ca multi utilizatori de PC vor da 600 sau 800 de euro pe un computer care nu-i in stare sa ruleze un Wolfenstein. Numai auzul cuvintelor “chipset video integrat” ma duce cu gandul la PC-urile de 200-300 de euro care se mai vand prin magazinele noastre.