optimizare Photoshop
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

este un articol preluat din macworld /  nu stiu daca e ok sa fie aici, asa ca luati-l inainte sa-l stearga tudor…

ps - gasiti si o explicatie despre ‘controversa’ daca e mai bine sa aveti sau nu partitii pe hard wink

Fișiere atașate
Photoshop.pdf  (Dimensiune Fişier 179 - Downloads: 74)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Da, asa cum stiam si eu: o partitie separata de scratch pe acelasi HD nu ajuta deloc.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

aici putem intra lejer peste discutia cu utilitatea/inutilitatea defragmentarii in MacOSX
avantajul major al partitiei de scratch dedicate este ca in mod normal nu te atingi de ea deci nu are fisiere deci nema fragmentare.
exemplu:
tif pe layere, 340M (salvat pe disc)
scratch size in photoshop: 9 GIGA…
cum i-o fi hardului sa scrie 9 giga pe o partitie goala si cum i-o fi pe una care are fisiere iar cel mai mare bloc liber are citeva sute de mega???

si ca si “benchamrk” empiric:
pe dual G5 la 2 GHz cu 2 giga de ram il deschide in 250 sec
pe single G4 la 1Ghz (FW800) cu 1G Ram il deschide in 380 sec
pe single G4 la 1 GHz (FW800) cu 1 G Ram (identic), fara partitie de scratch si cu sistemul neperiat de f. f. multa vreme in 700 si ceva….

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dupa cum ziceam si in articolul cu defragmentarea: la mine am constatat o imbunatatire simtitoare a performantelor Photoshop dupa defragmentare. De cateva saptamani, efectiv aproape ca nu mai aud hard discul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.02.06

Ar mai putea fi cateva smecherii pentru a “unge” calea PSului:
- in preferences>display and cursors, bifat “pixel doubling” (face greeking (v. InDesign, Quark) pe portiunile selectate cand sunt mutate, pe intreg bitmapul la rendarea efectelor etc.; dupa ce operatia s-a terminat portiunea este re-rendata)
- dezactivarea folderelor cu plugin-uri prin afixarea lor cu o tilda (~) (asta ajuta la timpul de start al aplicatiei; ... ca si numarul redus de fonturi active)
- tot in preferinte dimensiuni cat mai mici de display pentru afisarea fonturilor

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

@tudor
pai tocmai ce te contrazici nitel…. grin
pe de o parte zici ca nu-i nici o sfiriala cu partitiile pe de alta constati o imbunatatire dupa defragmentare….
eu tocmai asta sustin, daca ai 2 hdd-uri (cazul ideal), sa “uiti” de 5/10/15 G (depinde citi iti poti permite) si sa faci partitie de scratch a.i. swapul sistemului sa fie pe alt hdd fata de temporarele de photoshop.
Daca n-ai 2 hdd , faci acelasi lucru cu partitia si tot e o chestie pt ca ai un 5-10% cistig dat de faptul ca acea partitie nu va fi fragmentata…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca n-ai discuri separate, si din punctul meu de vedere partitiile nu aduc spor.
Defrgmentarea e alta poveste (eu unul nu cred nici in defragmentarea pe Mac, dar Tudor zice ca, cel putin in cazul Photoshopului, are rost).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 28 Februarie 2006 12:08 AM

@tudor
pai tocmai ce te contrazici nitel…. grin
pe de o parte zici ca nu-i nici o sfiriala cu partitiile pe de alta constati o imbunatatire dupa defragmentare….

Nu-i nici o contradictie. In conditiile in care am doar in singur hard disc, prefer sa am o singura partitie, defragmentata. Consider ca este solutia optima, care ma scuteste de belele si necazuri cu partitionarea si impartirea aiurea a spatiului liber disponibil, iar Photoshopul functioneaza bine in conditiile date.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

in concluzie, fiecare face cum crede ca ii este mai bine…. wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

si ceva, numai pentru unii - stiu io’ care….
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/29620

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Si cand butonam Photoshopul 4, ce vremuri…  smile , aveam un HD separat pentru scratch pe un G3. La fel am si acum la CS2. Eu stiu ca asa se face. Insa fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el. Defragmentare nu am facut decat de doua ori. Una pe un G3 si una pe un 6100 care aveau 8.6 si asta se intampla prin ‘98… si sincer nu am vazut la vremea aia ceva diferente pe G3. Singurul lucru vizibil a fost pe 6100 pe care aveam un HDD SCSI de 6 GB nepartitionat. Si pentru asta am folosit un Norton. Dar… asa cum am mai zis… si cum s-a mai zis… fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el.