1 din 7
1
Primul Meu Mac :)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.03.08

Vreau sa trec in curand de la obisnuitele sisteme de operare Microsoft Windows XP si Vista la Apple OS X,implicit sa imi cumpar un sistem sau un laptop apple.
Aici am cateva dubii:
-Imi place la nebunie interfata,dar voi putea face aceleasi lucruri care le fac pe XP? (folosesc in general putine programe,Internet Explorer,Windows Media Player,Strong ODC,Yahoo Messenger,Torrente,Photodex (de facut slideslow-uri),Nero,Office) .
-Ma voi obisnui cu comenzile MAC,sunt diferite?
-Este mai stabil ca si XP-ul?
-Merita aceasta schimbare?

De ce fac aceasta schimbare?
Simplu!M-am saturat de erori,virusi,incompatibilitati,blocari frecvente. Implicit , sper ca sa nu regasesc aceleasi lucruri in OS X.

Am auzit de emulare mac pe PC.Sa incerc pana imi iau un mac,sa vad daca ma obisnuiesc,este ceva diferit fata de un real mac?

Ultima,si cea mai importanta,ce mac sa aleg?

Am de ales intre un Macbook si un iMac.
Ce voi face cu mac-ul meu?
In primul rand,sa am programele spuse mai sus,evident echivalenta lor pentru OS X,storage cred ca imi ajung 100-120G,muzica,poze,filme,programe,altceva n-am avut si nici nu cred ca voi avea nevoie,DVD-RW OBLIGATORIU.
Cu alte cuvinte,sunt un utlizator based,care incepe sa devina pasionat de mac.

Dilema mea cea mai mare este aceasta,in a alege iMac sau Macbook?Dispun de 1000~1500E,il voi cumpara din alta tara.
Mobilitatea de la macbook este un mare plus dar ma gandesc ca performanta este mai mare la iMac.
Nu-mi trebuie cine stie ce performanta insa chiar imi doresc sa se miste repede.

Ce ma sfatuiti?

iPhoneul este tot o viitoare achizitie,m-a uimit printr-o simplitate combinata cu…stil smile
Camera si sunetul nu cred ca sunt punctele lui forte dar totusi,e o bijuterie.
In prezent am un N73 si nu ma plang de el,merita upgrade-ul?

[ Modificat: 07 Aprilie 2008 04:53 AM de 0vidiu ]
 Semnătură 

[semnatura fara anunturi de vanzare/cumparare]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Imi cer scuze ca nu am timp la o asemenea ora sa iti raspund la intrebari (multe din ele au un raspuns pozitiv pentru tine) dar am tinut sa iti zic ca de multa vreme nu am mai vazut pe cineva atat de bine informat, care intreaba si se intereseaza inainte sa cumpere, are grija la gramatica, etc smile

Daca nu iti raspunde maine cineva dimineata, sper sa ajung sa iti raspund de la serviciu (posesor de Macbook si iPhone).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08

-Imi place la nebunie interfata,dar voi putea face aceleasi lucruri care le fac pe XP? (folosesc in general putine programe,Internet Explorer,Windows Media Player,Strong ODC,Yahoo Messenger,Torrente,Photodex (de facut slideslow-uri),Nero,Office) .

O sa le gasesti echivalent pe mac.

-Ma voi obisnui cu comenzile MAC,sunt diferite?

Daca stii ceva cpmenzi unix. (De cele mai multe ori nu cred ca o sa ai nevoie)

-Este mai stabil ca si XP-ul?

smile cu siguranta

-Merita aceasta schimbare?

Si eu imi astept MacBook-ul sa fac schimbarea.

Simplu!M-am saturat de erori,virusi,incompatibilitati,blocari frecvente. Implicit , sper ca sa nu regasesc aceleasi lucruri in OS X.

virusi nu am auzit, imcompatibilitati cred ca sunt , blocari frecvente nu.

Am auzit de emulare mac pe PC.Sa incerc pana imi iau un mac,sa vad daca ma obisnuiesc,este ceva diferit fata de un real mac?

asa am facut eu
am luat un mac os 10.4 Tiger si l-am testat pe un hackintosh. Am luat un 10.5 Leopard l-am instalat.. mi-a placut iarasi

Am de ales intre un Macbook si un iMac.

Daca vrei portabilitate ia Macbook, ecran mare si sa stai comod la un birou iMac.

Dilema mea cea mai mare este aceasta,in a alege iMac sau Macbook?Dispun de 1000~1500E,il voi cumpara din alta tara.

Ar fi bine sa fie USA.

Raspunsurile de sus sunt date in calitate de user hackintosh care face upgrade in sfarsit catre un Macbook.
Hint: se poate instala mac os pe pc doar daca ai un sistem hackintosh compatibil (insemnand CPU cu minim sse2 de preferinta intel, o placa video nvidia, placa de retea realtek, sunet realtek,azalia,c-media sau o placa externa pe USB). Sa nu cauti pe forum explicatii prea multe ca nu ai sa gasesti referitor la acest topic, cel cu sistemul hackintosh care poare rula un sistem de operare mac varianta jas sau kalway. wink

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Revin:
Internet Explorer = Firefox sau Safari
Windows Media Player = iTunes, VLC, mPlayer, Perian, etc
Strong ODC = Shakespeer
Yahoo Messenger = Yahoo Messenger! sau Adium (echivalent Pidgin)
Torente = Transmission, Azureus, uTorrent, etc (mai gasesti daca mai cauti pe forum)
Photodex = hmm, din cate stiu eu, iPhoto, Aperture, fac slideshow-uri, nu stiu daca tu vrei sa le si salvezi si in ce format.
Nero = Toast
Office = MS Office for Mac

La comenzile mac, daca esti obisnuit mult timp cu tastatura, o sa te incurce inversarea tastelor Alt cu Win (command pe mac). O sa iti treaca intr-o luna max, dupa care vei incepe sa faci confuzia invers pe masini cu windows. In rest, o sa incepi sa folosesti din ce in ce mai mult mouse-ul (f. multe operatii de drag’n'drop) iar dupa ce o sa vezi Spotlight-ul o sa intrebi “Start menu? ce-i aia?”
Nu cred ca vei intra din prima in comenzi Unix, cum mentioneaza Victor, si in general nici nu este nevoie smile
Da, este mai stabil (desi programe diverse mai crapa sub OSX, sistemul de operare f.f. rar), merita, o sa uiti de virusi, spyware, etc.

Cat despre emulare: ma feresc sa recomand asa ceva. Te poti lovi de diverse si sa te chinui pana il instalezi. Mai degraba ti-as recomanda sa gasesti un macuser prin apropiere care sa te lase sa te joci cu jucariile lui. Daca in schimb esti versat cu linia de comanda,  ai chef sa citesti pe net o gramada si esti pregatit mental sa nu iti iasa, te poti apuca si de emulare.

Macbook sau iMac? Eu am un macbook negru, deci sunt biased smile Despre viteza, eu zic ca un macbook pe Core 2 Duo zboara. O sa te chinui mult pana sa il ingenunchiezi (Nota: neaparat 2gb de ram). Pentru mobilitate, e excelent. I love ze little machine… Insa: jocuri, mai pauza. Daca te mai jucai una alta pe win, alegerile iti vor fi limitate destul pe macbook. Nici placa de pe imac nu este ultimul racnet (zic unii) dar iti permite mai multe decat cea integrata de pe macbook. Iarasi, unora le pare ecranul foarte mic, asa ca daca vrei sa alegi un macbook, petrece putin timp cu el si vezi daca e un factor.
Imac-ul are factorul lui de cool (toti prietenii o sa te intrebe unde ai ascuns unitatea) si ecranul f. fain. Si mie imi sta in gand daca sa ma orientez pt un imac acasa.

Daca in schimb zici ca ai un buget de pana la 1500 eur, si ai posibilitatea sa iti iei din State, arunca un ochi si spre macbook pro-uri. Ele au placa video dedicata si ecranul nitel mai mare.

Despre iPhone: vezi topicurile de la categoria dedicata, mai ales cele cu “Imi place/Nu imi place”. S-a cam zis tot pe acolo despre iPhone.

Cu astea zise, vezi ca e boala grea… si eu am inceput cu un iPod Photo… si acum am 2 laptopuri mac, 2 ipoduri si un iPhone prin casa…

[ Modificat: 07 Aprilie 2008 01:28 PM de knockout ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Multumesc pentru pareri si imi cer scuze pentru timpul rapit!
In primul rand,am vazut pe net o tastatura mac si nu cred ca ar fi asa de mare schimbatea,ma voi obisnui cu timpul.
La soarecele mighty mouse,preferatul meu,am citit de asemenea ca este usor de folosit.
Nu ma joc sub nici o forma,consider acest lucru o pierdere de timp.
Revin:
Internet Explorer = Firefox sau Safari - Acum postez de pe safari,am descoperit ca exista si pentru XP si daca asa este si pe mac,interfata este superba,imi place mai mult cum incarca paginile decat IE.
Windows Media Player = iTunes, VLC, mPlayer, Perian, etc - iTunes este perfect,si acum imi place acel CoverFlow
Strong ODC = Shakespeer - Totul e sa gasesc si Hub-uri si sa am viteza (un film poate,1-2 saptamana/1-2 melodii)
Yahoo Messenger = Yahoo Messenger! sau Adium (echivalent Pidgin) - voi ramane la clasicul Y!M
Torente = Transmission, Azureus, uTorrent, etc (mai gasesti daca mai cauti pe forum) - uTorrent am si pe win deci e perfect.
Photodex = hmm, din cate stiu eu, iPhoto, Aperture, fac slideshow-uri, nu stiu daca tu vrei sa le si salvezi si in ce format. - Sa la pot vedea pe Mac daca nu pe windows si sa aibe cateva efecte…Intr-un cuvant sa fie originale,nu complicate.Nu tot ceea ce e complicat cu nu stiu ce design-uri este si frumos.
Nero = Toast - E ok daca pot scrie un CD/DVD,nu ma deranjeaza cu absolut nimic.
Office = MS Office for Mac - Am vazut ca e aceiasi interfata,PERFECT!
La iPhone imi place prea mult ca sa nu-l iau,indiferent de ce s-ar spune.
Cand mi-am luat un iPod pe care-l am si in prezent,toata lumea m-a sfatuit sa iau nu stiu ce iRiver,ca sunt proaste,ca numai designul e de el,uite ca am platit ceva acum vreun an dar merge perfect,este de o calitate superioara si la finisare si la sunet,altii cu iriver se plimba poate prin serviceuri cum am mai auzit prieteni.
Astazi am citit despre Mac @ PC si cred ca incep,totul pare simplu,am procesor SSE 2,am luat driverele si programele de mai sus,voi incepe mai pe seara instalarea,am gasit si o imagine speciala.
Deci,iMac l-as lua pentru design,Macbook pentru portabilitate.Voi ce ati alege? smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Cu 1500 de euro (=2300$ la cursul de azi) iti iei din state un macbookpro = portabilitate + viteza maxima. Ai in plus si un design mai frumos si rezistenta mai mare.

Fata de ce s-a spus: DC va merge prost; pentru restul programelor exista cel putin o varianta freeware decenta si cateva comerciale mai bine facute decat pe PC.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 31.05.07

baga fratica, ce mai astepti? :D

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Graba strica treaba! smile
In aproximativ 2h ar trebui sa postez de pe un hackintosh.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 31.05.07

hai ca mai ai 13 minute :D
merge sau… bsod? :D

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.02.08

ah .... lasati omul sa se joace ... normal ca il butoneaza pe leo acuma :D ... la noapte nu doarme si maine va posta tarziu dupa un somn in care va visa noul MBP sau iMac + iPhone smile)

Semnătură 

MacBook Pro “Core Duo” 2.0 15”
MacBook “Core Duo” 1.83 13” White
iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb
Airport Express Base Station with Airtunes

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Heh,am si eu un mac smile)
Primele impresii:
Instalare nu usoara,joaca de copil,in rest nu am cuvinte,superb.
La drivere a fost ceva bataie de cap,dar le-am dibuit.
In primul rand,I Love Safari :D , sistemul 5.1 s-a dus,doar boxele frontale sa aud :D ,Cover Flow is amazing :D , am pus yahoo si mi se pare mai reusit comparativ cu cel ai windowsului, officeul este cam la fel, iLife e suuuuuuuuuuuuuuuper smile
Ce sa mai zic,inca mai ma joc,e chiar superb.
Acum chiar vreau un mac,dar cineva mi-a zis sa iau ceva ieftin,un laptop mai vechi,ca sa ma invat exact cu un mac,apoi sa imi iau macbook :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
0vidiu - 08 Aprilie 2008 03:38 AM

Heh,am si eu un mac smile)
Primele impresii:
Instalare nu usoara,joaca de copil,in rest nu am cuvinte,superb.
La drivere a fost ceva bataie de cap,dar le-am dibuit.
In primul rand,I Love Safari :D , sistemul 5.1 s-a dus,doar boxele frontale sa aud :D ,Cover Flow is amazing :D , am pus yahoo si mi se pare mai reusit comparativ cu cel ai windowsului, officeul este cam la fel, iLife e suuuuuuuuuuuuuuuper smile
Ce sa mai zic,inca mai ma joc,e chiar superb.
Acum chiar vreau un mac,dar cineva mi-a zis sa iau ceva ieftin,un laptop mai vechi,ca sa ma invat exact cu un mac,apoi sa imi iau macbook :D

Un Hackintosh poate fi, adesea, un mod complet eronat de a te apropia de MAC OS, deoarece pot apărea probleme mari. Dacă s-a nimerit să iasă bine, OK…
Probleme similare s-au mai discutat aici și în mod repetat. Sigur că noi, ăștia de aici, folosim mac-uri și, evident, îți vom recomanda un mac. Rareori s-a întîmplat ca un nou-venit să nu se adapteze ori să considere Windows un sistem mai comod/mai bun.
Dacă vrei să fii și mobil și să ai și performanță, din State cu banii ăia iei MacBook Pro. Acasă îi poți conecta un monitor extern și ai și performanță, și ecran mare și portabilitate.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 

ok:D cunoasteti pe cineva cu un laptop mai vechi dar care sa ma poata familiariza cu mac?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08

Citeste sectiunea de vanzari de pe forum.

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
0vidiu - 08 Aprilie 2008 03:56 AM

ok:D cunoasteti pe cineva cu un laptop mai vechi dar care sa ma poata familiariza cu mac?

Păi sînt sute pe aici, nu știu însă dacă vei găsi pe cineva care să se plimbe mereu pe ruta România-Italia. Dacă te decizi și ne spui unde stai, poate găsim.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
0vidiu - 08 Aprilie 2008 03:38 AM

De ce să arunci niște bani? Dacă tot ai reușit să-ți instalezi un Hackintosh, încearcă să lucrezi pe el câteva săptămâni și o să-ți dai seama dacă te obișnuiești cu sistemul. Deși, la cât de entuziasmat te văd că ești, nu cred că asta va fi o problemă. După aia ia-ți un Mac nou și gata.

Semnătură 

⌘-N

1 din 7
1