Cpt - 07 Aprilie 2008 03:49 PM
As dori in acest thread sa descrieti experientele in domeniul retelelor wireless: model router , viteza maxima , distanta maxima acoperita, signal strength/quality si problemele aparute .
După părerea mea, dacă e o rețea mixtă și/sau preponderent mac-uri, cel mai bine ar fi să vă orienați spre un Apple router, setarea vine de la sine.
Am avut două Express-uri b/g, recent mi-am luat un Extreme, să pot conecta și un disc comun + cele 3 porturi eth, în caz că vine cineva la mine și nu are wl.
Pe cel vechi în folosesc acum la țară conectat la un modem Romtelecom, setare – pur și simplu – fără dureri de cap.
Recent, am setat și un router Romtelecom wl, merge și el excelent. Nu ai nevoie de CD-ul însoțitor, setarea se face din Safari. (Cele wl oferite de Romtelecom nici nu au suport pt MAC OS, cele cu ieșire eth, da, au – oricum nu e nevoie de suportul ăsta, merge direct din navigatorul de inernet).
Concluzie (provizorire): cred că merge orice router wl, posibil să fie unele limitări la conectarea unor imprimante și/sau unor discuri externe.