salutare
există vreo posibilitate de a muta un cont yahoo de pe yahoo.com pe yahoo.co.uk sau yahoo.de fără a pierde mesajele din inbox, etc.?
eu am încercat să fac asta prin ștergerea contului de pe yahoo.com și creearea lui pe yahoo.de, dar se pare că trebuie să aștept cel putin 90 de zile pt. ca ID-ul să fie disponibil din nou (și asta e doar o probabilitate). acum tremur la ideea că ID-ul va rămîne blocat la nesfîrșit și trebuie să-i mut și contul consoartei (care cont este VITAL bineînțeles și o perioadă de 90 de zile de pauză forțată e de neconceput).
merçi.
eu AS INCERCA sa fac altceva:
sa zicem ca am .
verific daca-mi pot face . si daca pot, il fac. daca nu e liber incerc diverse combinatii: caca.maca sau maca.caca sau caca_maca etc
in contul . verific daca se pot face oarece redirectari astfel incat orice mail imi ajunge sa-l forwardeze catre contul @yahoo.co.uk
eu voi da reply-urile la mail din contul @yahoo.co.uk si in timp toti colaboratorii vor afla si folosi noua adresa.
in cazul in care nu-ti poti face yahoo.co.uk pt ca deja exista acel user in @yahoo.com iti poti dezactiva singur contul. il poti inchide. si in secunda urmatoare ti-l faci yahoo.co.uk dar colaboratorii tai e posibil sa nu stie sau sa uite ca ti-ai schimbat adresa asa ca mai buna e solutia de mai sus
[ Modificat: 09 Aprilie 2008 10:01 PM de Mediaconvertor ]
in cazul in care nu-ti poti face yahoo.co.uk pt ca deja exista acel user in @yahoo.com iti poti dezactiva singur contul. il poti inchide. si in secunda urmatoare ti-l faci yahoo.co.uk dar colaboratorii tai e posibil sa nu stie sau sa uite ca ti-ai schimbat adresa asa ca mai buna e solutia de mai sus
tocmai aici e buba: odată șters ID-ul le ia cel puțin 90 de zile pt. a-l face disponibil din nou (și se poate să nu mai fie disponibil deloc ID-ul respectiv). în mod normal nu mi-ar păsa dacă ID-ul este cacamaca sau kakamaka dar ținînd cont că o sută de oameni mă au în messenger ca cacamaca, nu-mi vine să dau mass-mail “băi, vezi că-s kakamaka acum!”. și nici nu știu din cap alea 100 de ID-uri.
nu este vorba de extensie, este vorba de ID.
Daca ai un ID pe Yahoo să zicem, ID-ul tău este unic, nu conteaza extensia (@yahoo.co.uk .... ). Prin urmare, nu poţi avea acelaşi ID cu diferite extensii.
Odată ce ai un ID, şi decizi să închizi contul, el nu va mai fi valabil niciodată pentru nimeni (gândeşte-te la carduri bancare asociate adreselor de e-mail s.a.m.d ...există şi aici o politică)
Acele 90 de zile de care se vorbeşte, sunt de fapt 90 de zile în care contul tău este în “carantină”, nu vei mai putea utiliza contul dar timp de 90 de zile, server-ul Yahoo nu va şterge informaţiile tale legate de cont pentru a înlătura tentativele de creare de conturi în scopuri ilicite (crearea de conturi de e-mail, fraudare şi apoi închiderea contului).
Păstrând informaţiile contului tău, ei păstrează informaţii variate şi utile, iar în caz “de forţă majoră” ei trebuie să dezvăluie informaţiile tale organelor abilitate (informaţii despre email-uri trimise, locaţia de unde ţi-ai accesat contul, căror companii, bănci, instituţii… este asociat contul tău…).
Dacă vrei să îţi schimbi adresa de e-mail, sunt la Mail Options metode prin care ei te ajută să migrezi dintr-un cont în altul prin trimiterea de înştiinţări periodice despre faptul că ai alt cont, sau mesaje “auto response” celor ce îţi scriu pe adresa veche
și în astea 90 de zile dacă am ales să-mi șterg ID-ul, pot să-l reactivez?
NU. Te averitzează foarte “cu roşu peste tot” că închizând contul pierzi tot ceea ce este legat de acel ID (mail, messenger, yahoo 360, my yahoo, calendar, briefcase…).
Totul este ireversibil.
Daca imi permiti sa intreb, cu ce anume te afecteaza daca e .com sau .co.uk, in afara de forma? Eu mai degraba m-as “stresa” sa am .com. Mai universal si simplu de retinut.
Daca imi permiti sa intreb, cu ce anume te afecteaza daca e .com sau .co.uk, in afara de forma? Eu mai degraba m-as “stresa” sa am .com. Mai universal si simplu de retinut.
Am stabilit ca nu poti migra username-ul. Daca tot te confrunti cu aceasta dilema eu as zice sa profiti si sa-ti faci cont pe gMail. POP gratis, o gramada de spatiu, you can’t go wrong. Adaugi si gmail drive si uite asa ai un serviciu brici.
Cat despre utilizarea adresei de e-mail, cel mai sanatos lucru este sa nu o postezi in locuri publice, sau cel putin foloseste o formula obscura. In loc de . scrie ceva de genul eu la mail punt com. Exista tot felul de boti, script-uri si lurkers care scaneaza site-uri dupa adrese de e-mail bune de spammat.
Cat despre utilizarea adresei de e-mail, cel mai sanatos lucru este sa nu o postezi in locuri publice, sau cel putin foloseste o formula obscura. In loc de . scrie ceva de genul eu la mail punt com. Exista tot felul de boti, script-uri si lurkers care scaneaza site-uri dupa adrese de e-mail bune de spammat.
Nu ştiu dacă poţi face asta şi la Google Mail, dar la Yahoo Mail poti folosi ceea ce numesc ei “disposable email addresses”.
Eu folosesc Yahoo! Mail Plus deci nu e gratis, poate Goole oferă această opţiune gratis.