Am o imprimanta HP 6MP si cablurile din poza 1 si 2. In poza 3 este intrarea in calculator (G4 QuickSilver cu 10.3.9). Poate cineva sa-mi spuna de ce sistemul nu-mi recunoaste imprimanta? Pe OS Clasic nu-i nici o problema, totul este OK. Dar in OS X… dezastru. Trebuie sa las reteaua deschisa intre imprimanta si calculator? Ma poate ajuta cineva?
NU CONECTA FIRUL ALA IN MODEM IN G4 CA POTI ARDE CEVA !!!
Cutiuta aia este un Farallon PhoneNet prin care se transmite semnalul serial RS422 (mac serial) prin cablu cu 4 fire (care este din intamplare la fel cu ala telefonic). Este facuta ca sa legi mai multe mac-uri vechi in retea LocalTalk.
Ai nevoie la MAC-ul tau de inca o cutiuta de aia si un port serial de mac - adica de un adaptor usb-mac_serial. Iese mai ieftin este sa iti iei un adaptor USB-Paralel si sa te rogi sa nu fi ars imprimanta daca cumva ai bagat firul ala in modem (care genereaza tensiuni mari - 24V sau mai mult).
Sau daca ai un mac mai vechi care are seriala si ethernet - legi imprimanta la el si il faci server de printare.
Inca o cutiuta de aia iti mai pot vinde eu cu 5 RON - am luat cateva din talcioc la pretul asta.
am “cutiutza” aia, stiu ce este si cum functioneza. am 10 cutiutze d’alea ca acum hau… cativa ani aveam o retea de 8 macuri (Quadra si G3-uri). imprimanta n-are nimic, nu este arsa. am instalat-o azi pe un G3 dar care nu este al meu. eu acum am ramas doar cu G4 asta. si pe “PISI” merge. in schimb aici pe G4 nu o recunoaste. o vede dar nu poate printa. o sa cumpar un adaptor d’ala (ca sigur asta e buba) sa vad ce si cum si mai revin daca nu ma descurc. multumesc mult.