o problema legata de Airport Express si providerul de internet
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 18.10.05

problema sta in felul urmator:
primesc internet de la o firma de cartier
cand am facut contractul le-am dat mac-ul de la placa de retea de la macbook
acum trebuie sa-i sun pe baieti sa le spun mac-ul de la airport ca sa pot sa fac reteaua wireless si sa am internet sau sta totul in configurare???

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

in cazul in care routerul tau permite schimbarea adresei MAC, iti pui pe router adresa MAC de pe MB. daca nu, ii suni!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

pai si cum schimb adresa de mac sau mai bine zis cum stiu daca pot sa o schimb sau nu??

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Eu mai degraba te-as sfatui sa treci la un ISP mare si mai serios daca ai posibilitatea care nu iti cere mac:uri si diverse viata va fii mai simpla in acest fel smile .....

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

un isp mare iti ia bani multi pentru niste servicii ...
macar la astia platesc 35 ron pe luna si n-am probleme legate de viteza de acces

ps cred ca alta solutie inafara de a-i suna nu gasesc
mai uitat pe diverse forumuri in legatura cu schimbarea mac-ului dar n-am gasit vreo solutie :(

ps2 router-ul este un Airport Express cu AirTunes daca nu m-am facut bine inteles

[ Modificat: 12 Aprilie 2008 11:47 PM de Dream ]
 Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Correct intotdeauna este un tradeoff exista pro si contra…..

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Dream - 12 Aprilie 2008 11:33 PM

pai si cum schimb adresa de mac sau mai bine zis cum stiu daca pot sa o schimb sau nu??

foarte simplu: in prima faza te conectezi pe router si vezi ce optiuni ai, ce customizari poti face. sau cauti pe google alte informatii. eu nu am AE dar am alte routere si in principiu toate fac acelasi lucru dar difera prin functiile aditionale cum ar fi posibilitatea clonarii adresei MAC. daca te conectezi pe el si in fereastra de configurare nu vezi nimic care sa-ti sugereze o schimbare de adresa MAC, iti suni providerul si-i comunici noua adresa!
daca ip iti este alocat prin dhcp, vezi ce ip-uri iti sunt alocate si apoi le treci manual in AE!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

1.nu-mi apare nicio fereastra unde sa pot schimba mac-ul, deci o sa-i sun luni
2.am ip fix, nu prin dhcp
3.nu ma bag in terminal ca mi-e frica sa nu fac vreo prostie
4.multumesc oricum pentru informatii smile

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Raspunsul e DA, trebuie sa-i suni. AEul nu poate schimba MAC address-ul. Nu le zice ca e router ca sa n-ai probleme. Zi-le ca e infipt deja (dupa ce il montezi) si cel mai probabil o sa vada ei noua adresa. Ei doar dau click pe un buton “Reset blabla”

Nu il mai duceti in eroare pe bietul baiat!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

si cand vb cu ei ce le zic airport id-ul sau ethernet id-ul???

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Ethernet ID-ul. Dar cel mai probabil n-o sa trebuiasca sa le dictezi nimic. O sa-l vada ei automat.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

perfect o sa-i sun luni
multumesc pentru info

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07
huk - 13 Aprilie 2008 12:20 AM

Ethernet ID-ul. Dar cel mai probabil n-o sa trebuiasca sa le dictezi nimic. O sa-l vada ei automat.

na ca ma bagai si io…la routerul meu MSI mac adress-ul difera prin ultima cifra intre ethernet (LAN) si wireless, respectiv WAN (adica asta din urma are cu 1 in plus)...la airport nu difera ? ca daca da, cred ca e mai bine sa le dea MACul de la Airport, nu ?
scuze daca nu sunt prea bine informat.

[ Modificat: 13 Aprilie 2008 01:34 AM de Calinescu26 ]
 Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
calinescu26 - 13 Aprilie 2008 01:30 AM
huk - 13 Aprilie 2008 12:20 AM

na ca ma bagai si io…la routerul meu MSI mac adress-ul difera prin ultima cifra intre ethernet (LAN) si wireless, respectiv WAN (adica asta din urma are cu 1 in plus)...la airport nu difera ? ca daca da, cred ca e mai bine sa le dea MACul de la Airport, nu ?
scuze daca nu sunt prea bine informat.

Da, orice airport are două adrese MAC, diferă doar ultima cifră. Una e de la aer, a doua de la eth. Tu îi dai providerului de net, dacă cere, adresa eth. De-a lungul anilor, am folosit ambele metode și a mers. Acuma nu mi-a cerut adresa MAC, anterior, altul, o ceruse.
La fi-meo, în altă parte, au cerut MAC și a dat MAC eth al Airport. Merge.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

MAC address-ul ethernet este cel vazut de provider. Cel de la portul WiFi este cel vazut de computerele conectate Wi-Fi.

Deci e firesc sa-l dai pe cel de la wired port.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member