Stie cineva cum pot face embedd de tag-uri pe un site facut in iWeb? Si are cineva experienta cu efectul de rollover al link-urilor in sensul ca: de ce se vede efectul bine mersi in Firefox si nu in Safari? In iWeb, inainte sa dau publish, daca trec cu mouse-ul peste link-ul care are activata functia de rollover imi arata cum va functiona, dar in produsul finit, folosind Safari, nu merge…
Sau poate trebuie sa pun intrebarea altfel: cum pot sa fac la site o optimizare cate de cat, astfel ca sa fie afisat bine in toate browser-ele?
Site-ul e http://www.totalcar.ro, va invit sa incercati cu efectul ala de rollover in Safari si Firefox… atasez si doua screen-uri cu zonele unde trebuie sa functioneze… teoretic, cel putin, ca…
Multumesc.
@admin: scuze de double post, dar ma arde sa rezolv repede problemele astea si am postat si aici in speranta ca voi primi un raspuns mai repede. Multumesc.
Multumesc de raspuns. O sa studiez problema cu meniul dropdown, desi nu prea ma pricep eu. Tu zici ca, la tine, nici in Firefox nu se schimba link-ul de “Stiri”, de exemplu? Duci mouse-ul peste el si nu se face Bold, negru si cu underline?!
da, in Firefox da… acum fac teste si se pare ca il voi putea face sa mearga si in Safari, dar numai meniul ala cu Stiri, etc… partea dreapta inca nu vrea… banuiala mea este ca se suprapun niste layere acolo, desi daca merge in Firefox… am stat si pe forumul apple si mai sunt unii cu problema mea - in Firefox e OK, in Safari nu… In schimb, in Firefox nu se vad klumea unele efecte de umbra, deci cam grea misiune sa-l faci sa se vada bine peste tot (am ultimele versiuni de Safari si Firefox)
Multumesc de raspuns. O sa studiez problema cu meniul dropdown, desi nu prea ma pricep eu. Tu zici ca, la tine, nici in Firefox nu se schimba link-ul de “Stiri”, de exemplu? Duci mouse-ul peste el si nu se face Bold, negru si cu underline?!
Scuze am inteles prost postul tau. Credeam ca vrei drop down
Da se vad rolloverurile (subliniaza+bold adica) in firefox
Am incercat pe safari si am observat urmatoare duda: Pana sa se incarce fundalul (forma cu umbra) se vad rolloverurile dupa aia canci.
Vad ca ai folosit DIV-uri… nu ma pricep f f f bine da stiu ca-s pe layere vezi in script unde e text decoration fata de fundalul cu umbra
la “TEST” (urmatoarea linie care duce linkul catre macuser) functioneazaaaaa vezi cum e scriptul acolo si fal similar si pentru cele de sus.
Safari a ramas umpic in urma cu intelegerea CSS-urilor mai noi.
Am intrat in sursa… da-mi e greu sa inteleg pentru ca nu am un editor HTML bun aici.
Am vazut formatari diferite la linkurile de sus fata de linkul test (nu vad de ce sa fie asa)
Am sa incerc sa te ajut si cand o sa ajung acasa daca nu reusesti sa rezolvi problema.
Mersi. Formatarea diferita de la test am facut-o in incercarea mea de a gasi o solutie. Am citit ce mi-ai scris tu, dar inca nu s-a sedimentat ca sa zic asa… cand ajung acasa o sa studiez problema mai in amanunt…
Am rezolvat, cel putin cu rollover-ele. Se pare ca acea coloana din dreapta formateaza intr-un fel textul si daca faci link dintr-un cuvant(e) el functioneaza, dar efectele rollover sunt suprimate. N-a mers nici pozitionarea diferita a layerelor (send to back/bring to front). Problema se poate rezolva, insa, prin folosirea textbox-urilor, in care pui link-ul.
In schimb, efectele de umbra sau picture frame-urile in continuare nu se vad in Firefox beta (si nici in 2.x.x din cate imi aduc eu aminte), iar pe internet explorer se vede si mai naspa (cel putin pe cateva calcuri de la birou care sunt, ce-i drept, niste cazaturi jalnice). Chiar va rog, poate are cineva timp si un internet explorer updatat la zi, aruncati o privire si poate imi dati si un screen.
Uite baiul cel mare. De ce un site făcut în iWeb nu este tot timpul compatibil cu IE etc…..
Astfel că dacă vrei ca site-ul tău făcut în iWeb să fie văzut normal pe IE mai exact i-a în considerare următoarele.
1. Încearcă pe cât se poate de mult să nu folosești rame - bordurile din jurul pozelor…
2. Încearcă pe cât se poate de mult să nu folosești reflecţii la poze…
3. Folosește-te doar de fonturile comaptibile pentru web în general…
4. Încearcă pe cât se poate de mult să nu aplici umbre la text…
5. Dezactivează “Use smart quotes”...
6. Dacă aduci o poză format.jpg în iWeb, nu o redimensiona pentru că dacă o vei face iWeb va converti poza în format.png, poza ne mai păstrându-și formatul original va cauza probleme pentru IE cel puțin…
7. Trebuie să ști că orice poză este un pic redimensionată când este pusă în iWeb. Așadar convertirea și redimensionarea unei poze fă-o mai bine înainte de a o aduce în iWeb. După care te duci la Inspector/Metrics și apeși pe butonul “Original Size”. Pentru că iWeb să nu o mai redimensioneze poza ci să o păstreze în forma ei originală. Dar această etodă nu e valabilă în cazul “Photo Pages”...
8. Asigură-te că nu ai tabele cu text care se suprapun, mai ales când sunt transparente poți să omiți aceste aspecte, sau poze care să se atingă de tabelele cu text, astfel convertindu-le în format.png…
9. Pozele cărora le asociezi umbre, rame și/sau reflecții, fiind format.jpg pot genera pictograme în jurul lor de cel puțin 100KB chiar dacă acea poză inițial în format.jpg nu are mai mult de 30KB…
tot ce spui tu este foarte OK, dar atunci de ce mai dau 100 USD pe an pe .mac si 79 pe iLife ca sa nu ma pot bucura de toate efectele in cauza? Mi se pare o mare tiganie ca Apple n-a fost in stare sa rezolve compatibilitatile…
iar ultima chestie foarte enervanta am descoperit-o acum: daca integrez albume foto din iPhoto in site-ul creat in iWeb acestea nu se vad in Firefox beta… plm
tot ce spui tu este foarte OK, dar atunci de ce mai dau 100 USD pe an pe .mac si 79 pe iLife ca sa nu ma pot bucura de toate efectele in cauza? Mi se pare o mare tiganie ca Apple n-a fost in stare sa rezolve compatibilitatile…
ATENȚIE - EU nu am pomenit de .Mac sau iLife.
Eu din câte știu dacă publici un site direct din iWeb pe .Mac merge bine pe orice platfomă și în orice browser. La mine cel puțin a mers.
Chestia că tu vrei să ai .Mac aste este strict o decizie personală.
Apple nu va lucra niciodată la a rezolva problema compatibilității iweb cu ale platforme sau browsere, până acolo încât să devi 100% mulțumit de acesta, nici nu își doresc ei așa ceva.
Altfel cum a-i mai putea spune că se pot diferenția de ceilalți, dacă nu ar avea ceva care nu merge pe PC de exemplu.
Iar această idee vine din simplu fapt că: ori ești utilizator Max OS X - .Mac, adică vei lucra strict cu produse Apple, ori te lași de meserie. Este strict alegerea ta.
Ei știu exact de ce nu vor compatibilitate 100% pentru iWeb + .Mac cu alte servere sau browsere.
De unde ar mai scoate bani de altfel, lumea nu ar mai cumpăra .Mac poate,
Pe de altă parte ei vor ca tu să devi utilizator Apple 100%.
Nu pe jumătăți de măsură cum mulți dintrte noi sântem.
Și încă ceva - iWeb e produs strict Apple și e făcut pentru .Mac, un alt produs strict Apple. Așa că trage singur concluzia. Nu îți convine, ei nu te obligă.
Inca o data, ai si tu dreptate, dar, de fapt, n-ai… Ideea e ca in momentul in care am descoperit cat de altfel si misto e Apple, din toate punctele de vedere, nici nu mi-am pus vreodata problema sa fiu altceva decat utilizator 100% Apple… Tocmai de aceea am cont .Mac si de aceea am softuri originale de la ei… Dar treaba asta cu iWeb e o greseala mare. Bun, prietena mea si alti cativa prieteni o sa vada site-ul meu exact cum l-am facut, dar, din pacate, Apple ar trebui sa tina cont ca IE si Firefox mananca Safari pe paine (desi mie tot browser-ul lor imi place) si sa faca in asa fel ca efectele iWeb sa se vada impecabil pe ele… Cred ca ar fi o publicitate buna… Asa intra cineva de pe Firefox si zice “mda, ce sa zic”, iar unul cu IE o sa zica “ca-mi bat joc de el” (la o tipa se vedea groaznic pe IE)...
OK, daca vreau chestii chiar tari apelez la profesionist si in nici un caz nu fac site in iWeb… dar n-am de ce sa fac asta pentru ca-i un hobby de-al meu… Fiind un hobby am nevoie de un tool usurel si rapid, iar din punctul asta de vedere iWeb si suita iLife, in general, sunt foarte bune pentru mine… doar de ar rezolva treaba asta… si pana la urma o sa o faca, cred…
una peste alta, sa inteleg ca n-ai reusit sa descoperi de ce nu se vad efectele in FF din fisierul meu de domain?
Inca o data, ai si tu dreptate, dar, de fapt, n-ai…
Mersi…
szlaeyer - 02 Iunie 2008 04:03 AM
... Dar treaba asta cu iWeb e o greseala mare.
Cât de mare…? Pentru tine e Mare sau pentru prieteni tăi. Să achiziționeze și ei Mac-uri și gata treaba. Așa gândesc cei de la Apple frate.
Ideea e ca in momentul in care am descoperit cat de altfel si misto e Apple, din toate punctele de vedere, nici nu mi-am pus vreodata problema sa fiu altceva decat utilizator 100% Apple… Tocmai de aceea am cont .Mac si de aceea am softuri originale de la ei…
Mă bucur pentru tine….
.. Apple ar trebui sa tina cont ca IE si Firefox mananca Safari pe paine (desi mie tot browser-ul lor imi place) si sa faca in asa fel ca efectele iWeb sa se vada impecabil pe ele… Cred ca ar fi o publicitate buna… Asa intra cineva de pe Firefox si zice “mda, ce sa zic”, iar unul cu IE o sa zica “ca-mi bat joc de el” (la o tipa se vedea groaznic pe IE)...
Nu știu cât de interesați sânt cei de la Apple de IE sau FF….cred că 0%, chiar dacă tu spui că “Safari e pui”, de ce îți mai place ași de ce îl mai folosești, nu miroase a ...?
OK, daca vreau chestii chiar tari apelez la profesionist si in nici un caz nu fac site in iWeb… dar n-am de ce sa fac asta pentru ca-i un hobby de-al meu… Fiind un hobby am nevoie de un tool usurel si rapid, iar din punctul asta de vedere iWeb si suita iLife, in general, sunt foarte bune pentru mine… doar de ar rezolva treaba asta… si pana la urma o sa o faca, cred…
Păi dacă e cum spui, nu înțeleg stresul tău frate…
..una peste alta, sa inteleg ca n-ai reusit sa descoperi de ce nu se vad efectele in FF din fisierul meu de domain?
Nu e de la iWeb ci în FF 3.0 Beta încă nu este rezolvat acest bug. Asta e toată treaba.
P.S. nu mi-ai trimis caracterul corect de care am nevoie, trimite-l să pot să îl public în folder și să ți-l trimit să îl încerci.
Toate site-urile făcute în iWeb trebuie să se vadă perfect în IE & Firefox 2
Firefox 3 este beta deci are bug-uri - dacă site-ul tău care se vede bine in Firefox 2 nu se vede în Firefox 3 beta - fă un bug report la Firefox SAU nu te mai plânge și așteaptă să se repare de la sine.
Mai stricaseră compatibilitatea cu albumele iWeb la un update de Firefox 2 - după ce au sărit toți cu bug report-uri în 2 zile a apărut un alt update care a reparat-o.