Scriere fisiere
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: BÜKREŞ
Macuser din: 09.02.06

Transport pe un flash drive fisiere de pe mac-ul de la job pe PC-ul de acasa.
Problema mea este urmatoarea: deoarece pe PC am activa optiunea “Show hidden files and folders” este super stresant sa ma plimb printre .Trashes / ._.Trashes / .DS_Store / ._ceva.psd / ._ceva.ai / ._ceva.cdr / ._ceva.pdf / etc , pana sa ajung sa deschid de exemplu ceva.psd .

Exista o optiune de dezactivare a scrierii fisierelor respective ( inafara de “I-ati un mac si acasa, inceteaza sa mai folosesti PC-ul” smile ) ? Si de ce sunt scrise aceste fisiere de fapt ?

Semnătură 

Florin Hatmanu / Graphic Designer

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.01.06

Da, MacOS X pe PC wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sunt tot felul de fisiere caracteristice OS X si “resource forks”. Nu prea ai ce-i face, in cazul drive-urilor externe, doar sa folosesti softuri care curata directoarele inainte sau dupa transfer. Exemplu:
http://www.zeroonetwenty.com/blueharvest/

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Graft - 01 Martie 2006 04:50 AM

Transport pe un flash drive fisiere de pe mac-ul de la job pe PC-ul de acasa.
Problema mea este urmatoarea: deoarece pe PC am activa optiunea “Show hidden files and folders” este super stresant sa ma plimb printre .Trashes / ._.Trashes / .DS_Store / ._ceva.psd / ._ceva.ai / ._ceva.cdr / ._ceva.pdf / etc , pana sa ajung sa deschid de exemplu ceva.psd .

Exista o optiune de dezactivare a scrierii fisierelor respective ( inafara de “I-ati un mac si acasa, inceteaza sa mai folosesti PC-ul” smile ) ? Si de ce sunt scrise aceste fisiere de fapt ?

orice fișier cu nume ciudat, pe platforma Windoze, nu se deschide, se șterge
păi dacă, după 30 de ani, MS nu a dorit să pună naibii acolo o mică șmecherie care să nu afișeze fișierele invizibile de mac nu e destul? nu a vrut să o pună. după cum nu a vrut să pună tot o mică șmecherie, ieftină, de sub un 1 MB, care să citească dischetele/cd_urile hfs+
păi de ce, tot de 30 de ani, orice fișier MSDOS e perfect citibil pe orice MAC OS? fiindcă așa s-a dorit, de la bun început…
toate sînt șmecherii ieftine…
scrie-i lui Bill, oricum o aruncă la coș, știe prea bine toate astea și nu vrea să le rezolve, de 30 de ani… asta se cheamă marketing.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Adevarul e ca pe PC aceste fisiere nu-si au rostul, asa ca mai degraba Apple ar fi trebuit sa faca ceva ca sa nu se copie de pomana. Daca copii fisiere in retea, exista o solutie in OS X ca sa nu creeze mizeriile astea. Eu asa pateam cand copiam de pe OS X pe un PC cu Windows.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 01 Martie 2006 01:52 PM

Adevarul e ca pe PC aceste fisiere nu-si au rostul, asa ca mai degraba Apple ar fi trebuit sa faca ceva ca sa nu se copie de pomana. Daca copii fisiere in retea, exista o solutie in OS X ca sa nu creeze mizeriile astea. Eu asa pateam cand copiam de pe OS X pe un PC cu Windows.

Just, și pe mine mă enervează, de ani de zile, fișierele astea. Ar fi Finder Cleaner, dar mereu uit să-l activez, așa că - pînă la urmă - tot la asta ajung: mă întreabă unul, altul de ce i-am trimis .DS_Store și .Trashes.

Fișiere atașate
Finder Cleaner.pdf  (Dimensiune Fişier 35 - Downloads: 28)
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BÜKREŞ
Macuser din: 09.02.06

Thanks guys.

Semnătură 

Florin Hatmanu / Graphic Designer