Fax sofware imac PPC Tiger 10.4.11
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Cine ma ajuta cu o idee?

Caut un program pentru trimis faxuri prin modemul de la calc. Optiunea “print to fax” merge doar la aplicatiile de la 0S X. Noi inca mai folosim aplicatii cu licenta pentru OS9, la care se deschide “classic environment”. La fax trebuie sa apara, daca nu ID-ul propriu complet, macar data, ora si nr de fax spre care a fost trimis faxul. Faxurile trimise trebuie sa ajunga la destinatie cu aceste elemente de identificare, dar sa imi ramana si mie, cu aceleasi elemente.
Pe OS 9 foloseam Fax STF, si era OK. Varianta pentru sistem X, din cate am vazut pe forumuri, nu merge decat pentru aplicatiile native in OSX, nu si in “clasic environment”. Din pacate nu au trial version.

Am luat un program (FaxCenter), dar acesta are doua inconveniente:
1. Documentul de faxat trebuie mai inatai convertit in PDF
2. La destinatar ajunge faxul cu ID-ul meu, dar eu nu pot tipari acest fax cu id; la mine ramane doar varianta fara id.

Any idea?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Fax STF ăla vechi nu merge în Classic?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, dam*it! Nu isi incarca driverele de modem. Si era super in 9.2. Probabil Clasic-ul la Tiger lucreaza in emulare - de fapt, sigur, si nu s-a gandit nimeni ca poate unii nu vor sa renunte la vechile aplicatii.
Oare de ce toti complica si complica lucrurile, facandu-le tot mai sofisticate - vorbesc de OS-uri si aplicatii - cand multi ar fi fericiti - stiu pe multa lume - sa functioneze pe stil “clasic”? Simplu si eficient, fara brizbisuri inutile.
Off topic: chiar si apple works-ul permitea o gramada de lucruri, salvare in “save as”, chiar si o baza de date.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Păi tu de ce n-ai rămas la Mac OS 9?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

eFax?

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 19 Aprilie 2008 03:35 AM

Păi tu de ce n-ai rămas la Mac OS 9?

Pentru motive de browser, in primul rand. Apoi, pentru ca nu prea mai stia nimeni sa-i dea de capat daca aparea o buba; Si, recunosc, m-a mancat in palma de OSX. Iar mail-ul de X nu se compara cu cel al lui Netscape (Dzeu sa-l odineasca).
ideea de a trece la X a fost in primul rand autogestionarea memoriei; restul sunt gadget-uri (pentru mine, nu sariti toti cu gura!).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen M. - 19 Aprilie 2008 04:04 AM

eFax?

Ar fi o idee, dar seamana cu fax2mail.ro. Am citit ca ar fi probleme cu deschiderea faxurilor (attach la mesajul mail), pentru ca le converteste intre-un attach .tif (un singur attach). Daca primesti mai multe pagini, ai tot un singur attach, si e necesar un program (am uitat, e o feature doar pe vindoze - care sa separe imaginile singur.

A propos de fax, de ce daca se foloseste fax-ul nativ din “print to fax” al Tiger-ului nu se salveaza nicaieri faxul trimis? Sau nu am cautat eu bine?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07
macold - 19 Aprilie 2008 04:30 AM

A propos de fax, de ce daca se foloseste fax-ul nativ din “print to fax” al Tiger-ului nu se salveaza nicaieri faxul trimis? Sau nu am cautat eu bine?

Nu e nicaieri din pacate, am cautat si eu. Singurul loc unde ramane o urma este in queue-ul faxului care dispare cu prima curatare de cache, sau mai stiu eu ce, de ex. cu onyx.
Nici in Leopard nu am observat sa ramana alte urme.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

poate CoMa X?

later edit: scuze, nu citisem atent, acum am observat ca e vorba de classic environment…..

[ Modificat: 25 Aprilie 2008 04:12 AM de MaC® ]
 Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

‹‹ Setari Shakespeer      Macupdate bundle ››