hamilton - 03 August 2009 01:46 AM
Intradevar e nasol ca Apple nu a colaborat..Dar cand ma intalnesc cu vecinii de pe strada (care cred ca am Vista,nu m-am obosit sa le explic ce e OSX) si vorbim despre jocurile X,Y si Z si spun ca vai ce faine is si nu stiu ce..eu nu le prea pot incerca..am o partitie mica la BootCamp si unele jocuri care is foarte faine nu exista pentru OSX..apai asta e..
În primul rând e o chestiune de priorități. Dacă ai casă la munte și până acolo trebuie să parcurgi un drum forestier, nu prea are rost să-ți iei o mașină sport. Ori un off-roader sau SUV, ori un cross-over care împacă și capra și varza: capabilități 4x4 decente plus o ținută de drum bună pe șosele normale. Dacă ești gamer înrăit, un mac nu are sens, PC scrie pe tine. Dacă ești gamer de duminică, merge și-un mac - un MBP cu nVidia 9600, un iMac cu HD4850 sau un Mac Pro cu HD4870 sau, mai degrabă, GTX285 - dar nu te aștepta să joci vreun titlu pretențios decât pe setări minime sau, în cel mai bun caz, medii.
În al doilea rând, oricâtă atenție ar acorda Apple comunității gamerilor, întâi de toate ar trebui să acorde atenție echipării calculatoarelor cu plăci video potente. Or majoritatea plăcilor video folosite de Apple sunt mediocre, cu excepția celor integrate care oricum nu contează în gaming și cu excepția acelei GTX285 care nu e oferită decât în Apple Store ca opțiune after-market (și nici aia nu e vreun vârf de gamă...)
Pentru cine e curios și are timp liber la dispoziție, încercați un Crysis sau World in Conflict pe un MBP de generație actuală sau pe un iMac (echipat cu Radeon 4870)...