2 din 5
2
Imposition
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

total de acord cu Dacu - din fericire ce am dat pana acum la tipar a fost ok in format PDF, dar cu paginile cuplate - am avut 16 pag + coperti si au insistat sa la dau cuplate (1 cu 16, 2 cu 15 etc), doar atat. Mi-a fost destul de simplu in indesign sa fac asta dar daca le voiau cuplate in formatul de tipar - io stiu 50x70 eram in ceata ...

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07

Fara a dori sa incep o polemica spun si reversul: din ce in ce mai multi consumatori de print, intermediari sau end-useri vor sa vina cu PDF-uri, in 90% din cazuri facute prost. Cu semne, distilate prost, cu formate gresite si cu tot felul de minuni prin ele samd, PDF_uri care crapa imediat in RIP si nu poti face nimic cu ele. In unele cazuri, ca masura extrema recurgi si la rasterizare (de obicei fisiere maiastre de Corel)

A

PS Nicodata nu ar trebui furnizat un PDF cu pagini cuplate ci single page cin N motive (signaturi de diverse dimensiuni, faltuieli, semne, impozitii). Tipografiile care cer asa ceva au un sistem mai mult decat rudimentar de impozitie (opinie personala) si nu numai.

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

Nu-i vorba de polemici aici - eu sper sa ne impartasim experientele pentru a evita problemele ulterioare - aceasta chestiune fiind in beneficiul nostru.
pdf-urile cu probleme sunt, din cate stiu eu, cele create din corel - asa ca daca se lucraza in corel mai bine se trimite corel. Rasterizarea, e o ultima solutie care sa zicem e cea mai putin creatoare de griji - cu compromisurile pe care le are aceasta operatiune. Din fericire eu nu am avut probleme cu cei carora le-am trimis pdf cuplate - evident cat mai bine facute - multumita lui Iaru. Au avut bleed suficient asa ca nu am avut probleme cu faltul si cu taierea. Ca princiupiu si eu cred ca ar trebui trimise necuplate dar asta este - asa a vrut tipografia asa le-am dat.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

paradoxul e deplin: traim intr-o lume informatizata, unde informatiile ar trebui sa se gasesca foarte usor, uneori deloc smile
... cautati voi tipografia la care vreti sa tipariti si luati de pe pagina ei de internet conditiile tehnice de pregatire ale documentului, instructiunile de creare a pdf-ului sau altceva care sa va ajute…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 02 Mai 2008 01:44 PM

... cautati voi tipografia la care vreti sa tipariti si luati de pe pagina ei de internet conditiile tehnice de pregatire ale documentului, instructiunile de creare a pdf-ului sau altceva care sa va ajute…

Am gasit ceva la Infopress de genul. Gresec?

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.12.07

in opinia mea nu ar trebui sa existe reguli proprietare pentru nici o tipografie. Aceleasi reguli ar trebui sa fie valabile peste tot.

A

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
costas - 02 Mai 2008 04:59 PM
dacuBurebista - 02 Mai 2008 01:44 PM

Am gasit ceva la Infopress de genul. Gresec?

nu gresesti smile
mai sunt încă 4-5-6 și gata în românia
oare numai 7 tipografii în toată țara știu/pot asta?
celelalte (peste) 3000 ce sunt?

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
gollum - 02 Mai 2008 05:47 PM

in opinia mea nu ar trebui sa existe reguli proprietare pentru nici o tipografie. Aceleasi reguli ar trebui sa fie valabile peste tot.

A

sigur că Andrei are dreptate…
ce ne rămâne de definit, este termenul de tipografie și apoi să decidă fiecare dacă merge la o Tipografie sau la o tiparniță oarecare wink

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

smile eu sper sa incep o colaborare cu baietii ... sa vedem. cat despre ceilalti - e treaba lor, numai ca atunci cand ies buleli o dau in fundu artilor - asta-i problema, chiar si atunci cand dtp=ul lor doarme.
asta e - eu unu voi face lobby pentru cei care intradevar lucreaza profi (sa spunem asa)

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

alllooooooo
unde ati auzit voi de impozare la tipar digilat???

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
STef… - 03 Mai 2008 02:41 AM

alllooooooo
unde ati auzit voi de impozare la tipar digilat???

depinde ce dai coane si ce lucrezi - normal ca exista impozare si la tipar digital ... masinile alea tiparesc orice, formatele sunt o groaza ... normal ca impozezi - manual si tot impozezi

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hai da-mi un exemplu de impozition pe un inkjet
aaaaa…. daca ti tu mortis, poti sa faci impozare si cand dai print pe copiator, ca tot tipar digital e

hai sa fim seriosi

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
STef… - 03 Mai 2008 04:38 AM

hai da-mi un exemplu de impozition pe un inkjet
aaaaa…. daca ti tu mortis, poti sa faci impozare si cand dai print pe copiator, ca tot tipar digital e

hai sa fim seriosi

pe ink? am vri 2-3 zeci de exemple si pe copiator vro 2-3

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si le faci si fata/verso nu-i asa?!
si se si suprapun corect (mai ales pe copiator)
iar la inkjet ai hartie tratata pe ambele fete; sau o fi vinyl?

impozition e pentru tipar offset. restul nu mai conteaza ... ca sa citam din clasici

acum ca sa revenim la subiect, sincer, nu e treaba ta sa faci impozare; asta se face la tipar sau ce o fi acolo; e responsabilitatea lor, nu a ta; da-le la oase.

[ Modificat: 03 Mai 2008 07:37 PM de STef... ]

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

E interesul tau sa le lasi cat mai putin de facut celor cu care lucrezi - daca sunt niste handicapati - si regula e generala - se gaseste tot timpul cate unu care ori nu-l duce capu, ori nu vrea pen ca are o zi proasta. Daca vrei sa nu ti se sparga in cap toate bulelile - cum e la mine.
Si la banalele carti de vizita tot impozitionare se numeste ca faci. de ex. N-ai facut pana acum flyere, in tiraj de digital? pe ink nu faci postere? sau tiparesti tot timpul la latimea masinii. Toate astea se fac cu imposition manual - e drept ca n-ai nevoie de soft pentru atat, dar tot impozitionare se cheama.

PS: nu e cazul sa fii ironic - pricep ce-mi spui si fara ... ironii. Repet, am deschis acest topic pentru a ne impartasi din experiente si atat si ma bucur ca a trezit interesul atator colegi de forum, chiar si tie.
Multumesc

Semnătură 

Apple user!

2 din 5
2

‹‹ Interleaf Quicksilver      .prn ››