2 din 6
2
Mai sunt macurile built to last ?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cum am mai spus, si la mine, la Catavencu, de un an, proportia s-a schimbat. DTP-ul e integral mac. Iar redactia a ajuns acum 14-5 mac-pc. Dar sa nu credeti ca directia a cumparat macuri. Din alea 14, 5 sint ale redactiei, restul, personale! Iar oamenii lucreaza la serviciu cu ale lor! Pîna si Tetelu!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Hai sa spun si eu vreo doua, bazate pe 17 ani de experienta Apple,
ca si dacu, Cattus, si floriniaru.
In ultimii 20 de ani, farmecul Apple a stat in eleganta sistemului de operare,
nu in performantele brute ale computerului.
Nu contau megahertzii si megii de ram.
MacOS 9 a fost aproape la fel de elegant si de fiabil ca si Mac OS X.
Poate era mai customizabil.
Ce pot reprosa companiei Apple din acei ani, inainte de revenirea lui Steve Jobs,
este lansarea a foarte multor modele de computere, cu design si componente diferite.
Dpdv al upgradabilitatii, piese de service, si garantii a fost horror.

A revenit Steve Jobs cu iMac G3. S-a renuntat la SCSI s-a trecut la IDE.
Apoi au venit PowerMac-urile G4… pe care eu le consider campioane ale fiabilitatii Apple din toate timpurile.
Scule extrem de solide, bine inchegate tehnic, care merg si azi pe rupte.
Dezavantajul lor business a fost ca au evoluat prea lent… in 2-3 ani, Apple a crescut doar cu citeva sute de megahertzi,
pc-urile au crescut cu peste 1GHz in frecventza, idem specificatiile placilor video.
Ceea ce a determinat multa lume sa-si upgradeze pc-urile, si sa lase G4 in praf.

Adevaratul declin calitativ Apple a inceput de la momentul MacMini.
Dupa G4 dual de 1.25Ghz la pret de lansare 1299 usd in iunie 2004,
Apple lanseaza Mac Mini, ianuarie 2005, la 499 usd.
Asta numesc eu coborirea in public a lui Apple.
Dupa ce G4 era asamblat in USA si Irlanda, Mac Mini e asamblat in China.

Mac-urile nu sint mai scumpe decit alte branduri de renume.
Exemple locale:
Dell OptiPlex GX620 MiniTower - Intel Core Duo 915 Processor 2.80GHz 1024MB RAM 160GB
ATI Radeon X600 256MB DVD+/-RW 830 de USD + TVA

IBM ThinkCentre A52 2.8 512 160 GB Combo 710 USD + TVA

Emilian !!
Sun Fire X2100 x64 Server:
AMD Opteron Model 148processor (2.2Ghz/1MB), 2x 512MB unbuffered ECCPC3200 DDR-400 memory,
80GB 7,200-RPM Serial ATAdisk, no DVD, 2x 10/100/1000 Ethernet ports,
6x USB2.0 ports, 1x PCI-Express x8 slot
1088 USD + TVA
(Presupun ca nu ti-a trecut prin cap sa pui Solaris x86 pe un PC mai rasarit).

E de priceput ca toate componentele din lumea asta sint produse in China.
Si se produc componente mai reusite si mai putin reusite.
Componentele foarte bune au o eticheta colorata pe ele QC si o litera… ei,
cu cit litera aia e mai la inceput, calitatea e mai buna si pretul e mai mare.
Nu vreti sa stiti ce fel de componente ajung in Romania….
Asa se explica de ce la noi se pot asambla pc-uri intregi de la 200 de usd incepind.
Placile de baza Asus sint mai ieftine la noi decit in USA.
Trebuie sa comparam Apple cu un asemenea sistem? Ma tem ca nu.
Asus produce pentru Apple MacBook, iar Quanta produce pentru Apple MacBook Pro.
Laptopuri Asus se gasesc si la noi, cu preturi cuprinse intre 600 si 1800 de euro.
Cele entry-level, fara licenta de Windows. Deci?

De ieri, am o oarecare banuiala ca Apple va iesi treptat din industria hardware de computere…
Apple Computer Inc -> Apple Inc.
5 milioane de piese vindute pe iTMS ZILNIC… Ori 99 de centzi…
135 de milioane mp3 playere in 2006, din care Apple iPod 64%.

Cui ii pasa ca ti se decoloreaza MacBook-ul?
The show must go on….

Referitor la lansarea de ieri… Cred ca a fost o miscare aiurea.
Dupa 30 de ani de computere, sa te arunci pe piata de telefonie mobila…
e un semnal clar de strategie money-orriented.
Apple va produce un device funny pentru Cingular si pentru alti operatori majori din lume.
Ma indoiesc ca te vei duce de Craciun la iStyle sau Noumax sa-ti iei iPhone cu abonament.
E mult mai probabil ca vei merge la Orange sau Vodafone sa-ti faci un nou abonament, cu iPhone.
iPhone va costa 499USD, atentie, cu abonament pe 2 ani la Cingular.
Facind regula de 3 simpla USA:RO, la noi va fi 500 euro + TVA.
Ceva mai scump decit Treo.
Ma intreb… ca si altii dezmeticitzi dupa keynote… de ce nu puteau sa lanseze
pur si simplu iPod WideScreen cu Bluetooth incorporat, si optional Airport?
Putea fi disponibil de azi, se sincroniza cu orice telefon BT existent pe piata,
efectul halo al iPod raminea in vigoare, si crestea…

Am obosit…

One more thing…
Sperasem de anul trecut din ianuarie, ca Apple sa lanseze OSX86.
Exista, merge, o comunitate undergorund impresionanta l-a perfectionat,
l-am testat si eu pe anumite configuratii.
Trebuie doar sa-l lanseze oficial.
Dupa care, le vin banii din multiplicare de cd-uri…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Raspunsuri sînt multe. Erorile lui Gill Amelio si ale echipei sale se vad si acum. Nu intotdeauna produsele bune ramin pe piata. Atari, Commodore…
Apple nu avea ce lansa altceva. MacBook pro? E gata. Mac Pro? E si asta gata. Nu sint produse de vîrf? Ba bine ca nu! Si eu visez ascum la calitatea legendara Apple. Dar aia costa de te rupea.
E o alegere foarte grea. Un mit se intretine cu greu. Daca va uitati, inventiile Apple din ultimii 10 ani au dominat piata: USB, firewire, mp3 player, sistem de operare. Sigur ca ma rîcîie vazînd ca si Fanel, Georgel sau Jenel isi pot permite un mac, dar si eu mi-l pot permite!
iMac G3 functioneaza si azi, la 9 ani de la lansare. Vi se pare un produs fragil? Sigur, G4 a fost campionul. Dar prabusirea Motorola era sa-i ingroape pe Apple. IBM a produs un procesor minunat. Anul asta era prevazut sa atinga 10 GHz. A reusit? Sau, macar atit, l-au putut raci? Cîta neglijenta - care era, din nou, sa scufunde Apple.
Istoria e parsiva. Cita calitate poti oferi – si pentru cit timp? In lumea computerelor nu e ca la masini.
Uite, m-a lasat bateria, brusc, dupa nici o luna.
Eu cred ca Apple e in primul rînd inteligenta (hard si soft) care se transmite posesorului.
Dar astea sint timpurile. Apple are de ales. Viata sau moarte. Asa cum Steve se bate pentru viata, la fel si Apple TREBUIE sa traiasca.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO
Macuser din: 11.10.05
nihilsineMac - 10 Ianuarie 2007 10:36 PM

...Trebuie doar sa-l lanseze oficial ...

Si Apple devenea istorie. Hardware vorbind.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
iaru - 10 Ianuarie 2007 09:35 PM

Cum am mai spus, si la mine, la Catavencu, de un an, proportia s-a schimbat. DTP-ul e integral mac. Iar redactia a ajuns acum 14-5 mac-pc. Dar sa nu credeti ca directia a cumparat macuri. Din alea 14, 5 sint ale redactiei, restul, personale! Iar oamenii lucreaza la serviciu cu ale lor! Pîna si Tetelu!

scuze de offtopic, dar pe Tetelu il vad scriind numa pe un Mac, hipnotizindu-se reciproc.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

nihilsineMac,

telul oricarei companii este sa faca bani, oricat nu sunteti de acord cu aceasta. Iar Apple trebuie sa faca bani ca sa reziste.
Ca si iPhone, iPod a revolutionat lumea ca si mp3 player, dar uitandu-ne putin mai bine, a si salvat compania de la dezastru.
Tendinta momentului - si anume a adauga unui obiect functionalitati multiple (telefonul face poze, aparatul foto filmeaza,
aparatul foto are bluetooth, etc) a salvat unele firme de la disparitie - vezi Nokia cu introducedea seriei 5XXX si 6XXX (dupa care
seria N si E).
Parerea mea este ca Apple nu mai este build to last. La ce bun un produs care nu se strica? Am Macbook de 8 luni si bateria este
aproape varza, sunt deja la al doilea charger. Am avut aproape din fiecare model de mac…raportul calitate/pret invers proportional.
Sa vedem daca acest iPhone ii va lansa, asa cum cred ei, in lumea telefoniei, o lume dominata de Nokia, Motorola, Sony Ericsson (sa
nu uitam cei doi giganti s-au unit pentru a impleti tehnologia Ericsson cu designul Sony). Poate asta va fi si viitorul Apple.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 07.01.06

Pana la urma “build to last” este o sintagma care mi-ar face placere sa o aud asociata unui stimulator cardiac, aliante centru-dreapta sau contract prenuptial ca sa incerc sa fiu mai amuzant.
Cum bine spuneti telul oricarei companii este profitul. Lumea din ce in ce mai in cunostinta de cauza (de vreo 10 ani auzim zi de zi de consumer reports,surveys etc.) selecteaza totusi un “compromis ideal” (oximoronic vorbind) intre calitate,design si pret. Pana la urma sunt doar niste necesitati. Nici autovehiculele nu mai sunt facute “build to last” pentru ca lumea isi doreste o schimbare de generatie la un moment dat, si nu datorita doar aparitiei unor noi tehnologii care ar trebui implementate.Astfel colosi ca Apple sau Honda (ca tot ma pricep mai bine la industria auto) au reusit sa obtina marje mari de profit (in indicativi financiari) cultivand in acelasi timp o clientela aparte. Acest lucru chiar este de admirat.
Un Apple G4, Mercedes Benz W123 sau Walkman Sony tin mai degraba de neoromantism acum.

Semnătură 

Singurul mod de a deosebi vinul german de otet este sa te uiti cu atentie la eticheta !

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Trăim într-o epocă în care banul decide dacă evoluția tehnologică este sau nu necesară. Ce vă mai mirați?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nihilsineMac - 10 Ianuarie 2007 10:36 PM

Sperasem de anul trecut din ianuarie, ca Apple sa lanseze OSX86.
Exista, merge, o comunitate undergorund impresionanta l-a perfectionat,
l-am testat si eu pe anumite configuratii.
Trebuie doar sa-l lanseze oficial.
Dupa care, le vin banii din multiplicare de cd-uri…

Daaaaa, da da… îmi închipui ce de bani le-ar fi intrat din multiplicare de CD-uri. Ar fi prosperat doar producătorii de blank-uri, siturile cu torente și fabricanții de PC-uri ieftine…  LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Nu-i uita pe M$ care le-ar fi dat cu tesla in [cenzurat] celor de le Apple din 5 in 5 minute zicand “Uite, pe PCurile facute pe vaporul HUANG JING ZU, batchul 23 ianuarie noaptea, OS X are un driver de [cenzurat] pentru placa video facuta din cheite de conserva si macaroane nefierte, lipite cu SuperGlue!!! Apple sucks!”

EDIT: LOL imi place functia de autocenzura a forumului! LOL

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 11 Ianuarie 2007 09:52 AM

EDIT: LOL imi place functia de autocenzura a forumului! LOL

Da, super, nu trebuie să vă cenzurați voi limbajul, spuneți verde în față tot ce aveți de zis!! LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Dupa cum vad eu problema, Apple începe să se obişnuiască cu ideea că OSX se poate instala pe (unele) PC-uri. Mai devreme sau mai târziu asta va fi. Acuma este ilegal, dar tot ilegal au fost la început şi formatul .mp3 şi formatul DivX, care acuma au devenit brand-uri. În momentul când vor pierde supremaţia pe care o au în fabricarea de calculatoare, vor avea deja piaţa asigurată pe alte produse. Nu comentez favorabil sau defavorabil acest lucru - ăsta este mersul lucrurilor, fie că vrem, fie că nu. Ce pot să spun, din proprie experienţă, OSX86 funcţionează IREPROŞABIL pe anumite PC-uri. Dacă ai placă de bază cu video Intel GMA 915 sau mai sus, OSX funţionează fără nici un driver video fabricat pe genunchi, culmea mai bine decât Windows pe aceiaşi maşină. Ăsta este mersul lucrurilor, iar ei dacă vor să facă faţă trebuie să evolueze. Tot ce sper este ca MacOS (X sau cum se va numi în viitor) să supravieţuiască.

[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 12:32 PM de Xanthrax ]
 Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de ce e ilegal sa instalezi os x pe un alt calculator decit apple?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
dacuBurebista - 11 Ianuarie 2007 12:08 PM

de ce e ilegal sa instalezi os x pe un alt calculator decit apple?

din inertie

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pentru că după ce ai cumpărat sistemul de operare, nu-l poţi instala decât după ce ai acceptat acordul lor (EULA). Iar primele paragrafe din acest acord spun că MacOSX nu se poate instala decât pe calculatoare brand-name Apple.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

2 din 6
2