3 din 6
3
Mai sunt macurile built to last ?
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu cred asta
in state, dell vinde cu mac os preinstalat

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Dacule, unde ai văzut tu Dell cu Mac OS?????

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 11 Ianuarie 2007 11:54 AM

Dupa cum vad eu problema, Apple începe să se obişnuiască cu ideea că OSX se poate instala pe (unele) PC-uri. Mai devreme sau mai târziu asta va fi. Acuma este ilegal, dar tot ilegal au fost la început şi formatul .mp3 şi formatul DivX, care acuma au devenit brand-uri. În momentul când vor pierde supremaţia pe care o au în fabricarea de calculatoare, vor avea deja piaţa asigurată pe alte produse. Nu comentez favorabil sau defavorabil acest lucru - ăsta este mersul lucrurilor, fie că vrem, fie că nu. Ce pot să spun, din proprie experienţă, OSX86 funcţionează IREPROŞABIL pe anumite PC-uri. Dacă ai placă de bază cu video Intel GMA 915 sau mai sus, OSX funţionează fără nici un driver video fabricat pe genunchi, culmea mai bine decât Windows pe aceiaşi maşină. Ăsta este mersul lucrurilor, iar ei dacă vor să facă faţă trebuie să evolueze. Tot ce sper este ca MacOS (X sau cum se va numi în viitor) să supravieţuiască.

Cred că am mai zis asta de vreo 5 ori pe aici: Apple face bani din hardware, iar acum SINGURUL lor atu important este sistemul de operare. Atâta timp cât asta e situaţia, Apple n-o să licenţieze niciodată Mac OS pentru alte companii producătoare de hardware. Au făcut-o acum vreo 10 ani, iar rezultatul a fost acela că au început să se vândă mai multe clone decât computere Apple. La fel e şi cu iPod: Apple scoate foarte puţini bani din vânzarea muzicii pe iTunes Store, principalul motiv pentru care acest Store există este să întreţină vânzările de hardware, adică iPod. Apple rămăne în continuare o companie care trăieşte din hardware, aşa că nu vă gândiţi că o să vedeţi Mac OS X la liber în viitorul apropiat.

Din software fac bani mulţi numai companiile care vând mult în domeniul business. Apple este aproape inexistent în mediul business (cu excepţia a 1-2 domenii foarte înguste). Divizia de computere va da faliment de îndată ce Mac OS X va fi disponibil la liber.

[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 12:42 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Dell nu vinde computere cu OSX preinstalat.
Cind Steve Jobs a anuntat OSX pentru procesoare Intel,
CEO de la Dell a anuntat ca ar fi dispus sa vinda sisteme Dell
cu OSX instalat pe ele. Ulterior, funny thing, pe Dell suport,
la download drivers, aparea si Mac OSX ca si sistem de operare
disponibil. Sint unele configuratii Dell pe care OSX ruleaza decent,
dar nu e o tehnologie totalmente out-of-the-box.

Cert e ca daca Apple ar lansa un motherboard cu OSX embeded,
ceea ce nu e deloc dificil de realizat, eu cred ca ar avea succes si
efect de halo. Si si-ar schimba din nou denumirea in Apple Computer, Inc.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Apple vinde pe iTMS 5 milioane de piese muzicale zilnic. 99 de centi bucata.
Cit sa aiba procent din ele? 5%? 10? 30?

Raportul financiar pe anul fiscal, care se termina in august 2006, zice asa:
Apple shipped 1,610,000 Macintosh® computers and 8,729,000 iPods during the quarter
Selling more than 39 million iPods and 5.3 million Macs in 2006 fiscal year

Recapitulare
5.3 milioane Mac-uri de la 01.09.2005 pina la 01.09.2006.
39 milioane iPod-uri in aceeasi perioada. Un an intreg.

15 mii de Mac-uri vindute pe zi.
110 mii de iPod-uri vindute pe zi
5 milioane de piese audio vindu pe zi.

So? unde sint banii Dumneavoastra?

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

...aşa că nu vă gândiţi că o să vedeţi Mac OS X la liber în viitorul apropiat.

Atunci va fi la liber pe ’piaţa neagră’, dar după cum am spus şi formatul DivX a fost ilegal, iar suedezul care l-a inventat cred că şi acuma este urmărit în State. Dar între timp, DivX a devenit un brand. Dacă Apple vor să piardă piaţa, cramponându-se pe o cauză instabilă, vor rămâne de neclintit, dar Transformarea Apple Computer Inc. în Apple Inc. cred că demonstrează că au luat în calcul şi acest aspect. Părerea mea este că ar trebui să patenteze placa de bază OSX, până nu o vor face alţii. Oricum, discuţia asta este inutilă, cu timpul vom vedea cum vor evolua lucrurile.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nihilsineMac - 11 Ianuarie 2007 01:01 PM

Apple vinde pe iTMS 5 milioane de piese muzicale zilnic. 99 de centi bucata.
Cit sa aiba procent din ele? 5%? 10? 30?

Pentru ca iTS să funcționeze, Apple plătește o factură gigantică la providerii de internet și hosting. 5 milioane de piese pe zi înseamnă un trafic de aproximativ 5M x 3MB/piesă = 15.000 GB trafic ZILNIC!! Ca să nu mai pun la socoteală filmele. Apoi, casele de producție primesc grosul încasărilor și oricum nu sunt mulțumite cu prețul de 99 de cenți:
“For every 99¢ Apple gets from your credit card, 65¢ goes straight to the music label. Another quarter or so gets eaten up by distribution costs. At most, Jobs is left with a dime per track”.
Deci în cel mai bun caz, Apple câștigă 10 cenți din fiecare piesă vândută. Asta înseamnă în jur de 180 milioane pe an. Un calcul aproximativ la iPod-uri ne dă un profit de aproape 2 miliarde pe an, în condițiile în care profitul este estimat de analiști la 25-30%.

[ Modificat: 11 Ianuarie 2007 01:38 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Cred ca asta e cel mai tare topic pe care l-am citit pe forumul asta.

Si eu sunt de parere ca “foamea de bani” duce la scaderea calitatii. Ma uit la iPod-ul meu mini si la iPod video. Desi am scapat mini-ul pe scari in casa, pe holul facultatii… nu a avut nici pe dracu. In schimb.. daca as scapa un iPod video… m-as zgaria pe ochi.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Se zice că Mac-urile vechi erau mai fiabile. Acum 15-20 de ani vânzările de computere erau mult mai reduse decât în ziua de astăzi, așa că un producător de plăci de bază fabrica - să zicem - 10.000 de bucăți pe an. Cercetarea, dezvoltarea, salariile costau destul și atunci, productivitatea era mică, așa că prețul unei plăci de bază era mare. În aceeași perioadă, Mac-urile ajungeau să coste 5-8 mii de dolari și chiar mai mult. Acum, același producător fabrică - să zicem - zece milioane de plăci de bază pe an. Ele costă mult mai puțin, Mac-urile costă acum mult mai puțin decât acum 15 ani, dar cine-mi garantează mie că producătorul plăcilor de bază face un control de calitate cel puțin la același nivel ca acum 15 ani?

Pe măsură ce computerele intră în categoria electrocasnicelor, fiabilitatea n-o să mai conteze, pentru că producătorii o să considere că n-o să stai cu același fier de călcat / televizor / computer / iPod timp de zece ani. Suntem noi mai săraci și ne plângem, dar asta-i viața.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Incep sa ma simt mai bine. In sfarsit un topic de pus in rama.
Bravo!

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

Sa fim seriosi, sunt lucruri de 10-30 de ani care functioneaza si acum,  dar mai sunt useri pentru ele?!Pentru ce mai e buna sintagma"built to last”?! Cred, ca pentru muzee.
O data ce profilul consumatorului e intr-o continua efervescenta, la fel o sa fie si produsele/serviciile utilizate. Nici cu Apple nu e alta poveste, nu are rost sa ne amagim si sa ne cocolosim in pretiozitatea noastra.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

societatea de consum… suna cunoscut?

pe vremuri schimbai o lampa, sau un tranzistor, apoi integratul, ... placa de baza, produsul final cu altul mai nou si mai bun (?) wink

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Desigur ca Mac-urile sunt built 2 last, nu m-a indoiesc nici o clipa de acest lucru, de ce n-ar fi la urma urmei?,inca pe piata americana exista mitul exotismului si al extravagantei pentru care se plateste premium, si Apple inc. stie asta. Chestia cu “user friendly” e la padure (antipod) fata de exotismul Mac-urilor.Uite! vezi Bugatti-ul asta ? n-are decat 5 vieze (adica e simplu de condus).Cum bine a amintit cineva in acest post, TOTUL SE INVARTE IN JURUL PROFITULUI. Si sa nu uitam de investitiile facute in cercetare, aici e cheia problemei, why not iPod,iPhone,iTV etc,daca asta se vinde, si de faptul ca Apple ridica bara pentru alti BIG BOYS, care se misca cu viteza melcului in implementarea noilor tehnologii.Ce inseamna in 2007 Built to last? Aluminiu in loc de plastic? magneziu sau titaniu ar raspunde intrebarii?
Nu cred. Cred ca built to last se rezuma la The LEAP FROG-ul tehnologic, si cam atat.

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

nihilsinemac - Cert e ca daca Apple ar lansa un motherboard cu OSX embeded,
efect de halo.

Sa stiti ca nu ar fi o idee rea mai ales avand in vedere chip-urile NAND care permit niste viteze ametitoare si capacitati din ce in ce mai mari (acum o luna samsung - partener apple btw - a lansat un chip NAND de 32GB, suficient cat sa incapa un OS X full-full), si asa ar deveni mai incapatoare hardurile actuale, SAMD.

O lucra vreun roman la apple? - unul care sa se uite si pe forum-ul asta? raspberry

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05
equinoxe - 11 Ianuarie 2007 05:44 PM

nihilsinemac - Cert e ca daca Apple ar lansa un motherboard cu OSX embeded,
efect de halo.

Sa stiti ca nu ar fi o idee rea mai ales avand in vedere chip-urile NAND care permit niste viteze ametitoare si capacitati din ce in ce mai mari (acum o luna samsung - partener apple btw - a lansat un chip NAND de 32GB, suficient cat sa incapa un OS X full-full), si asa ar deveni mai incapatoare hardurile actuale, SAMD.

O lucra vreun roman la apple? - unul care sa se uite si pe forum-ul asta? raspberry

Supertare remarca cu romånul. Chiar ... o fi vreunu la Apple? Ca in rest suntem peste tot .... sau: daca la micromoft sunt de ce n-ar fi si la Apple???

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

3 din 6
3