5 din 6
5
Mai sunt macurile built to last ?
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exact asta spun si eu! Apple n-a avut loc de-ntors! Iar IBM cred ca a ratat o sansa uriasa de a deveni leader pe segmentul asta. dar cîte oportunitati n-a pierdut IBM! Norocul lor ca, la fiecare PC produs, ei isi primesc cota!

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Lenovo vrei sa zici ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 13 Ianuarie 2007 07:41 AM
iaru - 13 Ianuarie 2007 01:56 AM

Dar, in acelasi timp, daca dam deoparte testul cu calul, noile Xeoane, cu harduri si memorii mai rapide, cu procuri la 3 Ghz, cu dublu cache, nu bat vechile Quaduri G5 decit cu 1,3! E un an diferenta intre ele! Nu vi se pare cam putin?

Păi nu cred că e prea puțin, pentru că vorbim de Quad G5 la 2,5 GHz și Quad Xeon la 2,66 GHz. Frecvență crescută cu 6%, viteză crescută cu 30% (bineînțeles, și-au adus aportul și restul componentelor mai rapide). Problema e că IBM s-a înțepenit aici, pe când Intel are un drum bine definit înainte. Oricum, trecerea la Intel a fost obligatorie pentru că cei de la Apple aveau nevoie DISPERATĂ de procesoare noi și performante pentru notebook-uri.

Păi e limpede că Apple a fost nevoit să adopte rapid intel, deoarece IBM nu le putea oferi ceva superior, condiție esențială pt Apple. Dacă IBM va scoate acel G6 e discutabil, dacă da, nu-i bai, Leopard combo ppc-intel install și aplicațiile UB sînt pregătite! Măcar de-ar reveni IBM cu G6 superior intel-ului… pare puțin probabil, dar cine știe….

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

inca mai e timp pentru ppc - conturile nu sunt incheiate

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Inchin sa cred ca nu prea mai sunt ele chiar asa de calitative cum erau….mie frica sa nu devina Apple o firma prea comerciala gen LG, pana acum vad ca au urmat conceptul sau teoria Mercedes, dar acum cred ca fac mai mult Cantitate decat Calitate…ceea ce dezamageste pe tot mai multa lume, chiar stau pe gand daca sa mai imi schimb PPC pe un Intel, observ tot mai mult programe legate de soft in ultima vreme si in general pe Intel, cel putin eu pe PPC nu am intalnit prea multe hibe si chiar si care le-am avut au fost marea majoritate din cauza utilizatorului nu din cauza macului (intel inside, stupid outside sa zic asa).....

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Nu prea pot spune mai nimic numai ca sunt 1 din multi care cred ca Apple a pierdut din calitate, Am un ipod video in dulap care a murit la 2 luni dupa garantie, desi nu am dat cu el de pamant chiar dion contra. Si eu mai am 3 prieteni care au patit asa, si e de ajuns sa te iti pe forum la categoria ipod si vezi cati au probleme ...!
Eu mi-am luat un macbook pro pentru ca vroiam stabilitate si calitate. Daca moare placa de baza dupa 1 an, o sa fiu foarte fericit. Dar nimic nu e exclus.

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Scuze ca ma bag ca musca smile
Dar pe forum vei citi tot timpul despre oameni cu probleme cu hardvare-u’, pentru ca cei care folosesc fara probleme device-urile nu vin in fiecare zi sa zica cat le place sa asculte muzica pe ipod.

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07
szasz - 15 Iunie 2007 04:31 AM

Nu prea pot spune mai nimic numai ca sunt 1 din multi care cred ca Apple a pierdut din calitate, Am un ipod video in dulap care a murit la 2 luni dupa garantie, desi nu am dat cu el de pamant chiar dion contra. Si eu mai am 3 prieteni care au patit asa, si e de ajuns sa te iti pe forum la categoria ipod si vezi cati au probleme ...!
Eu mi-am luat un macbook pro pentru ca vroiam stabilitate si calitate. Daca moare placa de baza dupa 1 an, o sa fiu foarte fericit. Dar nimic nu e exclus.

pune-te in situatia fabricantului. tre’ sa faci lucruri consumabile, sa mearga productia…
ieftin si bun si sa tina o viata - miroase a faliment   ...
ma rog, in lumea Apple nu-i chiar ieftin produsu’.
bun, si atunci, ce-i de facut? (citat din Lenin). sa trecem la haiducie?  tongue wink

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07
vdcosma - 15 Iunie 2007 06:18 AM

pune-te in situatia fabricantului. tre’ sa faci lucruri consumabile, sa mearga productia…
ieftin si bun si sa tina o viata - miroase a faliment   ...
ma rog, in lumea Apple nu-i chiar ieftin produsu’.
bun, si atunci, ce-i de facut? (citat din Lenin). sa trecem la haiducie?  tongue wink

eh aici nu pot sa nu te contrazic…daca ceri o caruta de bani ..tre sa te tina, sau sa zici uite dai atata si te va tine x luni. Si daca scoti un gadget mai fain nu ai probleme ca mai toata lumea va face update.
Problema este cand scoti un ipod odata pe 5 ani.

[ Modificat: 15 Iunie 2007 02:35 PM de szasz ]

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile eu văd că în afară de mine, se mai descurcă și alții cu mașini mai vechi, cu sisteme de acum 5 ani - și încă bine…

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Eu am un G4 dual la 1 GHz si il am de cinci ani, din 2002!
Asta e baza pentru tot Catavencu: print server, muzica, depozitare de imagini sitexte, softuri sharuite. E drept, asta era acum 5 ani… smile

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRankRank
Administrator

Io am 128k-ul meu din 1984 și când am chef de un tetris - tot pe el joc smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

eu am numai ppc-uri…si cel mai mult folosesc g3-ul de 500mhz care nu m-a dezamagit pana acum…cel putin la ce-l folosesc..net, muzica, cate-un word si cate-un film din cand in cand….si multe exceluri .....
si….ppc is not overrated…
apropo de rezistenta…iBooku’ de 500 de care vbeam mai sus a fost lovit de cateva ori, zguduit vreo doua luni de zile pe tramvai(la si de la munca) si inca nu stramba din nas…si e destul de veki=19.08.2001 ....si, sincer am avut si un iBook g4 si asta micu pare mai rezistent(mai dintr-o bucata raspberry )

Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07
psergiu - 16 Iunie 2007 03:27 PM

Io am 128k-ul meu din 1984 și când am chef de un tetris - tot pe el joc smile

Spectrum? 128k? 1984? nomenklaturistule!  grin

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRankRank
Administrator

Spectrum am doar 48k - eu vorbeam de http://apple-history.com/?model=128k foarte on-topic smile

Semnătură 

5 din 6
5