Ftp gone wild…
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut

Mare problema pe care nu reusesc sa o inteleg, am dezbatut aseara cu mediaconvertor pana tarziu.
Iata situatia:
- am un router Asus Wl500-g Deluxe care are legat un HDD usb si care poate fi accesat prin FTP
- porturile sunt forwardate pe el, merge bine merci, useri creati, tot

Daca leg HDD la Mac pe usb si copiez in folderul dedicat FTP un fisier de 3,6GB, iar apoi
leg HDD inapoi la router, fisierul nu este vazut ulterior din FTP sau apare ca 4KB, atat pe Mac cat si
pe PC (cu client de FTP).

Daca incerc sa urc fisierul via FTP (fie din Mac, fie din PC), la 2 GB crapa de oriunde m-as lega.

Unde o fi buba?
- sa fie o limitare a FTP-ului din Asus care nu stie sa arata fisiere mai mari de 2GB
- sa fie in general o limitare a FTP-ului
- sa fie clientii FTP de vina
- ce alta problema poate fi

Merci

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

asta suna a hard FAT care nu suporta fisiere mai mari de 2G

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
huk - 21 Aprilie 2008 04:34 PM

asta suna a hard FAT care nu suporta fisiere mai mari de 2G

atunci n-ar fi trebuit sa-l poata copia pe hdd cand e legat direct la mac. problema apare cand pune ceva pe hdd extern iar acesta este conectat la router!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

La același model de router eu am conectat un hard disc formatat EXT3, tocmai ca să nu am probleme cu limitările FAT.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

este o psihoza….... de ce merge sa copiez fisiere mai mari pe el direct de la MAC sau PC?
cel mai mult ma scoate din sarite ca routerul nu stie sa faca port trigger catre FTP, probabil e un bug
al ultimii versiuni de firmware. a treubit sa il leg la linksys-ul meu cel puternic smile

nu am reusit sa gasesc pe net sa scrie ca FTP e limitat la anume Gb daca fisierul este pus pe un FAT32
cred ca formatez hddul EXT3, alta solutie nu vad. daca nici asa nu merge, le arunc pe geam

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mai e o chestie: unele servere de FTP au o setare gen “file size limit”. E posibil ca serverul de pe ASUS să fie setat la max. 2 GB. Ai încercat să copiezi fișierul prin rețea, prin SMB?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dracia - 21 Aprilie 2008 05:55 PM

cel mai mult ma scoate din sarite ca routerul nu stie sa faca port trigger catre FTP, probabil e un bug
al ultimii versiuni de firmware.

Ce port trigger vrei să faci și nu-ți iese?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai portul 21. ii dau save, restart si cand ma uit la forwarde ports nu mai apare acolo. mai citeam pe net ca are bug-ul asta
linksys (in care e infipt asus) merge de minune

firmware-ul din fabrica nu are SMB instalat (sau nu l-am gasit eu). sigur ai aceeasi versiune de firmware (cea din fabrica)?

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu țin minte să fi upgradat vreodată firmare-ul. Știu că am căutat mai demult pe situl lor versiuni mai noi, dar nu am găsit.
SMB-ul se activează automat când modifici setările de la USB applications - vezi poza. Nu scrie nicăieri în mod explicit “SMB’ sau ‘Samba”, dar acolo e.

PS: de când am activat chestiile astea cu HD-ul pe USB, routerul este vizibil mereu în Finder, în sidebar smile

[ Modificat: 21 Aprilie 2008 06:30 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mie nu imi apare toata povestea asta nicaieri si am ultima versiune de pe site, ce mama ma-sii
imi zici si mie ce versiune ai te rog? e cumva aia care merge si cu modemul CDMA de la zapp?
eu am 1.9.6.0, e ultima http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=WL-500g Deluxe

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aaaa stai putin, acum vad, tu ai firmware de wl-500gP (adica Premium).... pana la urma ce scrie pe al tau router, e Deluxe sau Premium?
o merge fimware de premium pe deluxe?...

[ Modificat: 21 Aprilie 2008 07:02 PM de dracia ]
 Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Al meu e Premium.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aaaa pai am scris din primul post ca am Asus WL-500g Deluxe…tu ai zis “La același model de router eu am conectat un hard disc formatat EXT3, tocmai ca să nu am probleme cu limitările FAT…”
deci vorbim de lucruri diferite

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sorry, eu trăiam cu impresia că și tu ai tot Premium, conform unei discuții recente din alt topic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

oricum, mi-ai dat idei smile
o sa incerc sa pun firmware-ul de la Premium, poate merge asa. chiar ma miram ca ai alt meniu

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hai ca s-au gasit niste baieti destepti care au “mutilat” un firmware de Premium si pt Deluxe si acum totul ar trebui sa fie ok, http://website.wl500g.info/beta/wizard.php?brand=1&model=2&id=92
merci de ajutor, poate ii dau de cap

bafta

Semnătură 

There is no spoon