Trăind momente de nemulțumire privind rețeaua de cartier, ba rapidă, ba la 5 kb/sec, m-am supărat și m-am dus la Orange, de unde am luat un router wireless Huawei, care are și 4 mufe eth + mufă pt telefon static. Sar peste faptul că onoratul nr. de activare este etern ocupat, sper să-l prind azi, dar întrebarea mea e una: ca să renunț la / disponibilizez routerul Apple la care e conectată imprimanta Brother via USB, există niscai adaptor eth la USB ca să pun imprimanta într-una din cele 4 mufe eth din routerul Huawei? Și ar merge? Parcă HP are/avea adaptoare eth la USB ca să pui imprimanta în rețea prin mufa unui hub ethernet.
Merge frumos. Nu că laud pe Orange, nu-i mai breaz ca alții, dar am internet în toată casa prin radio + telefon static + 5 numere cu 3.000 minute gratis per lună. Cu 90 lei/lună mi se pare OK, la – zic ei – 3,5 MB/sec. garantat. Să vedem, aici am rezerve. Deci, cum rămîne cu imprimanta?
Apreciez un răspuns constructiv.
Vrei neaparat sa renunti la routerul Apple? Ai putea sa legi cele 2 routere cu cablu ethernet si ai si imprimanta si internet.
Da, căci aș pune acel router la țară.
Deocamdată, routerul wl Apple se conectează la net prin routerul wl Orange! am probat, imprimanta merge pe traseul router Orange wl - router Apple wl - imprimanta Brother via USB la router Apple. Telnică, dom’le, telnică.
Parcă HP are/avea adaptoare eth la USB ca să pui imprimanta în rețea prin mufa unui hub ethernet.
Dupa câte știu HP are printserver-ul Jetdirect dar la banii ăștia nu știu dacă nu ar merita un printserver mai ieftin.
Nici nu se pune problema să mai iau încă un router wl, gata, ajung două. eu vreau să revin la unul singur.
singurul impediment văd că este notebook-ul lu’ fi-meo, un compaq destul de nou și bun, nu vede routerul Orange! Nu a fost nicio problemă cu 3 mac-uri din 3 generații, alea au mers din prima, fără nicio bătaie de cap. Ba chiar și conectarea imprimantei prin routerul Apple conectat wl la routerul Orange a mers șnur, din prima. Uindăuzu tot știft de c… rămîne.
Mai dă-mi te rog detalii despre abonamentul Orange,m-am uitat pe site și nu am înțeles mai nimic,conexiunea este nelimitată dar ai limită de trafic?Scuze de offtopic.
Mai dă-mi te rog detalii despre abonamentul Orange,m-am uitat pe site și nu am înțeles mai nimic,conexiunea este nelimitată dar ai limită de trafic?Scuze de offtopic.
E conexiune cu acces nelimitat, traficul având o “limită de utilizare rezonabilă”. Marketing bullshit. Și în nici un caz nu-i garantat, la banii ăia.
Revenind la topic, soluția este un print server. Cu un adaptor nu se poate (nici nu cred că există un asemenea adaptor).
Ce ai tu nevoie e un modul de network pentru imprimanta.Asta ii va da un IP imprimantei, deci schimba protocolul de comunicare. Nu iti ajunge un simplu cablu. Modulul ala e doar pentru anumite imprimante si in general sunt scumpe (~200 de dolari).
Alta varianta ar fi un adaptor universal pentru imprimante, practic un print server, dar e ????. Mai bine pui AEul in serie sau il vinzi si iei 2 routere wifi cu usb, unul pentru imprimanta si unul pentru la tara.
Asta doream să îl întreb şi eu pe Cattus! Din câte ştiu eu nu e nelimitat internetul.
Ai o “limită de utilizare rezonabilă” care este de 1,5 Gb sau 6 Gb sau 8 Gb pe lună în funcţie de abonamentul ales.
După consumarea acestor Gb, te taxează pentru fiecare 100 Mb cu 0,2 euro (depinde iarăşi de tipul de abonament).
Dorisem şi eu internet pentru acasă de la Orange dar m-am răzgândit… ai această limitare. Vorbind cu un reprezentant Orange mi-a spus că ei oferă internet pentru o utilizare tip bussiness, verificare e-mail, câteva cumpărături online, plata facturilor şi nu pentru navigat toată ziua pe internet sau downloadarea de muzică şi filme!
Poate Cattus a luat în calcul toate detaliile abonamentului şi, per total, este mulţumit!
Ce ai tu nevoie e un modul de network pentru imprimanta.Asta ii va da un IP imprimantei, deci schimba protocolul de comunicare. Nu iti ajunge un simplu cablu. Modulul ala e doar pentru anumite imprimante si in general sunt scumpe (~200 de dolari).
Alta varianta ar fi un adaptor universal pentru imprimante, practic un print server, dar e ????. Mai bine pui AEul in serie sau il vinzi si iei 2 routere wifi cu usb, unul pentru imprimanta si unul pentru la tara.
Nu cred ca poate scapa de routerul Orange… nu prin ăla îi vine netu?
edit:
Acel router este de fapt un modem.
E o variantă de 12 euro/lună, cu limite, una de 25 euro/lună, nelimitat cu nr. tel. fix și 3000 minute gratuite pt cinci numere Orange. Mi se pare rezonabil. Evident, viteza nu este 3,5 MB/sec, cum zic ei, uite, acuma seara e destul de mică, ceva mai devreme a fost foarte bună. Una peste alta, mi se pare un abonament OK pt uz casnic.
Deocamdată, pînă mai găsesc alte soluții, am două routere wl: orange, care mă leagă de lume, și Apple, cu care am imprimanta în rețea și boxe de rețea la iTunes. Cred că așa o las, merge absolut perfect. Tocmai voiam să mut imprimanta mai central în casă, acuma nu mai sînt legat de cablul eth care iese afară pe geam, trebuie doar să fiu relativ aproape de o priză. Nu mi-e clar dacă uindăzu de pe Compaq va vedea imprimanta, cu ăsta am avut cele mai mari necazuri, acuma văd că, dacă am coborît nivelul de criptare, vede și uindăuzu routerul Orange. Mîine văd dacă vede și imprimanta. Cu cele 3 mac-uri nu a fost nicio problemă, au mers din prima, inclusiv routerul Apple care s-a conectat la rețea prin routerul Orange. Dom’le, Apple rules, pe bune.
Calculul meu a fost relativ simplu: romtelecom + net de cartier = 80 lei/lună sau mai mult
Orange net + 3000 min gratis pe cinci numere Orange + telefon static = 90 lei. Mi se pare cușer. Plus că routerul ăsta pot să-l mai plimb. Nu prea mult, deoarece tel. fix este activat pe o anume zonă, nu te poți plimba cu el prin țară, dar nici nu aveam de gînd. Dat fiind faptul că sîntem o familie numeroasă, mi se pare OK să ai cinci numere Orange, dintre care unul fix, incluse în acest preț.
Voi vedea à la longue cum stă treaba. Deocamdată nu mi-am putut activa tel. fix, cred că am o sculă cam veche și nu merge deloc.
Daca instalezi bonjour de la Apple pe windoze, n-are de ce sa nu o vada. Ai si un vrajitor pe acolo… esti scos, din intuneric.
Ăla e instalat și merge printul dacă acel router wl Apple e unicul router al casei. Acuma ăsta devine router secundar de imprimantă, netu vine prin routeru wl Orange. Cu mac-urile nu a fost nicio problemă, cu uindăuzu… deocamdată, imprimanta se pare că nu e văzută din uindăuz. La MAC OS, Tiger și Leo, nicio problemă, imprimanta s-a autoreglat odată cu reglarea routerului Apple ca router secundar, nu a fost nevoie de nicio setare, a fost implicită!