2 din 3
2
NOU - Fă-ți singur Time Capsule!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.01.08

router-ul e 459 ron
hdd wd 500gb 346ron

Pt 280ron nu se merita sa-ti iei asus…asta e parerea mea…

Nu se merita sa-ti iei time capsule de 1TB. Poti sa-ti iei de 500gb si un hdd extern de 1TB 650ron si iesi mai ieftin

[ Modificat: 06 Iunie 2008 08:41 PM de Andy ]

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.05.08

EXCELENT!

AM ROUTERUL ASTA, ASA CA IMI RAMANE SA COMAND HDD-UL SI SA INCERC VARIANTA PROPUSA!

CHEERS!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member

Am primit Time Capsule. Este incredibil!! in 2-3 minute este configurat…merge impecabil!, nu pierde semnal, este puternic…stau la casa cu 3 nivele. Vede hdd-urile prin usb imediat…fara alte setari (de ex asus…....). Merita fiecare leu!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salut Andy!

Zici ca merita diferenta intre ce s-a propus si time capsule?

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member

Da !!! eu am avut asus-ul si este o mare porcarie!! sa-ti iei de la noumax daca nu poti sa-ti iei din sua

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

salut,

mi-am luat un Network storage device de la SMC. Are 2 HDD de 1TB in RAID 1.
In Finder se vede la Sharing. Pot sa mapez diverse foldere de pe el cu GO/Connect server, folosind un protocol Samba.
Folderele mapate se vad pe desktop ca niste HDD (au o imagine cu 3 omuleti pe ele) insa time mashine nu le vede.

Ce pot sa fac ?

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Citeşte PDF-ul ataşat primului mesaj din acest topic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 18.07.08

Macintosh:~ ianasradu$ defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes1
2008-07-27 19:58:08.500 defaults[939:10b]
Rep argument is not a dictionary
Defaults have not been changed.

Asta este raspunsul care-l primesc in Terminal.

Semnătură 

MacBook Pro
MacBook Air
iPod Clasic 160GB
iPhone 3G 16 GB

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Ma bag si eu ca musca si vorbesc in necunostiinta de cauza intrucat nu m-a pasionat time capsule si abia mi-am facut si eu time machine.
Dar Andy poate nu avem toti banutii tai sa ne luam un produs apple certificat si facut special pentru asta. Baietii s-au chinuit sa faca asta cu ce aveau prin casa. Banuiesc ca daca te pricepi umpic poti sa faci ce au facut ei si cu un hdd mai mic si poate un alt router mai eftin iar per total sa iesi mult mai ieftin decat daca ti-ai luat time capsule de la apple.
E o solutie buna pt cine este interesat, felicitari baietilor pentru ce au facut si ii asteptam si cu alte solutii interesante!

Numai bine!

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member

daca vrei sa faci un time capsule si cu n si cu tot ce mai are nu se merita una facuta din bucati…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Pentru parola ceruta mereu pe Samba:

sudo su -

cat >/etc/nsmb.conf
[default]
minauth=none

^D (control D)
restart

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
Andy - 28 Iulie 2008 02:25 PM

daca vrei sa faci un time capsule si cu n si cu tot ce mai are nu se merita una facuta din bucati…

Ba se merită pentru că eu de exemplu am conexiune directă prin fir la router și nu wireless așa că pe mine m-ar dezavantaja un TimeCapsule de la apple din motive de viteză logic, și de preț. În plus cu un router nu faci numai time capsule ci-l mai folosești și pe la alte câteva. Router de imprimantă, storage pe rețea pt celelalte computere, FTP, mini web server, routare porturi, client bit torrent, managementul se face de pe PC :( la faza asta din păcate, sau nu am descoperit eu cum de pe mac și câte și mai câte.
Și că ai criticat routerul asus pot să-ți spun că până sâmbătă când l-am restartat pentru ceva port forward-uri am avut un uptime de 2 luni fără restartare și fără probleme. Îl folosesc pt 1 PC wireless 2 Macuri legate cu fir (1 din ele fiind pe post de seedbox și un mic server) 2 iTelefone plus cont guest pe care să  mai intre prietenii când vin pe la mine și o lună am dat și unui vecin voie să se conecteze cu routerul lui la al meu să aibă și el net până au venit băieții să instaleze netul la el. L-am testat la diferiți prieteni pe diferite conexiuni IP fix, DHCP, PPoE și s-a purtat exemplar.
Ideea de minitehnicus o salut și sunt de părere că dacă ai timp și chef să faci ceva pentru a simula un device existent este senzațională, mai ales dacă ai și inițiativa de a dărui comunității ideile tale. Dacă tu nu ai această înclinație și pasiune nu te condamnă nimeni, dar nici nu ai dreptul de a huli ce au făcut alții (Zbor desupra unui cuib de cuci -> “Măcar eu am încercat”) . O iei ca pe o informație si treci mai departe. Ai chef să pui în practică bine, nu ai? nu te apuci să comentezi sau și mai rău să te dai deștept și rotund.
Ca și exemplu recent am reparat o mașină de spălat antică și de demult care, reparație, m-a costat aproape cât a costat mașina de spălat la vremea respectivă, dar a fost plăcerea mea să văd și să-mi bag nasul acolo. Prețul plătit nu contează, satisfacția finală face toți banii. Face parte din natura unor oameni.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau

Sunt cu totul de acord cu ce a zis grEEnlighter!!!

Are MARE DREPTATE!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
Din: Deva
Macuser din: 28.04.08

timecapsule il poti folosi si pe post de router?

Semnătură 

 MacBook [13 Mid 2007]
 PowerBook [12” Mid 2003]       
 iBook G3 [12” 2001]       
 Macbook [15” Mid 2010]
 Macbook [15” retina 2012]             
 iMac [21” Mid 2011]
 2xiMac [20” Mid 2010]
 iMac [20” G5 2006]
 PowerMac [G5 2005]
 iPad [3G/retina]
 ATV [3]
 iPhone
4s  16Gb

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05
znull - 21 August 2008 09:00 AM

timecapsule il poti folosi si pe post de router?

Da.

Semnătură 

2 din 3
2