Mesaj ” Unrendered ” in Final Cut Express 4 ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

De la inceput va zic sunt incepator total in Final Cut Express ... dar nu sunt afon total in ceea ce tine de utilizare acestor genuri de app ...

Problema mea care mi se pare stupida sau poate nu am gasit eu rezolvarea este urmatoarea ...

Dupa ce import sa dam un ex 2 filmulete (mp4 - 15 mega fiecare) in Final Cut Express imi fac montajul ... lucrez ce am de lucrat ... si vreau sa dau play / preview sa vad cum arata ce am facut pana in acel moment

Aici surpriza mare pentru mine in playerul din dreapta ... cel in care vezi vizual ce se intampla cu proiectul tau ... deci cand dau play imi arata doar mesajul ” UNRENDERED “

Adica cum trebuie sa dau rendare neaparat ca sa am un preview ???

Si daca fac asta pt 2 filmulete de 15 mega imi cere intre 10 - 20 min ... imposibil asa ceva ... eu vreau doar un preview ... sa vad cum arata treaba apoi la final daca imi place cum a iesit dau rendare / salvare / exportare

Stiu ca dupa ce ai data prima data rendarea apoi nu mai dureaza asa de mult ca prima data

Dar intrebarea mea este ... doar asa se poate ?

Adica e stupid daca la 2 filmulete de 15 mega astept atat pai la 1G cat am de asteptat ?

Si ce e mai stupid ... daca misc cursorul pe timeline atunci in playerul din dreapta face play deci normal poate face play / preview in real time fara rendare

Deci intrebarea mea catre voi ... faza cu rendarea e singura cale de a face un preview la ce ai facut pana la un moment dat in proiectul tau ?

A si ca sa nu mai deschid alt topic o intrebare mica despre : iMovie 8

Am tot citit pe web si se pare ca iMovie 8 nu e un update pt iMovie 6 ... ba chiar mai prost smile

Ce nu gasesc si se pare ca nu exista in iMovie 8 faza cu ... Chapter Marker ... se pare din ce am citit de pe web ca nu mai exista aceasta posibilitate in iMovie 8 ... eu cel putin nu mai gasesc asta ...

Voi stiti ceva se poate sau nu ? poate nu gasesc cum trebuie eu informatiile necesare ?

smile

[ Modificat: 26 Aprilie 2008 06:03 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nimeni nu stie nimic ?

nu lucreaza nimeni in Final Cut Express ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Materialul filmat este la alta rezolutie sau are alt sampling de sunet decât cea ce ai setat tu la acel proiect. Deci trebuie să render ca să poți face preview la rezultatul editării. Ajută mult dacă ai scratch disk-ul pe un alt disc fizic decăt cel pe care se afla materialul brut.

iMovie ‘08 sucks rocks. poți downloada iMovie ‘06 gratuit de la Apple și ăla știe de Chapter Markers.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 28 Aprilie 2008 06:37 PM

Materialul filmat este la alta rezolutie sau are alt sampling de sunet decât cea ce ai setat tu la acel proiect. Deci trebuie să render ca să poți face preview la rezultatul editării. Ajută mult dacă ai scratch disk-ul pe un alt disc fizic decăt cel pe care se afla materialul brut.

iMovie ‘08 sucks rocks. poți downloada iMovie ‘06 gratuit de la Apple și ăla știe de Chapter Markers.

Deci sa fiu mai exact

Nu e vorba de ceva filmat de mine

Am gasit cu greu niste prezentari video la niste produse ... initial eu le-am luat de pe web in format .flv

Desi si asa mergeau importate in Final Cut Express si se comporta cu nimic diferit daca le fac intai .mpg4

Ce vroiam sa fac sa unesc cele 5 filmulete (initial .flv-uri) si dupa ce le-am unit / montat cum vreau sa le am dupa mine pe iPhone

De facut le-am facut pana la urma ... dar asta era faza socanta ... timpul pentru render

Am adormit langa el ... mai bine zis le-am dat drumu la render si la somn m-am dus ca zicea de ordinul a 1-2 ore

Si asta pt 5 filmulete fiecare nu mai mare de 20 mega

Si la fel se intampla daca importam direct .flv sau daca faceam din flv in mpg4 si apoi importat

Ca sa ajung sa vad un preview la ce am facut 1-2 ore asa imi cere

Asta mi se parea aiurea

In Premiere ... ai bagat un film ai posibilitatea sa dai preview la ce ai lucrat ... fara rendare fara nimic ... asta mi se pare bizar la Cut Express

Am incercat sa fac in Premiere ... treaba ... dar la import imi recunoaste numai sunetul din filmulete nu recunoaste si video

Dar ce e important am incercat cu alte filme si merge preview fara rendare fara nimic ... in Premiere

Fiecare are buba lui smile

Final Cut Express ... e cel mai rapid la importatul de fisiere indiferenta de dimensiune ... dar are problema cu preview ... trebuie rendare neaparat ... si poate dura foarte mult pt niste fisiere foarte mici

Premiere ... importa si el fisierele destul de rapid ... dar incompatibilitati multe la codece ... in momentul iportarii diferitelor formate / filmulete ... in multe cazuri importa numai sunetul sau numai imaginea sau chiar deloc zicand ca nu are nu siu ce codece

iMovie 06 ... importa filmele FoarteFoarte Foarte GREU ... pt cele 5 filmulete la mine de maxim 20 mega fiecare dupa cum am zis ... in jur de 10-15 min / filmulet ... mult foarte mult ... nici nu am avut rabdare sa astept finalizarea procesului de import

smile

Deci ce sa alegi smile

Am ajuns sa folosesc in cele mai multe cazuri cand am mevoie de chestii simple si rapide o app de 2 lei comparativ cu imovie sau Cut Express sau premiere ...  MPEG SteamClip ...  e de doi lei dar vad ca merge treaba mai repede cu el ... pe mine ma interesa rapiditatea nu efectele speciale ... si ma asteptam din atatea reclame de genul ... cat de bine e sa ai un Mac Apple si sa itit faci atat de simplu / amatorial filmuletele tale in iMovie sau daca vrei ceva mai mult Final Cut Express sau poate ceva profi Final Cut Studio

Se pare ca nu e ca in reclame smile

NU de asta am Mac ... dar ma gandeam ... nu e asa de simplu precum se arata in reclame smile

[ Modificat: 29 Aprilie 2008 03:24 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

‹‹ videorecorder digital      citind pe ecran ››