Eu am nevoie de conexiunea asta doar pt back-up si pt situatiile in care sunt pe teren pt un demo la un client (cca 15 conectari in decurs de o luna, iar limita de trafic de 1Gb este suficienta pt nevoile mele actuale).
In prezent foloseam o conexiune prin BlueTooth si un telefon cu GPRS prin Vodafone, insa viteza este foarte mica, motiv pt care nici nu am mai folosit-o prea des in ultima perioada.
Eu sunt foarte multumit de modemul meu vodafone.http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/10487/#98430
Chiar daca nu am consumat decat vreo 500MB pe luna (nu stiu ce muncesti dar folosirea internetului mobil suna ca la mine ) mi se pare o porcarie oferta “Unlimited” de la Orange care iti ia tarif suplimentar dupa primul giga jumate.
Viteza la Vodafone e buna, lejer 100kBps, dar mi-a mers si cu 200. Am folosit si GPRS pe BT de la Vodafone, nu se compara, dar daca n-ai semnal 3G+ (pe camp cred ca in baile felix, de exemplu, era) merge cu viteza de GPRS.
Foloseste cineva Internet Mobil de la Orange sau de la Vodafone?
[...]
Am de o săptămînă un pachet de la Orange, tip home, cu un router wireless+4 mufe eth (deci și wireless și prin cablu de rețea) la 25 euro/lună nelimitat (sau 12 euro, cu anumite limite). Sînt relativ mulțumit, setarea e foarte simplă, deschizi un navigator de net și activezi wireless (e dezactivat inițial), bagi o parolă, să nu se conecteze chiar oricare vecin și gata. Singurul dezavantaj: seara, cam două ore, viteza scade semnificativ, de la 250-280 kb/sec efectivi și reali, la sub 30-40 kb/sec (cam întgre 20.30 și 23.00).
În rest, ce să zic? Am și un nr. static cu 5 numere Orange gratuite (3.000 minute / lună).
Impresii totale după prima lună, să vedem. Vezi atitudinea anti-Orange la huk! S-ar putea să aibă dreptate, în familie avem 4 telefoane Orange, de aia m-am orientat spre ei. Nu că am ceva cu Orange, pur și simplu așa s-a nimerit, din 1997 încoace am fost clientul lor.
Al doilea router wl Apple e conectat la imprimantă, merge cît se poate de frumos. Teoretic, oferta Romtelecom e ceva mai rapidă, dar și asta pică seara la viteze mult mai mici (am la țară așa ceva), dar nu s-a gîndit - deocamdată - că un router wireless ar fi mai atractiv decît ăla pe sîrmă. Cel puțin acum două luni, cînd m-am dus eu la ei, aveau un singur router; mai au unul pe USB, dar nu e deloc recomandabil, pe mac nu are drivere și cică pică relativ frecvent. Ăsta pe eth mi se pare OK.
Cat despre oferta celor de la Orange nu ma deranjeaza costurile aditionale pt traficul suplimentar. Eu chiar imi doresc sa pot beneficia de o conexiune la aceasi parametri, chiar daca se intampla ca intr-o anumita luna sa trec peste limita impusa de catre operator.
Singurul dezavantaj: seara, cam două ore, viteza scade semnificativ, de la 250-280 kb/sec efectivi și reali, la sub 30-40 kb/sec (cam întgre 20.30 și 23.00)
Merci. Asta chiar e bine de stiut.
Marturisesc ca sunt tentat sa fac abonamentul prin Orange, pt situatiile in care voi fi plecat intr-o zona unde nu exista acces la servicii HSDPA, iar in locatia respectiva sa pot utiliza conexiunea prin EDGE care teoretic ar fi ceva mai rapida decat GPRS.
Tu ce modem ai? Huawei E220 sau cel nou (E272)?
Cat despre oferta celor de la Orange nu ma deranjeaza costurile aditionale pt traficul suplimentar. Eu chiar imi doresc sa pot beneficia de o conexiune la aceasi parametri, chiar daca se intampla ca intr-o anumita luna sa trec peste limita impusa de catre operator.
Eu as zice ca cel nou ar fi USB stick-ul Huawei E172 de la Vodafone. Si eu as zice ca sunt multumit atata timp cand am acoperire 3G,...mai mult nu pot sa ma pronunt, deocamdata nici macar nu mi-a venit prima factura!
Diferentele intre sapunelul meu si modelul nou cu led rosu pe margini sunt:
- cel nou merge la 7,2mbps (pe care Vodafone nu o suporta, deci degeaba)
- cel nou e, paradoxal, mai mare in volum
- estimez ca lumina aia mananca bateria mai mult decat absenta ei.
- cel vechi e gratis, practic economisesti 29 de euro la abonamentul de 2 ani 9 euro. Stickul pare a fi o solutie foarte buna, e doar 40 de euro la abonamentul de 2 ani. Dar la cate flashuri am pierdut eu… nu stiu daca e solutia potrivita pentru mine. O sa sun la Vodafone sa intreb daca pot face upgrade.
EDIT: Am sunat. Nu su poate face upgrade la echipamente, e “ca la telefoanele mobile”! Dupa 6 luni de abonament il poti lua pe cel stick cu 25 de euro reducere de la pretul intreg… adica 164 euro. YEEEiiiiyyyy!
39$ ab la zapp, modem z010, trafic nelimitat.
desigur, rata de transfer depinde si de zona in care te afli. in acest moment sunt acasa, dupa blocurile gri. adica betoane le greu. m-am dat pe net pe autostrada, intre buc si braila, iar rata de transfer era in afara localitatilor in jur de 300kbps. in localitati se apropia de 1024. oricum, pt browse, chat sau mail este foarte bun. nu am fost dezamagit de zapp nici cand ma dadeam pe net printr-un LG, avand un ab de 8$
Știe careva când o să aibe Vodafone acoperire 3G+ și prin orașele mai mici din provincie?
Este incorect ca cei din orașele mari sa navigheze cu minim 100kb/s la același preț, iar noi, cei din orașele mai mici, cu maxim 10kb/s…
păi, în primul rând eu nu am avut pe cine să întreb cum merge internetul mobil de la vodafone in mun. Hunedoara, în al doilea rând nici atunci când m-am interesat la Vodafone Shop, nici în contract, ce spun, niciunde, nici pe site nu scrie că in orașele mici nu oferim acoperire 3G…cam aiurea…sau nu știu eu unde să mă uit, și probabil undeva ascuns pe site-ul lor, sau un aliniat din contract care nu se găsește în contractul care se află în posesia mea scrie acest lucru….
anywayz…nu am avut de unde să știu, eram disperat pentru că cei de la RDS mă amânaseră de mai mult de 2 luni promițându-mi ca prin vară au să vină și la mine…dar, din lac în puț, what can i say…
Idee e că acuma asta e, sunt mai mult curios dacă am să mă bucur de 3G anul ăsta sau pentru asta trebuie să părăsesc orașul..
Am sunat ceva mai devreme la *222 sa ma informez in legatura cu abonamentul: Unlimited Mobile Internet 1 Mbps (cel de 9 Euro)
Eram curios sa aflu care este viteza maxima de upload pt acest abonament, iar dupa cateva clipe de asteptare a venit si raspunsul: 64Kbs.
Intrucat n-am prea multa incredere in informatiile primit de la *222 in ceea ce priveste serviciile de date, as vrea sa stiu daca cineva foloseste abonamentul de 9 Euro si daca viteza de upload este chiar de 64Kbs (inainte ca pragul de 1Gb de trafic sa fie atins), daca da atunci este destul de trist pentru ca nu mentioneaza acest lucru niciunde pe site.
Teoretic, oferta Romtelecom e ceva mai rapidă, dar și asta pică seara la viteze mult mai mici (am la țară așa ceva), dar nu s-a gîndit - deocamdată - că un router wireless ar fi mai atractiv decît ăla pe sîrmă. Cel puțin acum două luni, cînd m-am dus eu la ei, aveau un singur router; mai au unul pe USB, dar nu e deloc recomandabil, pe mac nu are drivere și cică pică relativ frecvent. Ăsta pe eth mi se pare OK.
Am clicknet, deci de la Romtelecom, cu router wireless (de un an jumate), mama are tot wireless, am trimis un router dintr-ăsta, luat de la Romtelecom, şi la Republica Moldova şi merge de minune. Treaba e aşa: eu cred sincer că romtelecomiştii nu ştiu că au wireless, de-aia nici nu zic, dacă ceri expres, se scarpină şi-ţi dau. Eu am aflat din întîmplare, cînd “montam” unu’ de la ei pe sîrmă mi-a apărut o opţiune de router despre care zicea că e wireless. Am întrebat, au zis da, mi-au dat. Nu pică niciodată, nu scade viteza nici cînd se mai conectează vecinii. N-are nevoie de drivere specifice, installerul merge bine pe mac, după cum arată pozele din manual (pînă la un punct, cînd tre’ să te descurci singur, că Romtelecomul asistenţă pe mac n-ai să vezi), după care nu mai are treabă. Macbookul cel nou l-a văzut (adică reţeaua wireless) fără să necesite vreo reinstalare. Sincer, e foarte ok.