iWeb: Some newbie questions
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 30.04.08

Unul din motivele pentru care vreau sa trec pe Mac este aplicatia iWeb. Desi, din cate am citit, nu este un editor HTML puternic, ca WYSIWYG, aplicatia este ideala.

M-ar interesa in primul rand template-urile: sunt destul de variate? Eu stiu HTML si CSS la un nivel destul de avansat, insa nu reusesc sa fac un site calumea datorita partii grafice: cum sunt un anti-talent in tot ceea ce inseamna arta, nu pot realiza nimic in PhotoSHOP, deci mai mereu apelez la template-uri facute de alte site-uri, si le editez, apoi, sursa. Aplicatia este buna ca un WYSIWYG?

Si inca ceva: Am auzit ca este greu sa treci un website facut in iWeb pe un domeniu propriu. Totusi, m-am gandit ca nu poate fi greu sa faci un redirect catre domeniul tau. Se poate, sau fabulez?

Semnătură 

Daca-mi sunt permise 500 de caractere in semnatura, le voi folosi dupa cum consider. Data viitoare voi face back-up si la semnatura :(

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Pentru început citește în liniște aceste topicuri.

1. 2. 3.

Revin cu alte infomrații când am timp mai mult.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Se poate folosi cu domeniu propriu fără probleme - ia uite la http://www.viorica.ro făcut 99.99% în iWeb (doar primul index.html a fost editat de mână un pic), cu template-uri de iWeb customizate (din iWeb) și transferat prin FTP pe un hosting românesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Atunci problemele erau la versiunile anterioare.

Si inca ceva: ai acces la fisiere (CSS-ul, paginile, imaginile de la template, etc.)?

Semnătură 

Daca-mi sunt permise 500 de caractere in semnatura, le voi folosi dupa cum consider. Data viitoare voi face back-up si la semnatura :(

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu ai access la nimic. WYSIWYG 100%. Eu sunt atent la fiecare update să nu rescriu acel index.html la hosting.
Dacă vrei “să sapi” - caută altceva. Dacă doar vrei să faci ceva rapid (și nu foarte eficient d.p.d.v. mărime pagini) doar cu mouse-ul - iWeb e prietenul tău.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Ideea este ca ma intereseaza mai mult template-urile. Daca as sti PS, as folosi un editor, dar fara partea grafica nu iese nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

http://www.csszengarden.com/
O singură pagină HTML cu zeci/sute de CSS-uri - învață de acolo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 12.01.08

iweb nu-l folosesc nici cand sunt in graba smile
pentru layout folosesc photoshop (si fireworks e f bun), iar pentru cod folosesc panic coda si css edit (foloseam dreamweaver dar imi place mai mult coda).

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Ce parere aveti de RapidWeaver? Din cate vad, ofera acces la cod si are destule template-uri. Dintre CSSEdit si RapidWeaver, pe care ati merge? De fapt, din cate am inteles, ar lucra impreuna.

[ Modificat: 07 Iunie 2008 04:30 PM de 23.12.2012 ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
23.12.2012 - 07 Iunie 2008 04:24 PM

Ce parere aveti de RapidWeaver? Din cate vad, ofera acces la cod si are destule template-uri. Dintre CSSEdit si RapidWeaver, pe care ati merge? De fapt, din cate am inteles, ar lucra impreuna.

pai stai ca nu se incadreaza in aceeasi categorie cssedit si rapidweaver. intr-adevar, impreuna merg. eu iti recomand coda.

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Stiu. La inceput am crezut ca si CSSEdit-ul are template-uri built-in, neavand experienta cu asa ceva. CoDA are template-uri built-in?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

nup, nu are. dar cred ca e mai profi sa-ti faci design-ul singur. or, daca vrei template-uri, poti gasi pe net free.

Semnătură 

am mere.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Problema este ca nu stiu sa folosesc PS-ul. Stiu CSS/HTML si destul PHP/MySQL, insa nu pot crea elementele grafice din PS. De aceea, prefer sa am un template pe care sa il editez pe cat posibil.

Template-urile de pe iNet sunt incarcate, si cu greu pot fi incadrate la categoria pro (cel mai mult imi plac cele bej), insa am vazut doar trei filme cu RapidWeaver, si deja am doua template-uri pe care astept sa le customizez.

One more thing: RW ofera acces la cod din aplicatie?

Semnătură 

‹‹ .prn      Ajutor urgent ››