caut program de traducere romana-enegleza
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.10.05

stie cineva daca exista asa ceva?

multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
SEmanuel - 01 Mai 2008 05:23 PM

stie cineva daca exista asa ceva?

multumesc

Nu ai să găseşti niciunul care să îţi facă toată treabă. Îţi poate traduce fiecare cuvânt în parte, dacă este puţin mai reuşit programul, poate ghici cum anumite cuvinte se succed într-o frază şi le poate “lega” cu un aşa-zis sens (mă refer la progrămelele care au pretenţia ca traduc fraze întregi, şi le traduc chiar cu sens… EU NU AM GĂSIT… cel puţin care să fie bune).

Cel mai ok este să foloseşti un creier uman priceput şi un dicţionar online, finalizând cu TRADOS, în caz că îţi propui să faci traduceri la scară largă.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

banuiam ca nu o sa gasesc un traducator adevarat deghizat intr-un programel:)
speram insa ca stiti voi ceva mai evoluat decat Spell Catcher ( pe care il am deja) si care face treaba bunicica.
ma gandeam ca ar mai fi posibil un ajutor din partea programelor de scris fictiune, macar pentru imbunatatirea stilului de scriere.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
SEmanuel - 01 Mai 2008 08:33 PM

[...]
ma gandeam ca ar mai fi posibil un ajutor din partea programelor de scris fictiune, macar pentru imbunatatirea stilului de scriere.

Da, o abordare temeinică a conceptului de școală și de educație în general. smile

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

inteleg ca fanfara si covorul rosu din fata usii mele nu duc la Academie?!
stii bine ca-ti face viata de-astea… atunci cand trebuia sa invat si engleza eram obsedat de matematica. vremile s-au schimbatara insa radicalmente si iacata-ma neadaptat.
si fac ce stie romanul mai bine, incerc sa fentez sistemul:P

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
SEmanuel - 01 Mai 2008 08:59 PM

stii bine ca-ti face viata de-astea… atunci cand trebuia sa invat si engleza eram obsedat de matematica. vremile s-au schimbatara insa radicalmente si iacata-ma neadaptat.

Adevărul este că așa ceva ar fi (foarte) util, numai că ar trebui ca CINEVA SĂ finanțeze așa ceva. Acel CINEVA e Academia, tot acel CINEVA care să se preocupe de utilizarea limbii române în mediu electronic. Faptul că acel CINEVA tace și merge înainte fără să facă NIMIC este o poveste pe care am mai abordat-o aici. În măsura în care se va crea un puternic vector social care să conduce la impulsionarea puturoșilor să facă ceea ce trebuie, atunci da, am mai putea face un pas înainte.
Dar am mai vorbit despre asta…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
Cattus Thraex - 01 Mai 2008 09:53 PM
SEmanuel - 01 Mai 2008 08:59 PM

Adevărul este că așa ceva ar fi (foarte) util, numai că ar trebui ca CINEVA SĂ finanțeze așa ceva. Acel CINEVA e Academia, tot acel CINEVA care să se preocupe de utilizarea limbii române în mediu electronic. Faptul că acel CINEVA tace și merge înainte fără să facă NIMIC este o poveste pe care am mai abordat-o aici. În măsura în care se va crea un puternic vector social care să conduce la impulsionarea puturoșilor să facă ceea ce trebuie, atunci da, am mai putea face un pas înainte.
Dar am mai vorbit despre asta…

Şi totuşi
http://www.cotidianul.ro/computerul_va_traduce_romana-16049.html

citeşte primul comentariu la articol, sunt foarte de acord cu ce zice, mai ales în prima parte!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Ǻﭏdяei - 01 Mai 2008 09:59 PM

[...]

citeşte primul comentariu la articol, sunt foarte de acord cu ce zice, mai ales în prima parte!

Eu zic să-i faci recenzia după ce apare.

Semnătură