2 din 2
2
Sondaj
Suita Office favorita
Office 2004 (nu se mai poate cumpara) 27
Office 2008 (149.95$) 88
iWork (79$) 58
OpenOffice.org / NeoOffice 53
altul 9
Total voturi: 235
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Poll - Suita pentru editare documente tip Office
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
calinescu26 - 19 Iulie 2008 11:28 PM

smile
sunt inca in cautarea programului perfect…mi-aduc aminte de o discutie aici cu tine acum vreo 2 luni, in care eu sustineam ca un bou ca am rezolvat-o eu cu diacriticele (nu mi se parea ciudat ca nimeni altul nu gasise solutia). chestia este ca PCul care e cuplat la acelasi router ca si iBook-ul vede diacriticele scrise cu Macul, dar orice alt PC vede celebrele patratele.

Of, vorba lui Cattus!
Dacă oamenii ar citi măcar primul post (ăla cu galben) din fruntea listei RO! Dar nu, sînt atît de disperaţi încît se aruncă cu capul în jos direct în braţele întrebărilor la care s-a răspuns. Deja.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

uneltele si atributii grafice ale iWork sunt demne de mentiune, dar e si excelent neooffice in legatura cu performatele sale de a converta filurile office “particulari de capriciosi” (inclusiv cei cu parola) in absoluta fidelitate.La urma se puote spune ca e amuzant sa creezi documente cu iWork, dar neoofice e cel mai bun importator de filurile microsoft. Considerind faptul ca e mai necesar de primit filurile asa cum sunt, eu m-am cheltuit votul pemtru neooffice, dar iWork este totusi o suita de care nu vrau sa ma lipsesc. Office nu-l consider pentru pret, principii politice-idealistice, greutate, si cheltuiala de CPU nejustificata. Am ziso… smile

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.08.08

Office 2008 si IWork

Semnătură 

Don’t drink and drive, when you can smoke and fly!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 10.05.08

office 2008, dar prea multe update-uri… :-(

Semnătură 

Life is about passions. sch

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 20.12.06

iWork all day long.

iar seara uneori un Office 2008 smile

Semnătură 

PASSIONE MAC
Once You Go Mac … You Never Go Back

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 07.03.07

1iwork
2 Office 2008

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.07.09

iWork

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Office 2008

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 18.09.07

Eu deocamdata Office 2008

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

iWork ‘09. Nu ca 08-ul nu era ok, dar daca tot era retail set-ul ala de vanzare cand a aparut Snow Leopardu… :D

Am si Office 2004 si merge OK, chiar daca sub Rosetta, insa ca mai orice soft Microsoft face voodoo cand are el chef. Mi-a luat aproape 2 ani si jumatate sa inteleg ca marea bariera nu este lista de “features” sau alte nimicuri, ci modul in care noi ne raportam la “softul de referinta”. Dupa aproape 15 ani de lucru cu MS Office imi era incredibil de greu sa ma adaptez la modul in care Numbers gestioneaza worksheet-urile (de exemplu) si preferam sa deschid Excel. Chiar si acum le utilizez in paralel (lucrez de regula cu minim 3-4 fisiere deschise simultan).

DAR, odata ce m-am fortat sa invat PE BUNE ceva nou, mi-am dat seama ca Numbers este un soft de calcul tabelar excelent, capabil sa faca absolut (sau aproape absolut) tot ce am eu nevoie. Cea mai simpla a fost trecerea la Keynote (ma rog, asta pentru ca PowerPoint este o mizerie, e prost si la standardele Microsoft), dupa care Numbers (culmea) si inca ma mai bat cu Pages smile Word-ul este mult prea tare inradacinat in capul meu pentru ca aceasta tranzitie sa fie simpla, dar se va intampla.

NeoOffice are singura mare calitate (pentru creierasul nostru) ca incearca sa copieze MS Office si, implicit, necesita un efort de adaptare mai mic (la fel ca si Google Docs). Cu toate astea este un soft slab, “under-engineered” daca ma pot exprima asa si cu grave carente in ceea ce priveste ergonomia si valoarea de utilizare. Daca nu as avea iWork, as prefera sa dau banii pe MS Office decat sa ma chinui cu chestia aia.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Office 2008, pentru Word. Lucrez muult cu tabele (nu calcul tabelar) si imi place “draw table” din Word. Prefer sa desenez eu capul de tabel decat sa fac apoi split sau merge cells.
Office 2008 sau iWork 09 pentru spreadsheets. Depinde cand sunt obligat sa lucrez cu Excel sau cand cu Numbers. Uite, azi a trebuit sa instalez si Excel 2004, pentru ca nici Numbers, nici Excel 2008 nu mai stiu grafice umplute cu hasuri (patterned) si mi se cere la editura alb-negru, iar e cam greu sa dai tonuri diferite de gri atunci cand ai un grafic circular (pie) cu 7-8 sectoare si sa fii sigur ca se vad diferentiat dupa tiparire.
Pentru prezentare, Keynote este pe departe cel mai puternic soft din aceasta nisa. Mai ales ca pot exporta in QuickTime interactiv si pot rula prezentarea si pe o masina Windows cu conditia sa am instalat QuickTime.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Neverland-RO
Macuser din: 04.01.09

Office 2008 pentru interfata si utilizare
Office 2004 pentru ca functioneaza Visual Basic pe el
Office 2010 pentru ca va avea din nou VB si atunci fericire pentru cei care au macrouri si alte scripturi utile in fisiere office!!??

Semnătură 

Deschide fereastra și culege mărul !

2 din 2
2