e nevoie?
nu sunt dezvoltator de aplicații win, ca să am nevoie de platformă stabilă
Pentru mine e nevoie, ca deh…piata inca are calculatoare cu win si nu pot obliga clientul sa-si cumpere Mac, insa doar in varianta emulata gen Parallels sau VmWare. Dupa ce le-am incercat pe amnadoua, raman la Parallels care, mi se pare mie, consuma mai putine resurse decat VmWare si e mai flexibil. In plus, Coherence mode e super tare.
Fusion prefer in fata lui Parallels ca nu-i asa de incarcat si pare mai…..simplu in general. Cindva foloseam Virtual PC 7 pe un laptop PPC (se misca cam in reluare dar…asta e)...
pe macbook-ul pro rulez windowsu prin bootcamp si pe iMac care acum incep sa ma obisnuiesc cu el prin paralels ca lam primit gratis:))=))avand in vedere ca bootcamp este gratis mie mi se pare cel mai ok e aproape tot aceeasi mancare de peste dor ca prin paralels le rulezi deodata iar pe boot trebuie sa dai restart ca sa sa folosescti da e ok macar cei calorale plac jocurile se pot juca pe mac si pot face inca o gramada de lucruri pe care pe windows nu le faci in acelasi netbook
BootCamp pentru căte 2-3 ore de joacă din an în Paști și VMware altfel. Deși, de când am rămas doar cu un MBP, mi se pare cam enervant să lucrez cu VMware - cauza e ecranul mic; pe un iMac de 24” era destul “screen real estate”.
cel mai tare emulator ca sa rulezi aplicati windows este crossover. am avut paralel desktop si mergea foarte greu spre deloc. crossover e un program mai dificil putin pana inveti cum se foloseste, dar apoi e o joaca. nu consuma multe resurse si ruleaza perfect aplicatiile de pe windows
virtualbox: e gratis, funcționează în OSX, Windows, Linux și Solaris și poți transfera sistemul găzduit cu ușurință de pe un computer pe altul.
P.S. CrossOver nu are ce căuta în listă din moment ce nu folosește Windows!
VMware e destul de bun. mai ales ca se poate folosi Unity (ca forma de view). Acum am emulat un Xp in care e emulat un Kiwi Linux. Si merge de “rupe”. Xp-ul l-am bagat pentru citeva programe care imi plac (TotalCMD, WinRAR si PowerISO) iar Kiwi pentru ca “se poate” :D.