Motorola? Pe mac? Ethernet, USB?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

Bună seara
Iar am o problemă năstruşnică. Sînt în Franţa şi am nevoie de net pe calculatoru meu. Prietena la care stau are un pc şi net prin ADSL, cu un modem Motorola SB5100E, prin USB (la ea); n-are acasă cablu de ethernet (dar pot să cumpăr unu’, nu-i omor). Motorola ăsta n-are pentru USB decît drivere de windows. Amu eu ce fac? Există şanse, dacă-mi iau un cablu ethernet, să meargă de la mama lui pe macbook? Să instalez un windows în parallels ca să instalez cu driverele de Motorola-windows?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Pe ethernet o sa mearga de la mama lui.
Ia vezi, n-are si functie si wireless modemul asta? Ca cel de la prietenul meu din franta avea. Ar fi cel mai simplu asa.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iuliap - 04 Mai 2008 12:28 AM

Bună seara
Iar am o problemă năstruşnică. Sînt în Franţa şi am nevoie de net pe calculatoru meu. Prietena la care stau are un pc şi net prin ADSL, cu un modem Motorola SB5100E, prin USB (la ea); n-are acasă cablu de ethernet (dar pot să cumpăr unu’, nu-i omor). Motorola ăsta n-are pentru USB decît drivere de windows. Amu eu ce fac? Există şanse, dacă-mi iau un cablu ethernet, să meargă de la mama lui pe macbook? Să instalez un windows în parallels ca să instalez cu driverele de Motorola-windows?

Motorola, de regulă, e bun prieten cu mac-urile, dar - dacă nu are drivere pt conexiunea USB - atunci fă-o prin eth, dacă permite. Citește tot ce spune la carte despre el. Prin eth va merge sigur, merg toate așa.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

Am 15 euro in minus, un cablu ethernet in plus si nimic schimbat pe planul netului. Pura e simplemente nu vede ca are cablul virit in fund. Nici nu par sa ma pricep nativ ce sa-i fac, sint si prea stresata ca sa meditez asupra problemei, mai ales ca pe acest calculator nu exista decit diacritice française…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iuliap - 04 Mai 2008 04:25 AM

Am 15 euro in minus, un cablu ethernet in plus si nimic schimbat pe planul netului. Pura e simplemente nu vede ca are cablul virit in fund. Nici nu par sa ma pricep nativ ce sa-i fac, sint si prea stresata ca sa meditez asupra problemei, mai ales ca pe acest calculator nu exista decit diacritice française…

De regulă, modem-urile de acest tip se setează cu un browser de net (Safari, Firefox, iCab etc. etc.) tastînd la adresă ceva de gen 192.168.x.x Ce adresă exact ar trebui să scrie în broșurica însoțitoare. (poza 1; cam așa ceva ar trebui să ai și cu Motorola aia a voastră))
Este de asemenea posibil să nu trebuie să faci nicio setare ci, pur și simplu, să permiți conectarea netului prin portul eth, care să fie activ (ar trebui să fie). Poza 2 arată cum, la mine, portul eth e cu roșu (inactiv), deoarece nu am cablul conectat, dar devine verde imediat ce pun un cablu în mufă. Cînd ajung la țară și pun un modem similar, devine activ și intru pe net. Lasă DHCP, cum cred că e setat și acel modem al amicei tale (adică alocă automat adrese IP tuturor calculatoarelor legate la el).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ help....      Ieri, astăzi, mâine ››