Pai fiecare voteaza dupa criteriile proprii. DAR, eu am de gand sa scriu articolul de wiki foarte partinitor. Vreau sa promovez freeware-ul daca macuserii aleg si asta. Ma gandeam sa pun un pie chart cu fiecare poll - adica sa pastrez strict datele primare, sa detaliez cat costa fiecare si de ce cred eu ca au ales macuserii fiecare varianta (daca e evident), de ce e consens, sau de ce nu este, iar apoi ca si comentariu propriu, sa recomand unul sau 2 programe. Cel mai adesea freeware.
Fiind un Wiki, sper sa fiu corectat si completat.
Am zis sa mai astept o saptamana pana sa ma apuc de scriu ca vad ca oamenii mai voteaza.
Văd că-s singurul care a votat Mellel. De fapt, acuma îl folosesc mai puțin, în favoarea lui Nisus. Posibil să revin ferm la Mellel, ultima versiune, încă beta, aduce multe lucruri noi. Are o interfață un pic bătrînească, dar e - de departe - cel mai rapid și cel mai stabil, bate orice.
Nici Nisus nu e rău, are unele lucruri absente (inițial, cel puțin) la Mellel… Mi se pare aplicațiile tipice cînd e de lucru cu texte multi-script. Altfel, uzual faci treabă bună cu oricare din astea. Semi-DTP cu Pages, dar nu prea îl folosesc, mai mult testez cînd apare o versiune nouă, să văd ce au mai pus acolo.
Pana acum doar Nisus poate deschide fisiere create cu batranul WordPerfect Windows.
Nisus are o vechime apreciabilă, deși versiunea pt MAC OS X a fost rescrisă de la zero. Wordu nu deschide WP? Parcă deschidea (nu am fișiere wp la îndemînă). Am refolosit recent wp 3.5.1 de MAC OS 8-9, excelentă aplicație, numai interfața aia face toți banii.
Nisus are o vechime apreciabilă, deși versiunea pt MAC OS X a fost rescrisă de la zero. Wordu nu deschide WP? Parcă deschidea (nu am fișiere wp la îndemînă). Am refolosit recent wp 3.5.1 de MAC OS 8-9, excelentă aplicație, numai interfața aia face toți banii.
Eu cred că şi Quark poate deschide WordPerfect, apoi sa salveze Word. Dar e ca un scarpinat cu mîna stîngă la urechea dreaptă.