1 din 2
1
Sondaj
Editorul de text in care scrieti romanul ce poate nu va aparea niciodata...
TextEdit din OS X (free) 41
TextWrangler (free) 3
TextMate (39 euro) 9
Mellel (49%) 1
Pages (79$ in iLife) 13
Bean 3
altul? 18
Total voturi: 88
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Poll - Editoare de text
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Ce editor de text folositi pentru a scrie?

[ Modificat: 30 Iulie 2008 03:07 AM de Administrator ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

Bean - free și el

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

TextMate nu e free si e prima licenta pe care mi-am cumparat-o personal smile.

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

am corectat. multumesc.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Eu folosesc Aquamacs (http://aquamacs.org/), free, open-source.

Pentru facultate folosesc destul de des LyX (http://www.lyx.org/Home), free, open source.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.05.07

editez două feluri de text: tra-la-la și cod. pentru tra-la-la folosesc NeoOffice, pentru cod (numai) modulul text din Adobe Dreamweaver CS3.

Semnătură 

iMac (27”, i7 + 1TB LaCie d2 Quadra)
MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB
iPhone 3G, 16GB, white (orange)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

De ce mai mult?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Nu ca l-as folosi dar Word de ce nu apare in lista?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Da’ OpenOffice nu vi se pare suficient de free si celebru? Nici Neo? Oare astea pot fi bătute de TextEdit?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ideea cu sondajul asta era sa alegem editoare simple. Suite tip Office sunt in alt poll.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asta înţeleg, dar, chiar şi în cazul celor complicate (şi complexe), gratuitatea ar trebui să fie un criteriu!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai fiecare voteaza dupa criteriile proprii. DAR, eu am de gand sa scriu articolul de wiki foarte partinitor. Vreau sa promovez freeware-ul daca macuserii aleg si asta. Ma gandeam sa pun un pie chart cu fiecare poll - adica sa pastrez strict datele primare, sa detaliez cat costa fiecare si de ce cred eu ca au ales macuserii fiecare varianta (daca e evident), de ce e consens, sau de ce nu este, iar apoi ca si comentariu propriu, sa recomand unul sau 2 programe. Cel mai adesea freeware.

Fiind un Wiki, sper sa fiu corectat si completat.

Am zis sa mai astept o saptamana pana sa ma apuc de scriu ca vad ca oamenii mai voteaza.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
huk - 04 Mai 2008 05:30 PM

Ce editor de text folositi pentru a scrie?

Văd că-s singurul care a votat Mellel. De fapt, acuma îl folosesc mai puțin, în favoarea lui Nisus. Posibil să revin ferm la Mellel, ultima versiune, încă beta, aduce multe lucruri noi. Are o interfață un pic bătrînească, dar e - de departe - cel mai rapid și cel mai stabil, bate orice.
Nici Nisus nu e rău, are unele lucruri absente (inițial, cel puțin) la Mellel… Mi se pare aplicațiile tipice cînd e de lucru cu texte multi-script. Altfel, uzual faci treabă bună cu oricare din astea. Semi-DTP cu Pages, dar nu prea îl folosesc, mai mult testez cînd apare o versiune nouă, să văd ce au mai pus acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pana acum doar Nisus poate deschide fisiere create cu batranul WordPerfect Windows.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Xanthrax - 09 Iunie 2008 11:38 PM

Pana acum doar Nisus poate deschide fisiere create cu batranul WordPerfect Windows.

Nisus are o vechime apreciabilă, deși versiunea pt MAC OS X a fost rescrisă de la zero. Wordu nu deschide WP? Parcă deschidea (nu am fișiere wp la îndemînă). Am refolosit recent wp 3.5.1 de MAC OS 8-9, excelentă aplicație, numai interfața aia face toți banii.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 10 Iunie 2008 12:34 AM

Nisus are o vechime apreciabilă, deși versiunea pt MAC OS X a fost rescrisă de la zero. Wordu nu deschide WP? Parcă deschidea (nu am fișiere wp la îndemînă). Am refolosit recent wp 3.5.1 de MAC OS 8-9, excelentă aplicație, numai interfața aia face toți banii.

Eu cred că şi Quark poate deschide WordPerfect, apoi sa salveze Word. Dar e ca un scarpinat cu mîna stîngă la urechea dreaptă.

1 din 2
1