Sunt curios cum vor rezolva cu activarea, pentru că iTunes Store pentru fiecare din țările astea nu cred că vor face. Probabil că telefonul va fi activat la dealerul Vodafone?
Și dacă tot au inclus țările alea, nu înțeleg de ce n-au pus și România pe listă. Nu suntem, totuși, o piață ceva mai mare decât Cehia, chiar dacă ei o duc mai bine? Consumul de telefonie mobilă - și mai ales de telefoane mobile - la noi pare mărișor.
Pai Cehia, Grecia, Italia, Portugalia, par destul de “in europa”...
Iar cu activarea tare mi-e ca iphone 2.0 o sa fie dat si la liber sau cu activare la dealer.
In legatura cu iPhone la noi in Romania, ma gandesc ca daca Ferarri si-a deschis reprezentanta
un telefon nu o fi chiar asa de greu de adus
Sunt curios cum vor rezolva cu activarea, pentru că iTunes Store pentru fiecare din țările astea nu cred că vor face. Probabil că telefonul va fi activat la dealerul Vodafone?
Și dacă tot au inclus țările alea, nu înțeleg de ce n-au pus și România pe listă. Nu suntem, totuși, o piață ceva mai mare decât Cehia, chiar dacă ei o duc mai bine? Consumul de telefonie mobilă - și mai ales de telefoane mobile - la noi pare mărișor.
Păi dădu-se Stefanel link-ul… tu nu ai făcut decât să dai click pe poză aceea din articol şi să pui link-ul aici !!.. (La Comunicatul oficial de la Vodafone ma refer)
Iar România nu cred că este o piaţă mai mare. Deşi avem telefoane mai multe (pe cap de locuitor), valoarea facturilor este net inferioară faţă de ce se întâmplă în ţările acelea enumerate de tine (inclusiv Cehia). În România nu îţi trebuie un act de identitate atunci când cumperi un pachet cu numar (prepaid), nu există o evidenţă a utilizatorilor de cartele preplătite (am citit articole conform cărora şi acest lucru ar influenţă o eventuală lansare a iPhone-ului în Romania).
Pe langa valoarea facturilor, mai e ceva… in Ro. se vand foarte multe telefoane, as putea spune absurd de multe pentru cat suntem de “parliti” dar, ele se vand la negru nu in magazin. Piata neagra de telefoane mobile in Ro. este uimitor de mare, ganditi-va ca la noi ajung prototipuri de telefoane cu 3-4 luni inainte de lansarea sau anuntarea aparatului, la vanzare. Pana si cei de pe mobile review radeau de treaba asta, si aia sunt din Rusia
De ex. : aduce Vodafone iPhone 3G in Ro.; mare bucurie, toata lumea incepe : ‘‘imi fac abonament’’ ‘‘ce bine ca am garantie la el’’ etc.; dar pana se misca astia de la Vodafone sa il bage in magazine, “Vasile GSM”, “Ionica Celular” etc. il au la vanzare de cel putin 2 saptamani, si uite asa s-au dus clientii… il cumpara de la Vasile, ce daca nu are garantie, e un jeg de telefon, “il dau la teapa si imi iau altu’ ” ca asa e romanu’....
Nu spun ca in viitorul apropiat (a se cititi finele lui 2008 cel mai devreme toamna 2008) nu o sa fie si aici in Coco Bango, dar de ce sa mint…nu l-as cumpara din magazin din Ro. nici sa ma bati… daca e la vanzare aici, inseamna ca are si garantie, si il cumpar frumos din SUA, la cat o fi el, 500$ nu 500euro
Romania este o piata mare a Europei, mult mai mare decat cea din Cehia de exemplu. Problema cred ca e alta, la noi va fi iPhone prin Orange (ceea ce mie nu imi surade fiind oarecum legat de Voda). Probabil ca o sa conteze mai putin cine il aduce prima data daca se adopta noul model de distributie, exclusivitate o perioada si dupa la liber.
Edit: Am gasit si niste cifre…
Nu cred ca cei 2,6 milioane de clienti ai Vodafone in Cehia (20% cota de piata) aduc mai multi bani decat cei 8,8 milioane din Romania (39% cota de piata).
Daca va uitati la lista tarilor in care se lanseaza,veti vedea ca vodafone este de la locul 2 in jos…..O avea vreo legatura cu asta?Sau Vodafone nu simte nevoia sa-l aduca intr-o piata in care este lider?De ce ar incerca un boost al vanzarilor aici?
Daca va uitati la lista tarilor in care se lanseaza,veti vedea ca vodafone este de la locul 2 in jos…..O avea vreo legatura cu asta?Sau Vodafone nu simte nevoia sa-l aduca intr-o piata in care este lider?De ce ar incerca un boost al vanzarilor aici?
Să ştii că în România, nu Vodafone e pe primul loc, ci Orange !
Daca ar fi 1 aprilie, as zice ca e pacaleala: anuntul e minuscul, iar lista tarilor ciudata rau. Care naiba or fi criteriile?
Au ales o țară din fiecare zonă, pt sondarea apei cu degetul: Europa Centrală, Balcani, Iberia, Orientul de sud-est etc. Eu zic că Vodafone și Orange și-au împărțit frățește zonele, aici ai tu, dincolo eu.
Cu riscul de a ma repeta, va spun ca am impresia ca iphone v2 se va da si la liber. Este absurd ca Apple sa nu renunte la politica de pana acum de a activa telefonul doar prin iTunes si a-l distribui ca pana acum deoarece din ce in ce mai multi producatori au lansat aparate care chiar daca nu sunt la nivelul unui iPhone au cam aceleasi specificatii/caracteristici (vezi HTC, LG, Samsung) iar poporu’ decat sa astepte minunea sa aiba iTunes store in respectiva tara, va cumpara un produs asemanator de la producatorii mai sus mentionati.
Cu riscul de a ma repeta, va spun ca am impresia ca iphone v2 se va da si la liber. Este absurd ca Apple sa nu renunte la politica de pana acum de a activa telefonul doar prin iTunes si a-l distribui ca pana acum deoarece din ce in ce mai multi producatori au lansat aparate care chiar daca nu sunt la nivelul unui iPhone au cam aceleasi specificatii/caracteristici (vezi HTC, LG, Samsung) iar poporu’ decat sa astepte minunea sa aiba iTunes store in respectiva tara, va cumpara un produs asemanator de la producatorii mai sus mentionati.
Da, numai că uiți un detaliu: presupunând că toți cei implicați de tine ar dori să cumpere un asemenea aparat și s-ar orienta TOȚI spre iPhone, Apple nu ar putea facă față solicitărilor, nu poate produce atîtea aparate cîte cereri ar fi. Nici pt ai lor acasă, în SUA, nu a avut suficiente aparate la început, darmite pt toată lumea asta mare.
„Întîrzierea” asta eu o văd planificată, pur și simplu nu poate produce atîtea aparate cîte cereri ar fi. Ca atare, e loc și pt alții.
În Italia s-a anunțat AL DOILEA distribuitor de iPhone: Telecom Italia. Deci nu mai e vorba de exclusivități!
PS: ce-or fi cu comunicatele astea de presă așa de scurte?
De fapt, Telecom Italia este primul din ce stiu eu. Cu ei s-a negociat prima oara (din lume) pt lansarea iPhone 2.0. Si din ce se vorbeste…e posibil ca ei sa aiba exclusivitate o vreme…