Problema cu internetul
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08

Am rulat Leopard Cache Cleaner si am executat scripturile (zilnice, saptamanale ...), deep clean cache, clean logs, optimizarea fisierelor, optimizare safari, dupa care netul a inceput sa mearga f prost (comparativ cu modul cum se misca pe xp, ca il am instalat cu boot camp. Am dat reset to default la toate modificarile facute relativ la net si safari, dar tot prost merge (de ex. site-ul macuser nici nu mi-l mai deschide ... scriu din win… yahoo foarte greu ...). Singura solutie ar fi o reinstalare de sistem ? Si daca da reinstalarea imi va afecta si win xp-ul din boot camp (adica va trebui sa-l reinstalez si pe acesta) ?

Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

așteaptă și tu să termine indexarea….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 06 Mai 2008 04:30 PM

așteaptă și tu să termine indexarea….

ce indexare sa astept sa se termine ?
daca te referi la ceea ce am facut cu leopard cache cleaner ... asta s-a intamplat ieri si azi noapte mac-ul a mers continuu ...

[ Modificat: 06 Mai 2008 04:37 PM de ddrazvi ]
 Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am reinstalat sistemele amandoua ... si leopard ... si xp tot via BootCamp. Am reusit cu greu sa fac software update de la apple in leopard (“Apple Software Update” de mac nu prea vroia sa se conecteze ... si cand in sfarsit s-a conectat, mergea foarte slabut downloadul), pe cand in windows au fost downloadurile mult mai rapide si “Apple Software Update” de win s-a conectat din prima.

In afara de Fstream si Yahoo Messenger, care merg in Leopard, in rest nici un browser sau alt program care utilizeaza netul nu-l poate accesa.

Ping-ul nu mi-a dat niciodata aceasta eroare. (Prima poza - EroarePing.png)
Safari imi da eroarea din poza 2 (ErrSafari.png).
Dupa cum se vede din poza 3 (NetDiag.png), ping catre DNS-ul providerului meu are 100% packet loss, traceroute catre acelasi ip moare, Fstream merge (Status: Listening) si Network Diagnostics imi tot zice sa dau restart la router-ul meu.
Mentionez ca aceste probleme se intampla numai in leopard (de vreo cateva zile) indiferent de modul de conectare la internet (ethernet sau wireless).

In windows indiferent de modul de conectare totul merge ok.

Eu nu mi pricep nimic ... voi ... ?

Aveti vreo solutie ?

[ Modificat: 08 Mai 2008 11:16 PM de ddrazvi ]
 Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
ddrazvi - 08 Mai 2008 11:10 PM

[‘...]

Eu nu mi pricep nimic ... voi ... ?

Aveti vreo solutie ?

Acuma nu știu exact ce ai făcut, dar deduc că totul mergea OK, pînă te-a mîncat în f… și ai rulat o aplicație zisă de „optimizare”, după care totul a mers prost. Păi tot zic aici, de peste trei ani, NU MAI RULAȚI APLICAȚII DE „OPTIMIZARE” aiurea, dacă nu știți ce faceți. Ce nu mergea bine?
Acuma, dacă zici că ai reinstalat totul de la zero și tot prost merge, hm… naiba știe. Teoretic, ar trebui să fie o problemă majoră de hardware, dar nu-s sigur. Cum ai reinstalat? Cu formatarea discului? Sau „archive and install”? (cu păstrarea cadavrelor anterioare, adică).
Eu zic să razi tot, repui sistemul Leo de la zero. Nu mai faci nicio optimizare cu nicio aplicație. Dacă totul merge bine, ai scăpat. Dacă merge prost, posibil să ai ceva defect hardware și a fost doar coincidență declanșarea problemei după acea aplicație. (Nu prea cred).
Ideea de bază este că va trebui, pas cu pas, să identifici hiba. Dacă tot reinstalezi peste un sistem vechi, se poate transfera problema de la un sistem la altul și tot așa.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 09 Mai 2008 12:43 AM

Acuma nu știu exact ce ai făcut, dar deduc că totul mergea OK, pînă te-a mîncat în f… și ai rulat o aplicație zisă de „optimizare”, după care totul a mers prost. Păi tot zic aici, de peste trei ani, NU MAI RULAȚI APLICAȚII DE „OPTIMIZARE” aiurea, dacă nu știți ce faceți. Ce nu mergea bine?

Browsing-ul mergea f f f prost ... am rulat optimizare safari ...

Acuma, dacă zici că ai reinstalat totul de la zero și tot prost merge, hm… naiba știe. Teoretic, ar trebui să fie o problemă majoră de hardware, dar nu-s sigur.

Daca citeati mai atent postul meu anterior ati fi vazut ca am instalat 2 sisteme de operare pe aceeasi masina ... pe unul merge, pe unul nu ... deci se pare ca problema hardware nu prea cred ca e ... (initial si eu am crezut la fel ... )

Cum ai reinstalat? Cu formatarea discului? Sau „archive and install”? (cu păstrarea cadavrelor anterioare, adică).
Eu zic să razi tot, repui sistemul Leo de la zero. Nu mai faci nicio optimizare cu nicio aplicație. Dacă totul merge bine, ai scăpat. Dacă merge prost, posibil să ai ceva defect hardware și a fost doar coincidență declanșarea problemei după acea aplicație. (Nu prea cred).
Ideea de bază este că va trebui, pas cu pas, să identifici hiba. Dacă tot reinstalezi peste un sistem vechi, se poate transfera problema de la un sistem la altul și tot așa.

Am reinstalat cu formatare ... n-am mai rulat nici o optimizare cu programe gen onyx, main menu sau altele ...
Browsingul nu mergea de loc (colegii mei cu pc n-aveau probleme in acest timp), Fstream si yahoo mesenger erau singurele care se conectau la net. In firewall “allow all incoming connections”, Apple Software Update nu se conecta ... dadea eroare si-mi recomanda network diagnostic ...
Am restartat in XP si totul mergea ok ... pe acelasi calculator .... si dupa fresh install ... deci atata vreme cat anumite programe faceau trafic pe net si altele nu (in leopard) si in xp toate programele mergeau pe net (inclusiv browserele), nu cred ca e ceva hardware.
Ma repet pentru a sublinia ideea ... dupa fresh install, eram singurul care nu putea browsari pe net si asta numai din leopard ...

Providerul este RoEduNet (in Bucuresti unde a inceput problema, pt. ca sunt la un curs acolo) si UPC acasa (in Buzau), unde s-a mentinut ...
Acum sunt acasa si am reusit sa-l fac sa mearga wireless punand dhcp, cu toate ca routerul e setat sa aloce static ip-uri pe wireless (si asa a mers pana acum).
Ramane sa mai incerc si pe ethernet ... daca nu remediez problema pana ma intorc la Bucuresti, ce spuneti, ne putem vedea sa incercam alte variante de remediere ... ? ... berea e de la mine ... (ramane valabil si daca remediez) ...

Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
ddrazvi - 09 Mai 2008 01:09 AM

[...]

Daca citeati mai atent postul meu anterior ati fi vazut ca am instalat 2 sisteme de operare pe aceeasi masina ... pe unul merge, pe unul nu ... deci se pare ca problema hardware nu prea cred ca e ... (initial si eu am crezut la fel ... )
[...]

citii cît de atent putui să fiu, eu am înțeles, scuze dacă-s cam greu de cap, că totul a mers greu DUPĂ ce te-ai jucat cu aplicația aia, dar că înainte era OK sau, mă rog, nu era grav.
Nu am priceput legătura dintre furnizorul de net și rularea acelei aplicații.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

furnizorul nu avea legatura cu aplicatia ... ci ma gandeam sa nu fi facut providerul din bucuresti niste setari care sa nu existe la providerul din buzau (s-a dorit a fi un fel de informatie explicativa in plus) ... dar dupa aceea mi-am dat seama ca daca le facea, nu-mi mai mergea nici in leo nici in xp ... m-a luat “mana” pe dinainte (ca sa zic asa) si am scris ... :D ... nu mai tot ziceti de aplicatia aia ... ca si dupa reinstalare cu formatare tot asa prost s-a comportat (problema cu aplicatia dupa reinstalare a devenit istorie ... )

[ Modificat: 09 Mai 2008 01:54 AM de ddrazvi ]
 Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

refă setările de net, cu atenție…
cit spațiu ai liber pe partiția de mac?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 09 Mai 2008 03:32 AM

refă setările de net, cu atenție…
cit spațiu ai liber pe partiția de mac?

n-am ce setari sa refac ... pt ethernet trebuie sa fie dhcp ... si asa si este ... (cu wireless-ul s-a rezolvat ... merge ...)
spatiu liber ... 12 G

Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 12.01.08

Salutare,

Si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare .... in sensul ca am un mbp si-mi face download cu azureus de 100k, iar pe pc cel mai rau merge cu 400k.
Care e logica ? Din cauza programului e aceasta dif? Trebuie sa faca ceva setari in mod deosebit, pentru o viteza mai buna?

Va rog, sa-mi ziceti de ce informatii aveti nevoie .... merci anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

cu ce e asemanatoare problema ta? smile

daca dai pe google ‘setari azureus’ o sa gasesti destule indicii… inclusiv asta
chiar si aici, pe forum, am tot vorbit de asta
wink

[ Modificat: 09 Iulie 2008 02:44 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 12.01.08
dacuBurebista - 09 Iulie 2008 02:42 PM

cu ce e asemanatoare problema ta? smile

daca dai pe google ‘setari azureus’ o sa gasesti destule indicii… inclusiv asta
chiar si aici, pe forum, am tot vorbit de asta
wink

imi cer scuze .... am o perioada mai grea, sunt putin obosit .... trebuia sa fi folosit google-ul .... acum e mai ok nu e stralucit dar e mai bine ... merci dacu

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Incearca Transmission. Nu te mai incurci cu o mie de setari.