am un airport express nou nout si un macbook 2.4 ghz. am internet de la un isp de cartier, netplanet. am bagat cablul in airport, am sunat la provider sa schimbe MAC-ul (de la macbook la router). am facut toate setarile posibile (ip, gateway, dns server)... LED-ul AE e verde, diagnoza de pe laptop nu indica nici o problema… dar internetul nu merge.
Daca bag cablul de net direct in laptop, internetul merge de zbarnåie. Nu stiu ce as putea sa fac… Cel mult sa ma rog de un meserias intr-ale mac-urilor sa vina la mine sa vada ce si cum, desigur, contra cost.
BAAAHHH! Mai am un macuser in reteaua de cartier pe care o folosesc…. SF!
Fii antena ca astia de la netplanet au switchurile slabe si daca ai firul lung nu vrea AE-ul. Baga la Airport Utility ca in poza. Vino cu detalii. Daca nu te descurci, da-mi un pm si mergem la Maria sa-ti diagnosticam problema.
am un airport express nou nout si un macbook 2.4 ghz. am internet de la un isp de cartier, netplanet. am bagat cablul in airport, am sunat la provider sa schimbe MAC-ul (de la macbook la router). am facut toate setarile posibile (ip, gateway, dns server)... LED-ul AE e verde, diagnoza de pe laptop nu indica nici o problema… dar internetul nu merge.
Daca bag cablul de net direct in laptop, internetul merge de zbarnåie. Nu stiu ce as putea sa fac… Cel mult sa ma rog de un meserias intr-ale mac-urilor sa vina la mine sa vada ce si cum, desigur, contra cost.
orice sfat e mai mult decit binevenit.
multumesc frumos
Dacă ledul APX este verde, atunci e OK, înseamnă că vede semnal și, în principiu, se conectează. De ce, totuși, tu nu ai semnal? Cum e semnalul APX (vezi poza), are 2-4 linii? Dacă da, revino în setarea din Airport Admin, și alege un canal manual, nu lăsa pe automatic, de ex. alege canalul 5. Lasă APX să restarteze, acuma ar trebui să ai semnal.
omul zice asa: isp-ul ii aloca ip pe baza adresei mac a placii de retea! a sunat sa le spuna sa schimbe mac-ul placii de retea a macbook-ului cu cea a routerului. in continuare are net pe macbook iar pe router nu. nu e destul de evident faptul ca-n serverele isp-ului exista inca adresa mac a placii de retea de pe macbook? daca-i modificau adresa mac, nu iesea pe net de pe macbook! faptul ca are leduri aprinse inseamna ca are link, ca exista legatura fizica intre routerul lui si celelalte echipamente din LAN
omul zice asa: isp-ul ii aloca ip pe baza adresei mac a placii de retea! a sunat sa le spuna sa schimbe mac-ul placii de retea a macbook-ului cu cea a routerului. in continuare are net pe macbook iar pe router nu. nu e destul de evident faptul ca-n serverele isp-ului exista inca adresa mac a placii de retea de pe macbook? daca-i modificau adresa mac, nu iesea pe net de pe macbook! faptul ca are leduri aprinse inseamna ca are link, ca exista legatura fizica intre routerul lui si celelalte echipamente din LAN
Eu zic că omu zice altceva: un router Apple, dacă are led-ul verde aprins (altfel a portocaliu), înseamnă că s-a conectat,l astfel că e ciudat că nu are semnal. Tocmai aici e Apple meseriaș, acel led verde arată că s-a conectat, nu numai că e acolo și e în priză.
Ah shit, daca e AE nou trebuie sa-i faci mai intai update de firmware. Intra pe fir pe mac si ia ultimul update si apoi o sa mearga. Nici a meu nu a vrut inainte. Trebuie sa ajungi la 7.3.1.
Update de evenimente: am sunat aseara la netplanet, mi-au resetat inca o data MAC-ul - in sfirsit, la ei aparea MAC-ul de airport. Am facut setarile in Airport Uitlity (am bagat ip-ul, subnet-maskul, routerul si dns serverul asa cum sunt trecute pe contract). Bineinteles ca s-a aprins becul verde si bineinteles ca tot nu am conexiune la internet. O sa ma duc deseara peste ei, sa vad ce facem… Eu stiu ca am facut si update la firmaware, dar nu stiu unde sa ma uit… (toa’rasi, sunt copywriter, nu it-ist)...
foarte bine ca esti copywriter. ar trebui sa-i poti persuada pe cei de la netplant, sa-si faca treaba. atata timp cat serverele lor “dau unda verde” iesirii pe net a MacBook-ului, inseamna ca nu si-au facut treaba cum trebuie
am rezolvat-o, cu ajutorul unui om priceput, pasionat si de treaba, caruia nu pot sa-i multumesc suficient si pe care sunt suparat ca nu si-a terminat absintul. trebuia doar scris un server dns unde trebuie si debifate niste chestii.
ca anecdota, cind l-a vazut consoarta pe doctorul de mac-uri, si-a zis: in sfirsit au angajat si astia de la netplanet pe unul care chiar se pricepe la calculatoare!