ba pardon, da tu scroll pe link-ul asta in jos si vezi unde gasesti scris in clar ca-i pentru PPC… http://download.openoffice.org/3.0beta/
din moment ce exista o sectiune denumita mare si frumos Donwload pe site, eu, ca un profan ce sunt, n-aveam nici un motiv sa caut la “Porting”, unde de fapt este (da tu un scroll in sus sa vezi link-ul lui iaru)
am instalat si io openoffice 3.0 si sunt ff multumit…merge mai repede decat office for mac 2008 (nu cu mult, dar se simte)...plus ca mi-a rezolvat si problema cu diacriticele (adica pot scrie cu ăâțșî si WinXP le vede cum trebuie). bravo lor, plus ca e moca
am instalat si io openoffice 3.0 si sunt ff multumit…merge mai repede decat office for mac 2008 (nu cu mult, dar se simte)...plus ca mi-a rezolvat si problema cu diacriticele (adica pot scrie cu ăâțșî si WinXP le vede cum trebuie). bravo lor, plus ca e moca
De acord cu laudele, dar nu am priceput treaba cu diacriticele. Cum adică „pot scrie cu ăâțșî si WinXP le vede cum trebuie”, nu văd legătura. Poți fi mai clar? Dacă nu folosești OO 3 nu le vede în XP, iar dacă folosești OO 3 le vede? cum faci?
Win XP are cunoscuta problemă a pătrățelelor în loc de ș/ț (s/t comma) în mai toate fonturile, dar nu văd cum OO rezolvă problema asta, deoarece nu ține de aplicație, ci de felul cum sistemul gestionează caracterele lipsă în fonturi.
adica inainte, cu office for mac 2008, schimbam in romana din international (din system preferences), si scriam cu diacritice pe care XPul le vede ca si patratele. cu openoffice, aceeasi manevra duce la un fisier .doc pe care Word-ul din XP il vede cum trebuie…adica pe Mac folosesc OO iar pe PC Office.
adica inainte, cu office for mac 2008, schimbam in romana din international (din system preferences), si scriam cu diacritice pe care XPul le vede ca si patratele. cu openoffice, aceeasi manevra duce la un fisier .doc pe care Word-ul din XP il vede cum trebuie…adica pe Mac folosesc OO iar pe PC Office.
Hm… ești sigur? Pătrățelele se văd așa în Win deoarece mai toate fonturile din XP nu au s/t comma below. Problema e rezolvată în XP cu Bulgarian and Romanian European Union Update, iar în Vista s-a rezolvat, în sfîrșit, din sistem.
Asta nu are nicio legătură cu OO. Tot nu m-ai făcut să pricep, dar lasă așa, poate ne vedem cîndva și-mi arăți practic cum faci!
chiar nu mai stiu cum sa descriu, asa ca iata pas cu pas…era o data…
deci, pe mac, deschid “system preferences/international/keyboard layout/romanian”, astfel am pe tastele alea in plus fata de QWERTZUIOP etc, ăîşţâ. deschid Word 2008, scriu ceva cu diacritice, se vad bine, salvez fisierul ca si .doc, il pun pe stick apoi pe XP, il deschid cu Word 2003 si in loc de diacritice vad patratele. buun…aceiasi pasi folosind OO in loc de Office 2008 for Mac duce la fisiere doc pe care word 2003 pe XP le vede normal, cu diacriticele care trebuie si unde trebuie.
e bine ? ca mai clar de atat nu stiu ce sa mai spun ?
adica m-ar bucura sa stiu ca ti-am fost de vreun folos (desi tu esti senior, nu cred ca iti pot spune eu ceva nou)
chiar nu mai stiu cum sa descriu, asa ca iata pas cu pas…era o data…
deci, pe mac, deschid “system preferences/international/keyboard layout/romanian”, astfel am pe tastele alea in plus fata de QWERTZUIOP etc, ăîşţâ. deschid Word 2008, scriu ceva cu diacritice, se vad bine, salvez fisierul ca si .doc, il pun pe stick apoi pe XP, il deschid cu Word 2003 si in loc de diacritice vad patratele. buun…aceiasi pasi folosind OO in loc de Office 2008 for Mac duce la fisiere doc pe care word 2003 pe XP le vede normal, cu diacriticele care trebuie si unde trebuie.
e bine ? ca mai clar de atat nu stiu ce sa mai spun ?
adica m-ar bucura sa stiu ca ti-am fost de vreun folos (desi tu esti senior, nu cred ca iti pot spune eu ceva nou)
Hm… voi încerca să reproduc pas cu pas ce spui tu. Teoretic, nu ar trebui să fie vreo legătură de cauzalitate între aplicația de pe MAC și cea de pe Windows, totuși - dacă zici tu - ceva e la mijloc. să însemne că OO convertește s/țt comma în s/t cedilla? Nu poate fi așa…
Uite că ai ce să-mi arăți, să-mi arăți pas cu pas cum naiba se întîmplă asta la tine că e tare ciudat ce zici.
cred ca ma vei crede doar daca incerci…ai instalat OO ? creeaza un fisier doc cu diacritice prin el si vei vedea ca pe XP apar asa cum trebuie.
mie mi-e de mare folos acum, face office 2008 for mac de-a dreptul inutil, pt un user obisnuit.
cred ca ma vei crede doar daca incerci…ai instalat OO ? creeaza un fisier doc cu diacritice prin el si vei vedea ca pe XP apar asa cum trebuie.
mie mi-e de mare folos acum, face office 2008 for mac de-a dreptul inutil, pt un user obisnuit.
Eu cunosc foarte bine problema cu pătrățelele albe în windows atunci cînd documentul vine din MAC OS X, numai că nu reușesc să pricep de ce problema o rezolvă la tine OO 3, cum zici, deoarece problema are legătură cu repertoriul fonturilor din Win XP, nu cu aplicația folosită.
Eu cunosc foarte bine problema cu pătrățelele albe în windows atunci cînd documentul vine din MAC OS X, numai că nu reușesc să pricep de ce problema o rezolvă la tine OO 3, cum zici, deoarece problema are legătură cu repertoriul fonturilor din Win XP, nu cu aplicația folosită.
pai, cred ca “de vina” este tocmai OO. adica, un “ă” din documentul creat cu OO in OSX, este pt OSX “a” cu sedila (sau cum spui tu ca nu stiu exact), iar acelasi document pus pe Win vede ca asta nu are asa ceva si cauta ceva similar, adica “a” cu codita (sau asa ceva)...bat campii, sau e posibil ?
[...]
pai, cred ca “de vina” este tocmai OO. adica, un “ă” din documentul creat cu OO in OSX, este pt OSX “a” cu sedila (sau cum spui tu ca nu stiu exact), iar acelasi document pus pe Win vede ca asta nu are asa ceva si cauta ceva similar, adica “a” cu codita (sau asa ceva)...bat campii, sau e posibil ?
Ai Word setat cu Times New Roman, dacă ai Office 2008 și ai pus și fonturile ai revenit la setul vechi de fonturi.
OO 3 v. Word 2008 poate fi o comparație bună, dar nu în ce privește ș/ț, aici și OO și Word se comportă la fel.
Referitor la compatibilitatea macros-urilor din excel-uri Office Microsoft si cele din “excel-uri” OO3 sau NeoOffice stie cineva o solutie? Am probleme cu rularea primelor pe OO3 sau NeoOffice…. mai exact fisierele primite de pe Office de win sant “varza” deschise cu cele 2 programe. E vreo solutie sa ruleze bine sau singura varianta e Office pt Mac?