cosmote si iphone
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 13.09.07

daca vreti sa va distrati sunati la cosmote si cereti setarile de net pt iphone. azi a raspuns o tampita care a intrebat “ce marca e asta iphone?”, i zic ca apple iar vita spune “nu am auzit de asa ceva, sigur nu merge internetul pe el” ....

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
victorcampeanu - 09 Mai 2008 02:40 AM

daca vreti sa va distrati sunati la cosmote si cereti setarile de net pt iphone. azi a raspuns o tampita care a intrebat “ce marca e asta iphone?”, i zic ca apple iar vita spune “nu am auzit de asa ceva, sigur nu merge internetul pe el” ....

Vita aia nu e un “geek” ca noi. Ea e angajată pentru relaţii cu clienţii, nu i se cere să aibă cunoştinţe tehnice sau să fie “în trend” cu noile modele de telefoane. Ea a căutat în baza de date şi nu a găsit .(punct).

În alte tări, unde există o oarecare logică în tot ce se întâmplă, un provider de telefonie mobilă nu îţi oferă asistenţă decât pentru modelele de telefoane ce sunt distribuite de reţeaua lor de magazine sau a partenerilor… 

la noi se “tocmesc” cu tine. Am păţit aşa acum 2 ani când imi adusesem un Nokia 6280 din State, iar la Orange a început tipa aia să îmi trimită setări pentru mai multe tipuri de Nokia apropiate modelului meu, în speranţa că va funcţiona! Au funcţionat, ce e drept, majoritate setărilor, dar prin ce metode…

[ Modificat: 09 Mai 2008 02:55 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
victorcampeanu - 09 Mai 2008 02:40 AM

Hai, nu fi rău, „vita” aia e o fată care trebuie să vorbească frumos, nu să se priceapă la iPhone. Evident că nu știa ce e aia iPhone și nici nu-i poți cere așa ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

nu toată lumea a auzit de iPhone… şi nu trebuie să-i condamnăm pentru asta, chiar dacă sunt tineri
când stau la facultate pe wi-fi, tot mai vin băieţi/fete şi mă întreabă ce este iPhoneul… şi stau să le explic care e treaba !!!

eu am fost la cosmote(romană) şi d-şoarele de acolo mi-au spus(foarte sigure pe ele) că nu merge pe iphone
mi-au spus că merge numai pe telefoane compatibile iMode(nokia n73, sony-ericson nush de care)

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
virus_luci - 09 Mai 2008 03:33 AM

mi-au spus că merge numai pe telefoane compatibile iMode(nokia n73, sony-ericson nush de care)

e foarte important sa stim ce sa cerem. ei au invatat niste poezii si le repeta precum un vinil stricat. asa e peste tot in callcenter-ele patriei, in dep de customer service…blabla

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

e meseria lor sa se priceapa la telefoane. nu le cere nimeni sfaturi culinare sau cum sa nasti fara dureri dar daca lucrezi la un call center unde dai relatii despre telefoane macar invata abc-ul telefoanelor, urmareste ce apare nou, ai macar o mica pasiune despre acest domeniu, nu lucra doar ca sa-ti platesti gazda in bucurestii pe nervii celor care suna

alt exemplu de vaca masculina peste care am dat e un papagal de la banca brd ca s-a chinuit 25 de minute sa calculeze 1% dintr-o suma. la banca…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
victorcampeanu - 09 Mai 2008 04:03 AM

e meseria lor sa se priceapa la telefoane. nu le cere nimeni sfaturi culinare sau cum sa nasti fara dureri dar daca lucrezi la un call center unde dai relatii despre telefoane macar invata abc-ul telefoanelor, urmareste ce apare nou, ai macar o mica pasiune despre acest domeniu, nu lucra doar ca sa-ti platesti gazda in bucurestii pe nervii celor care suna

alt exemplu de vaca masculina peste care am dat e un papagal de la banca brd ca s-a chinuit 25 de minute sa calculeze 1% dintr-o suma. la banca…

Exemplul cu banca face parte dintr-o cu totul altă categorie și poate fi real.
Scuze, cel cu „vaca” deloc, nu pot fi de acord cu tine.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
victorcampeanu - 09 Mai 2008 04:03 AM

La un call center nu se poate vorbi de pasiune, pentru că cei ce lucrează acolo îl privesc ca pe un job, nu ca pe o meserie (profesie), este de fapt o rampă de lansare a unor studenţi să zicem, să acumuleze experienţă iar pe CV să apară ca angajatori anteriori companii cunoscute. Cât despre abc-ul telefoanelor… nici vorbă. Ca şi cerinţe ale postului apar: limba străină la nivel avansat, fluenţă verbală, şi abilităţi de învăţare şi adaptare. Persoana va trece printr-un training scurt şi… gata. Când suni la un call center de acest tip trebuie să ai parte de asistenţă totală... adevărat, dar nu din partea persoanei care răspunde. Pentru întrebări tehnice de exemplu, te va transfera la cineva specializat în asta.

Despre bancă, îţi spun eu cum stă treaba, că am păţit şi eu şi i-am şi zis-o la ghişeu. De fapt acel individ ştia prea bine cât face 1% din suma aceea, doar că acei 1% trebuie să iasă ca şi calcul prin programul ce îl foloseşte bancă. Nu poate trece direct 1%, acei 1% trebuie să reisă din progrămele tâmpite ale băncii, trebuie să meargă din fereastră în fereastră... aiurea!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

E ciudat si trist ca a ajuns sa ne para normala incompetenta in mai toate domeniile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

nu este vorba de incompetentă, dar fiecare este specializat pe un anumit lucru, nu poţi să-l iei pe brutar şi să-l întrebi cum se face brânza, nu îl poţi lua pe mecanic să-l întrebi cum se face uleiul de motor(el ştie că trebuie să ţi-l toarne acolo şi gata), etc… !
aşa şi tu cu tipa aia, nu are nicio obligaţie să ştie toate telefoanele de pe pământul ăsta, ea ştia doar ce ţine de iMode !
dacă tot te dai aşa cocoş, înainte să întrebi la callcenter, trebuia să te uiţi AICI să vezi daca telefonul tău este compatibil sau nu. Dar bine-înteles că este mult mai greu să cauţi pe internet, aşa dai telefon la 133(sau ce nr. de telefon este că nu am sunat niciodată) şi te iei cu ăia la ceartă e mult mai simplu să faci asta.
În mod normal nici EDGE/GPRS de la orange/vodafone nu ar fi trebuit să meargă pentru că iPhone nu este lansat oficial la niciuna dintre firme, dar cum cei de la Apple se gândesc mereu la toate, au pus secţiunea aia cu network/edge: apn…bla bla, unde îţi pui tu setările, care în mod normal îţi veneau prin SMS la cererea ta, de la vodafone/orange, pentru nokia sonyericson şi restu…

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 

nu am sunat sa intreb daca merge ci care este comanda de activare prin sms (“A wi” la nr 1234). o stiai si pe asta de pe google smecherasule?  toantele alea trebuie sa stie despre orice telefon compatibil cu reteaua lor, lansat la ele in judet sau in cel mai indepartat colt al japoniei pe orice retea din lume. au o baza de date imensa pe care nici unul nu se oboseste sa o citeasca. ce dracu sa le intrebi pe alea altceva daca nu de telefoane?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
victorcampeanu - 09 Mai 2008 10:06 PM

au o baza de date imensa pe care nici unul nu se oboseste sa o citeasca. ce dracu sa le intrebi pe alea altceva daca nu de telefoane?

daca stii atat de bine ce au, ce nu au in bazele de date si ce task-uri au de indeplinit, nu inteleg de ce a trebuit sa-i suni!
cred ca in baza aia de date nu figureaza si produsele folosite usor ilegal, ca sa zic asa!
serviciile de customer service de la noi, sunt departe de a fi perfecte dar atata timp cat au atatia clienti, se pare ca reusesc sa-si satisfaca un procent mare din nr lor. cei chitibusari, niciodata multumiti, cautatorii de nod in papura intra in procentul ala care nu conteaza.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 

prietene usor ilegal e ce face apple cu blocarea telefonul pe ce retele vor ei, mai ales in UE. deblocarea este perfect si 100% legala. dar asta e alta discutie. pentru cine vrea sa fie scutit de o discutie cu o dobitoaca la cosmote, internetul la ei se activeaza prin sms cu textul “A wi” la numarul 1234 si de dezactiveaza cu “D wi”

‹‹ SMS blocat      CERF , Iphone si MacBook Air ››