buna,
am un mac book si cand vreau sa instale windows pe partitie iar dupa ce i dau insalare la windows mi se blocheaza tastatura!si nu ii mai pot da accept pt continuarea instalarii! ma ajuta cineva sa imi spuna ce sa fac ? am incercat si cu tastatura externa:( si nu merge
pai am facut partitia din applications/utilities/boot camp asistant:am facut partitia de 32Gb si am dat drumu la instalare merge pana sa dai accept si acolo nu i mai poti da enter ca ti-e blocata tastatura
da e bun am incercat cu mai multe cd-uri e xp sp2 bootabil
Dacă zici că acel cd e win xp sp2 (un singur cd), atunci ceva nu ai făcut bine sau nu ai făcut deloc. Deoarece nu spui exact ce model ai:
- ai făcut firmware update? absolut necesar pt unele modele mac intel, altfel uindăzu nu se poate instala.
- ai făcut un eventual update de tastatură (nu mai țin minte dacă e și pt MB/MBP, dar sînt cîteva).
- ce fel de tastatură externă ai pus și nu merge?
Dacă acel CD e OK, butabil și testat, atunci nu ai făcut una dintre operațiunile de mai sus (sau mai multe, tu știi mai bine).
da intradevar nu am facut update la nimica
mersi mul acuma o da fac si o sa iti spun rezultatul mersi mult pt tot
În mod normal, toate astea ar trebui să fie detectate de Software Update. Ai grijă: un firmware update NU trebuie oprit, iar bateria să fie cît mai plină, în caz să ar pica electricitatea (este cel mai rău lucru posibil la firmware update). Citește atent cum se face un firmware update, mai bine dă un print documentului, să-l ai în față. Nu e mare lucru, dar trebuie făcut EXACT cum scrie la carte. Reține că firmware update nu scrie pe disc, ci pe chip-ul componentelor hardware și se face o singură dată în viața unui calculator.
[ Modificat: 09 Mai 2008 08:38 PM de Cattus Thraex ]
cattus hai că aflu lucruri noi.
de 1 saptamână şi ceva am dat search la greu,pentru că mă pregătesc pentru venirea Mac-ului, dar faza cu firmware n-am gasit-o
şi la macbook trebuie update firmware să înteleg?
presupun că pe site la apple găsesc detalii ???
bateria plină să nu rămâi fără curent ok-am înteles
dar întrebarea mea este: dacă îţi pică internetu ce faci ??
cattus hai că aflu lucruri noi.
de 1 saptamână şi ceva am dat search la greu,pentru că mă pregătesc pentru venirea Mac-ului, dar faza cu firmware n-am gasit-o
şi la macbook trebuie update firmware să înteleg?
presupun că pe site la apple găsesc detalii ???
bateria plină să nu rămâi fără curent ok-am înteles
dar întrebarea mea este: dacă îţi pică internetu ce faci ??
Dacă pică, o iei de la capăt, că nu începe pînă nu e tot jos!
Posibil să nu ai nevoie de niciun firmware. Ca să te convingi că da sau ba, faci așa:
- te duci frumos la About this Mac și cauți nr. de serie și copy
- te duci, tot frumos, la http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html
și bagi acolo nr de serie (la rubrica „laat de informatie zien”) și bagi mare
- vezi cînd s-a produs mac-ul
- descarci Mactracker și vezi ce model ai și dacă are nevoie de ceva;
Sînt utile link-urile astea, așa că bagă-le la referințele tale, vei avea nevoie de ele.
Dacă nu ai nevoie de niciun firmware, nu pot pricepe de ce nu ar merge treaba.
salut multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat sa instalez am reusit .
dar acuma mai am o intrebare cum instalez driverele! am introdus cd-urile de leopard dar nu mi le ia:(
oare ma mai puteti ajuta??
salut multumesc mult tuturor celor care m-au ajutat sa instalez am reusit .
dar acuma mai am o intrebare cum instalez driverele! am introdus cd-urile de leopard dar nu mi le ia:(
oare ma mai puteti ajuta??
Explică, te rog, fraza „am introdus cd-urile de leopard dar nu mi le ia”. Ce scrie pe acele cd-uri?!