Redirectare keyboard/mouse catre masina vrituala
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.05.08

Salut !

Mi-a traznit si mie o idee prin cap si ma intrebam daca cineva s-a gandit/izbit de asa ceva. Am legat 2 monitoare la mac, precum si 2 tastaturi+2 mousi. Ce as vrea ar fi ca masina virtuala (parallels in cazul meu) sa fie full screen in ecranul secundar si sa primeasca inputul de la o pereche tastatura/mouse, iar mac-ul sa functioneze in rest pe celalalti ecran, cu cealalta pereche de deviceuri de input. Ce ar fi interesant ar fi ca inputul prmit de masina virtuala sa nu se duca si in restul sistemului…exista oare un softulet care face asa ceva ?

Cu un prelungitor DVI as putea sa “instalez” astfel un computer cu Windows la distanta pentru nevasta, fara alt hardware (tastatura si mouseul pt masina virtuala sunt conectate RF la mac).

So… cum se face ? smile

merci

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08

Cu vmware cred ca ai putea face asta, pentru ca ai optiunea de a selecta ce periferic sa fie conectat la masina virtuala, nu stiu cum s-ar putea face cu monitorul…

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

incep sa cred ca am facut o greseala cu fixatia pe parallels. Aud numai lucruri bune despre Fusion. Ma duc sa pun acum un demo sa vad cum e.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

sincer sa fiu nu gasesc in fusion optiunea unde sa specifici keyboardul si mouseul care sa fie utilizat in masina respectiva.
Cat despre monitor…nu e nimic de facut..merge foarte bine. Cred ca nu ai inteles problema mea bine: eu am nevoie sa restrang broadcastu’ inputului de la o pereche de periferice tastatura/mouse la o singura aplicatie si sa nu se propage in tot sistemul, that’s all. Pare simplu si nu e chiar asa smile

mai sap…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08

in vmware jos… poti bifa care USB sa fie conectat, nu apar si noile periferice (mouse, tastatura)?
Acum am inteles ce vrei sa faci…
Ma gandesc acum, daca tastatura ar avea driver numai pentru windows, si mouse-ul la fel… nu ar merge fara sa ai nevoie de aplicatie?

Ca o concluzie, ar fi ca Mac-ul sa nu cunoasca tastatura. Sa dezinstalezi driverul de pe OS X. Nu stiu daca e o solutie, e doar o idee, nu am facut asa ceva pana acum.

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

După ştiința mea, mediul grafic folosit de OS X nu are suport multicursor, deci aş tinde să cred că ceea ce vrei tu nu se poate face. S-ar putea—deşi mă cam îndoiesc şi de asta—să ai ceva succes cu qemu, utilizând X11.

Edit: o soluție ceva mai eficientă ar fi, cred, Synergy—exceptând cazul în care îți e teamă de factura la curent smile.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

OK. Am rezolvat si feelingul e tare fain. In monitorul din stanga am XP full-screen (in fapt e o copie a hardului de pe un notebook, facuta cu Norton Ghost; deh alta poveste destul de imbarligata) functionand cu tastatura+mouse logitech si in dreapta e monitorul Cinema HD al macului cu tastatura si mouseul propriu ruland MacOSX. Ce e misto e faptul ca mouseul si tastatura Logitech “nu ies” din masina virtuala fullscreen.

Merci pt sugestie Victor Sandu; in esenta trebuie ca din lista de device-uri USB atasate in Parallels masinii virtuale XP sa selectezi receiverul USB prin care se conecteaza tastatura si mouseul wireless. De asemenea din Parallels Tools Center trebuie dezactivat Mouse Synchronization. Parallels da un mesaj prin care te anunta ca deviceurile atasate prin repectivul receiver nu vor mai fi disponibile OSXului…dar tocmai asta fiind ideea, nu deranjeaza.

A iesit chiar fain. Incepe sa-mi placa Macul, desi nu am decat 4-5 zile de la primul contact.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
MenetZ - 11 Mai 2008 02:06 AM

OK. Am rezolvat si feelingul e tare fain. In monitorul din stanga am XP full-screen (in fapt e o copie a hardului de pe un notebook, facuta cu Norton Ghost; deh alta poveste destul de imbarligata) functionand cu tastatura+mouse logitech si in dreapta e monitorul Cinema HD al macului cu tastatura si mouseul propriu ruland MacOSX. Ce e misto e faptul ca mouseul si tastatura Logitech “nu ies” din masina virtuala fullscreen.

Merci pt sugestie Victor Sandu; in esenta trebuie ca din lista de device-uri USB atasate in Parallels masinii virtuale XP sa selectezi receiverul USB prin care se conecteaza tastatura si mouseul wireless. De asemenea din Parallels Tools Center trebuie dezactivat Mouse Synchronization. Parallels da un mesaj prin care te anunta ca deviceurile atasate prin repectivul receiver nu vor mai fi disponibile OSXului…dar tocmai asta fiind ideea, nu deranjeaza.

A iesit chiar fain. Incepe sa-mi placa Macul, desi nu am decat 4-5 zile de la primul contact.

Poate scrii un tutorial coerent pt Wiki cu ce ai făcut și pas cu pas cum se face + capturi de ecran.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…