1 din 3
1
Thums Up / Thumbs Down pentru fiecare post?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

http://farm4.static.flickr.com/3094/2486152860_5dab829d44_t.jpg

Doream să întreb dacă este posibil ca alăturat fiecărui post, sa fie posibilitatea acordării unui “calificativ”
prin http://farm3.static.flickr.com/2162/2486162080_2f01710ec1_o.gif sau http://farm3.static.flickr.com/2321/2486162066_0619b0325f_o.gif

Ori prin acordarea de “note” de la 1-5, s.a.m.d.

Zic asta ca şi discuţie… ar fi o idee bună, rea? Ori forumul oferă aceaste opţiuni?

[ Modificat: 15 Mai 2008 07:27 PM de Administrator ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ce relevață ar avea?
și pentru cine?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
dacuBurebista - 12 Mai 2008 04:37 PM

ce relevață ar avea?
și pentru cine?

Din moment ce eu am propus acest subiect, relevanţă ar avea pentru mine în primă instanţă. Dorisem iniţial să ştiu dacă forumul oferă această posibilitate, şi apoi să precizez că mi s-ar părea util să pot acorda un calificativ unui răspuns la o întrebare, astfel cel ce a ridicat o problemă să ştie care răspuns este cel mai potrivit pentru problema lui, în funcţie de “voturile” celorlalţi membri.

Plec de la premisa că cel ce are o problemă şi doreşte răspunsuri, nu este capabil să evalueze dacă unele răspunsuri sunt corecte, relevante, de încredere pentru problemă lui, prin urmare un astfel de feedback iar fi mai util.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

știm ce vrei tu…
dar avem un regulament deja (nota bene)...
și e mai frumos să răspunzi unei probleme, dacă te pricepi, decăt să comentezi intentiile cuiva wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Dacă, tehnic vorbind, se poate, io-s pentru. Asta cred că ne-ar responsabiliza puţin în tot ce scriem.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

asta nu ar face decit sa comentati dublu parerile altora.
va opreste ceva/cineva ca sa va spuneti parerea?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara

si mie imi place ideea! S-ar diminua numarul posturilor off-topic

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu cred ca s-ar mari.
Oricum, nu cred ca se poate, dpdv tehnic.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Ǻﭏdяei - 12 Mai 2008 04:26 PM

http://farm4.static.flickr.com/3094/2486152860_5dab829d44_t.jpg

Doream să întreb dacă este posibil ca alăturat fiecărui post, sa fie posibilitatea acordării unui “calificativ”
prin http://farm3.static.flickr.com/2162/2486162080_2f01710ec1_o.gif sau http://farm3.static.flickr.com/2321/2486162066_0619b0325f_o.gif

Ori prin acordarea de “note” de la 1-5, s.a.m.d.

Zic asta ca şi discuţie… ar fi o idee bună, rea? Ori forumul oferă aceaste opţiuni?

Acordarea de note ar mai merge. Revistele de mac folosesc șoricei. Problema este cine ar acorda notele/calificativele? Și cui ar folosi? Ție? Poate, nu-s sigur. Altora? HM… și dacă pe unul îl califică un habarnist cu zero, dar omu zice bine ce facem? Îl descalificăm pe habarnist?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara

pe mai multe forumuri am vazut functionalitatati de genul “Was this post helpful?” si puteai sa notezi cu 1-5 stele/note sau thumbs up/down. Ar putea fi util pt admin pentru a-i urechea pe cei neastamparati/pentru a-i bana direct (ex: un anumit utilizator a primit 12 “thumbs down” pt un post si niciunul “up”); numarul de thumbs up ar acorda credibilitate mai mare unui anumit utilizator… (100 de postari dintre care 74 au rating de minim 5 stele…) smile) aberez si eu, zic ce am vazut pe alte forumuri…

Mno… e o idee pe care eu o imbratisez.

Cattus: daca habarnistul da calificativ 0 oricum nu e capatul lumii: 10 voturi de 5 soricei + 1 vot de 0 => calificativ maxim (pt ca rotunjim, evident)... In timp ar fi o oglinda a personalitatii omului… cred… :-?
Trebuie sa existe un plugin si pt acest forum care stie asa ceva. Problema e daca intr-adevar se doreste aceasta functionalitate. Gandindu-ma mai bine, poate pe unii i-ar deranja asemenea calificative. Zic si eu.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu as fi suporterul nr unul al acestei functii. Evident daca ar face pentru user o medie si ar afisa-o sub avatar. Altfel n-are sens.

EE nu are functia asta pe nicaieri prin preferinte.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Eu nu cred că se ia cineva după ratingul ăsta,vine un puști și dă negativ la toate posturile “ete așa de șmecher” și chiar dacă postul era util acum trebuie să ne luăm după rating și să nu-l citim,nu reflectă mereu realitatea.Bine ar fi să se citească forumul,să se caute răspunsuri la probleme că sunt atâtea răspunsuri date deja și apoi să se înceapă topicuri noi.Zic eu.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
codemaster - 12 Mai 2008 10:18 PM

Ar putea fi util pt admin pentru a-i urechea pe cei neastamparati/pentru a-i bana direct

Daca vrea cineva sa ajute Adminul, sau sa reclame ceva, exista butonul de Report, in dreapta fiecarui post. N-a facut-o nimeni pana acum.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Poate nu am fost suficient de clar. Unele site-uri, cum e versiontracker sau macupdate, au într-adevăr asemenea calificative pt aplicații, felul cum sînt percepute/folosite/apreciate de utilizatori. E firesc.
Eu nu am văzut așa ceva pt un forum. Cred că e o neînțelegere: un forum este… un forum, nu o competiție. Oamenii întreabă, alții răspund, cum se pricep ei. Ce calificativ să aplici aici? De cîte ori am zis eu de bine și de cîte ori de rău? cui ar folosi? (cred că aș ieși bine, nu-mi place să vorbesc cînd nu știu, iar dacă nu știu, precizez că nu știu, dar că teoria zice așa și așa etc. etc.).

Părerea mea că treaba cu semnul/calificativele, de orice fel ar fi, nu este potrivită pt un forum. E potrivită pt versiontracker sau pt macupdate sau pt altele similare.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Are si Apple pe Discussions un sistem de genul asta: sunt date doar note bune, nu si d-alea rele. Sa vezi cum se roaga unii sa le dai nota…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

cine citește printre rânduri se prinde mai repede wink
pentru noi toți, sunt suficiente liniuțele 2-3-4-5 din regulament…

1 din 3
1