Are cineva vreo experienţă despre extinderea unei reţele wireless? Eu am acum un router D-Link DI-824VUP+ de care sunt mulţumit, dar, aşa cum e casa mea, nu bate peste tot si mai ales nu bate in curte. Mi-am luat un “ceva”, că nu ştiu ce să zic că e, tot un D-Link, DWL-G730AP, despre care se zice că extinde acoperirea. În principiu, chiar asta face, dar o face într-un mod ciudat, adică creează o a doua reţea cu aceleaşi date de identificare ca şi prima (SSID; encriptare, parolă, canal), dar cu un alt MAC Address. Ce se întâmplă e că MBP-ul meu se zăpăceşte în chestia asta. Merge OK acolo unde vede o singură reţea, dar nu acolo unde le vede pe amândouă (bănuiesc eu, după zonele fizice unde merge şi unde nu).
Acum aş vrea să mă up-gradez la routere Apple, mai precis vreau un TimeCapsule şi încă ceva care să-i extindă aria de acoperire. Întrebarea e, cum naiba să fac? Are cineva vreo idee, sfat? La rigoare pot folosi ceva din ce am deja? A, ideea e că e exclus să trag cabluri prin casă. Routerul stă acolo unde e modemul de ADSL şi mai pot să mai pun nişte chestii discrete prin diverse locuri, dar nu fac cablări .
Cel mai usor este cu Airport Express. poti sa iti pui cite vrei si unde vrei (in orice priza din oricare camera sau pe terasa) astfel sa iti acopere toate casa.
Astfel scapi de cabluri si te mai poti folosi si de AirTunes.
Eu am un Airport Extreme si 4 Express-uri si merge super bine.
Nu e nimic special.
Extrem-ul il setezi sa accepte extindere (idem si la Time Capsule) daca il folosesti ca router.
Trebuie sa setezi fiecare express in parte ca “extend wireless network”. Atat.
Bafta
Cel mai usor este cu Airport Express. poti sa iti pui cite vrei si unde vrei (in orice priza din oricare camera sau pe terasa) astfel sa iti acopere toate casa.
Astfel scapi de cabluri si te mai poti folosi si de AirTunes.
Eu am un Airport Extreme si 4 Express-uri si merge super bine.
Vezi că tu ai numai routere wl Apple, merg perfect. Omu are deja un router wl non-Apple, nu-s chiar așa de sigur că totul va decurge ușor și lin. Nu zic că nu ar fi OK, dar nu e chiar același lucru.
Uite, eu am un Orange wl cuplat cu un Apple Express, la care e conectată imprimanta. Merge totul OK, mai puțin printarea din windows, nu reușesc să-i dau de cap. Cu printarea din MAC OS e totul OK.
Merci, Cattus. E o veste bună ca totuşi merge, mai ales ca eu n-am nici un windows Oricum, o sa-mi iau Airport Extreme sau Time Capsule in locul D-Link-ului, pentru că routerul actual e ultima relicvă de pe vremea când eram pe Windows. Vroiam doar să ştiu dacă cu o configuraţie all-Apple se poate face ce vreau eu, şi mă bucur că se poate.
Uite, eu am un Orange wl cuplat cu un Apple Express, la care e conectată imprimanta. Merge totul OK, mai puțin printarea din windows, nu reușesc să-i dau de cap. Cu printarea din MAC OS e totul OK.
Esti omul meu. Incerc si eu sa imi extind reteaua orange wifi dar airportul imi spune ca nu se poate extinde reteaua ales de mine.
Ce trebuie facut ? Poti sa imi dai cateva sfaturi ? Multumesc.
Salut sunt nou pe aici ,nu ma pricep mai deloc la chestiile astea si fireste am si eu o intrebare.In momentul de fata am doua laptop cu windows un macboock air, iPad,iPhone,appletv toate merg wifi conectate (unul sau doua deodata)la un router D-link dir300.Interntul il am de la RDS prin fibra optica.Viteza pentru Macboock este undeva intre 25-23Mbps,pe iPad 15-12Mbps(conf.speedtest.net) langa router.20-18 Mbps pentru Mac si 10Mbps pentru iPad aceste viteze le obtin dupa ce semnalul wifi trece prin doi pereti grosi de caramida la aprox 17m de router,ei si aici intervine problema dupa al treilea perete gros din caramida semnalul cade la0,78 Mbps pe Macboock si 0,4 pe iPad,astfel citeam aici ca o solutie ar fi Airport Expres.Sa inteleg ca AE il poti pune in orice priza din casa unde receptioneaza un semnal wifi si il transmite mai departe fara al conecta la o priza de internet(cablu)?Ce ma sfatuiti sa fac sa pot avea semnal decent si dupa al treilea perete ?Sa schimb routerul cu unul cu trei antene (de ex.D-link dir 600), sa-mi i-au un AE pe care sa-l pun in camera dinaintea ultimului perete?Se “se impaca” RDS,D-link si AE? Un sfat va rog.
DIR-300 este un router de 2.4Ghz foarte bun.
Pune-i o antenă mai mare și va merge și prin peretele ăla. Conectorul este RP-SMA (Reverse SMA)
Eu așa am făcut cu al meu.
Multumesc pentru sfat,o sa incerc si asa .Are vreo importanta daca antena este alta marca (
Antena Omni-Directionala Interior 2.4GHz 8dBi SMA conector TP-LINK TL-ANT2408C) decat routerul?Mai astept si sugestii legate de intrebarea mea cu AE sau Dlink dir635 am inteles ca banda N este mai puternica si rapida decat standardul obisnuit,practic dupa al treilea perete este terasa si gradina si ma intereseaza sa folosesc IPad sau iPhone care merg in banda N.
RP-SMA, nu SMA.
Deșurubează antena din router și uită-te la mufă - trebuie să iei una cu mufă identică - nu contează firma.
Pe frecvența de 5Ghz ai viteze mai mari, dar semnalul trece prin pereți mai prost decât cel de 2.4Ghz.
Pentru a nu mai deschide un nou topic doar pentru o intrebare o sa intreb si eu aici:
In living am un router wireless cisco EPC3925 din care pleaca un cablu spre ultimul dormitor unde am si macul, acum problema este ca in ultimul dormitor iPhoneul nu imi vede reteau wirelles (desi macul si imprimanta il vede) probabil din cauza ca sunt 5 pereti despartiotori si as dori sa stiu daca pot pune un router wireless in ultimul dormitor ca si extindere pentru a avea aceeasi retea wireless in toata casa.
Nu ma pricep asa de bine si as dori sa stiu daca acest model sau acesta ar merge pentru extinderea retelei?