2 din 2
2
Extinderea retelei
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.03.12

Se poate va rog sa mă ajute cineva?

byby_tmg - 01 Februarie 2013 02:51 PM

Salut .

Pentru a nu mai deschide un nou topic doar pentru o intrebare o sa intreb si eu aici:

In living am un router wireless cisco EPC3925 din care pleaca un cablu spre ultimul dormitor unde am si macul, acum problema este ca in ultimul dormitor iPhoneul nu imi vede reteau wirelles (desi macul si imprimanta il vede) probabil din cauza ca sunt 5 pereti despartiotori si as dori sa stiu daca pot pune un router wireless in ultimul dormitor ca si extindere pentru a avea aceeasi retea wireless in toata casa.
Nu ma pricep asa de bine si as dori sa stiu daca acest model sau acesta ar merge pentru extinderea retelei?

Va multumesc.

Semnătură 

My toys:

* iMac 27” i5 2.7GHz Mid 2012 *
* iPod Touch 4th generation *
* the renewed iPad *
* iPhone 5 *

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

În situația ta cea mai la îndemână soluție ar fi să faci internet sharing pentru iPhone de pe Mac-ul din dormitor.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Cea mai eleganta solutie ar fi sa iti iei un router wireless cu functie de repeter, astfel pastrezi aceiasi retea si device-urile se conecteaza la ce primesc semnal mai bun.
Cea mai ieftina si buna solutie ar fi sa iti iei routerul ala TP-Link (am si eu si sunt grozave) si sa faci 2 retele wink Daca faci treaba asta singura grija e sa pui un nume diferit si sa fie pe alt canal.

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ceva suplimentar sa te ajute - http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_repeater

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Maclean - 03 Februarie 2013 08:22 AM

În situația ta cea mai la îndemână soluție ar fi să faci internet sharing pentru iPhone de pe Mac-ul din dormitor.

Da este o idee buna, doar ca nu mai ai acoperire daca inchizi mac-ul si din cate vad trebuie sa fii conectat la wireless cu mac-ul pentru a putea transmite.

Multumesc mult de tot pentru sfat

Semnătură 

My toys:

* the renewed iPad *
* iPhone 5 *

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
snell - 03 Februarie 2013 08:42 AM

Cea mai eleganta solutie ar fi sa iti iei un router wireless cu functie de repeter, astfel pastrezi aceiasi retea si device-urile se conecteaza la ce primesc semnal mai bun.
Cea mai ieftina si buna solutie ar fi sa iti iei routerul ala TP-Link (am si eu si sunt grozave) si sa faci 2 retele wink Daca faci treaba asta singura grija e sa pui un nume diferit si sa fie pe alt canal.

Multumesc, presupun ca tp link-ul pus de mine in primul post este bun ca si repeter, corect?

Multumesc anticipat.

Semnătură 

My toys:

* the renewed iPad *
* iPhone 5 *

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu il folosesc ca repeter. Dar am inteles ca poti (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=604628)
Dar cel mai bine cauti ceva care are functie de Bridge. Cel mai probabil, cel pe care il ai deja (Cisco) ar trebui sa stie/aiba fruncite de Brigde. Caz in care il pui pe asta TP-Link ca “baza” si cel Cisco ca Brigde/Repeter.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

2 din 2
2