1 din 2
1
Căști cu “noise-canceling”
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Acum că i-am luat soției iPhone, mi-a donat vechiul ei Shuffle și m-am bucurat că pot să ascult și eu muzică în drum spre servici dar bucuria a fost de scurtă durată:
1) Căștile normale Apple nu îmi stau în lobul urechii neam;
2) Alea in-ear îmi provoacă discomfort;
3) Alea care apasă cu buretele pe lobul urechii la fel.

Așa că am încercat cu o pereche de technics de alea mari care acoperă toată urechea dar zgomotul în metrou acoperă în totalitate muzica ascultată la un volum care pot să îl consider “tare” atunci când aștept metroul în stație.

Deci vă intreb pe voi - de unde pot eu găsi niște căști mari cu noise-canceling (cum e Sennheiser PXC350) ?

Mulțumesc.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Doar o parere personala: castile cu noise-cancelling nu prea te fac sa auzi muzica aia asa cum a fost ea gandita sa se auda. Tehnologia aia cam altereaza sunetul.

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

castile alea nu poti sa spui ca au efect 0, dar nici 99% cum zice sony
http://www.sony.ro/view/ShowProductCategory.action?site=odw_ro_RO&category=HED+Travel am vazut cateva modele in unirea anu trecut. alea mici erau 270ron parca, am vrut si eu.

[ Modificat: 12 Mai 2008 11:55 PM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 12 Mai 2008 10:24 PM

Acum că i-am luat soției iPhone, mi-a donat vechiul ei Shuffle și m-am bucurat că pot să ascult și eu muzică în drum spre servici dar bucuria a fost de scurtă durată:
1) Căștile normale Apple nu îmi stau în lobul urechii neam;
2) Alea in-ear îmi provoacă discomfort;
3) Alea care apasă cu buretele pe lobul urechii la fel.

Așa că am încercat cu o pereche de technics de alea mari care acoperă toată urechea dar zgomotul în metrou acoperă în totalitate muzica ascultată la un volum care pot să îl consider “tare” atunci când aștept metroul în stație.

Deci vă intreb pe voi - de unde pot eu găsi niște căști mari cu noise-canceling (cum e Sennheiser PXC350) ?

Mulțumesc.

Sergiule, sincer: acum circa doi ani, fi-meo mi-a dat mie un iPod de 4 giga, zicea că lui nu-i place (?!) și că vrea să-l vîndă. vinde-mi-l mie, zic. Bucuria mi-a fost tot de scurtă durată: mă enervează căștile mici, in-ear, nu le suport. Mi-am găsit căști mai mari, se aud OK, dar tot mă enervezează zgomotul străzii și al metroului. Nu pot asculta muzică.
Singurul loc în care ascult muzică este în tren, cînd fac drumuri lungi (rar, dar mai fac). Altfel, folosesc acel iPod la facultate, le pun studenților lecții în cehă sau la țară, pe terasă. La Scala, unde activez eu, parcă e o lume populată cu nebuni, jumate din șoferi claxonează aiurea, e un vacarm de nedescris.
Părerea mea: un iPod e bun cînd e liniște în jur. Mă uit invidios la ăia care, pe zgomotul de pe stradă ori din metro, ascultă muzică. Ce naiba or asculta nu știu, eu aud numai un vacarm continuu de claxoane ori de motor de metro.

[ Modificat: 13 Mai 2008 03:07 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

sunteti pretentiosi bre, eu ascult la casti mici peste tot. doar in metrourile vechi e inacceptabil.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Eu am nişte căşti cu “noise cancelling” Philips şi ce pot să-ţi spun e că sunt făcute (ale mele cel puţin) pentru avion sau, la rigoare, maşină, în sensul că atenuează nişte frecvenţe joase şi-ţi scoate, practic, motorul avionului (asu maşinii) din peisaj. În frecvenţe mai înalte nu prea fac nimic. În ce priveşte impactul lor asupra calităţii muzicii, el există, deşi pentru urechile mele e neglijabil, cel puţin comparativ cu beneficiul faptului că nu mai auzi motoarele.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Luton, Uk
Macuser din: 05.04.07

pacat ca nu suporti castile in-ear .......eu am niste sennheiser cx300 si te izoleaza complet de zgomotele de pe strada plus ca au si un bass care suna foarte bine.cred ca stii ca astea vin cu 3 adaptoare de marimi diferite…..poate tu ai incercat unele care erau prea mari pt urechea ta si de aia te deranjau.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

am si eu o pereche de casti cu noise canceling. singura utilitate pe care le-am gasit a fost sa mai atenueze zgomotul produs de avion, dar nici pe ala nu-l lua pe tot.
daca ai impresia ca nu o sa mai auzi nimic in afara de muzica, o sa ai o mare dezamagire smile

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07

te-ai gandit ca prin acest “noise canceling” nu vei realiza la ce volum asculti cu adevarat si iti vei strica auzul, volumul respectiv fiind in general peste normal?
una din caracteristicile “nedeclarete” ale acestor casti este aceasta incapacitate de a realiza cat de tare se aud efectiv , in urechi, sunetele emise.

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

justme - nu le suport deloc la nicio mărime shut eye
zup - nu total - dar pur și simplu în metrou nu se aude muzica DELOC cu căști normale la volum normal.
rynn - tu ai mers vre-odată cu metroul bucureștean ? Io zic că îmi stric auzul doar datorită faptului că stau în metru fără așa ceva. Când un volum al muzicii care se aude bine pe stradă în metrou este acoperit ÎN TOTALITATE de zgomotul făcut de trenul în mișcare ce alternative am ? Să dau iPod-ul la maxim cum face puștimea inconștientă ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Poate nu castile sint problema.
Poate gasesti aici solutia.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Alex: HA, HA, HA ... muțumesc dar din nefericire locuiesc în București și lucrez chiar în platforma industrială Pipera. O singură data am fost cu mașina în timpul săptămânii la servici și am făcut în 2 ore drumul pe care schimbând 2 metrouri și un autobuz îl fac în 50 de minute sau cu mașina în weekend în 15 minute. Dacă ar avea firma filială în Cluj - m-aș muta acolo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 22.01.08

Daca nu-ti plac in ear, ce zici de astea: http://www.akg.com/personal/cproducts/powerslave,id,825,pcategory,4,nodeid,11,_language,EN.html

Am avut ocazia sa testez o versiune anterioara si am ramas impresionat (foarte usoare, izoleaza zgomotul extern bine, suna bine, mici, pliante, bas destul, raspuns clar pe frecvente chiar si la volum relativ mare)

Daca nu te multumesc ar mai fi varianta asta: http://www.akg.com/personal/cproducts/powerslave,id,908,pcategory,3,nodeid,11,_language,EN.html
Probabil ca-s si mai scumpe insa merita.

Daca nu esti fan de casti supraaurale poti lua circumaurale, sunt mai mari si mai greu de purtat pe strada insa mai sanatoase un pic pt organul auditiv si mai confortabile pt. ureche. Ultrasone si Beyerdynamic sunt marci de calitate modele circumaurale. Oricum, ideea e sa fie inchise(closed back) pentru a izola foarte bine zgomotul ambiental.

Personal sunt fan declarat al primului model. Abia astept sa se strice castile de la iPod smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

@cloned
stii vreun magazin unde se gasesc AKG-urile astea?

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Am eu exact modelul din primul link. Sint dementiale.
Sergiu, nu ti le recomand, pentru ca nu vei mai auzi deloc ce spune sotia,
si in primii 2-3 ani e bine sa auzi, si sa asculti.
Mai gindeste-te la prima mea recomandare, daca nu,
PM, si iti fac rost de AKG 414P.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 22.01.08

Da, cateva. Insa din pacate sunt in Viena smile
Acuma lasand gluma la o parte trebuie sa recunosc ca nu stiu unde s-ar putea gasi in Ro, si nici nu mi-am pus problema. Am sa caut

http://www.klangfarbe.at e unul magazinele din Viena unde se gasesc, se poate plati cu card si trimit si in Ro….sunt convins ca exista si multe alte magazine afara, posibil mai avantajoase financiar…..

1 din 2
1

‹‹ editare imagini?      program mixat ››