2 din 2
2
problema cu un font (probabil Helvetica neue)
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.02.08

in ~/Users/Userul Meu/ Library/Fonts nu am nimic.
Acum n-ar mai trebui sa am dubluri in orice caz ca am sters tot ce instalasem eu initial.

Problema mea la inceput (am inteles mai tariu abia) a fost ca eu ca user de windwos le-am bagat in Fonts in System.. cu mana. Pe urma le-am “activat” din fontbook.. sau cel putin am incercat, n-a mers, m-am speriat ca am patit prostii.. si le-am sters… Cel putin asta cred ca s-a intamplat. M-am aruncat ca capcaunu fara sa citesc inainte.

In orice caz, acu pare sa se fi rezolvat tot ce se intamplase rau. Nu se mai intampla nici o buba.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
zugravu de pixeli - 14 Mai 2008 12:38 AM

in ~/Users/Userul Meu/ Library/Fonts nu am nimic.
Acum n-ar mai trebui sa am dubluri in orice caz ca am sters tot ce instalasem eu initial.

Problema mea la inceput (am inteles mai tariu abia) a fost ca eu ca user de windwos le-am bagat in Fonts in System.. cu mana. Pe urma le-am “activat” din fontbook.. sau cel putin am incercat, n-a mers, m-am speriat ca am patit prostii.. si le-am sters… Cel putin asta cred ca s-a intamplat. M-am aruncat ca capcaunu fara sa citesc inainte.

In orice caz, acu pare sa se fi rezolvat tot ce se intamplase rau. Nu se mai intampla nici o buba.

Păi cum ai putut pune în sistem?! Puteai pune în celelalte două locuri foarte simplu! Abia acum pricep pe deplin ce ai făcut! Băi frate, de ce spuneți voi mereu la final detaliul cel mai important: că te-ai chinuit să vîri fonturile ttf la nivelul sistemului? smile

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member

Pai.. am putut pune in sistem foarte usor ca eram user proaspat, nestiutor si nespalat pe dupa urechi:)

Iar de spus.. n-am spus pentru ca nu era relevant la ce pateam eu cu helvetica.. aia e cu totu si cu totu altceva. Buba cu fonturile in folderu de sistem o rezolvasem eu cu ciocanul mai mare mai demult smile - Da’ chestia asta cu helvetica n-are nici o relevanta -ca familia mea a fost instalata cinstit, cu Font Explorer dupa ce reparasem prostiile alealatele.

Si.. n-am zis.. de rusine :D

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu nu am reusit sa instalez fonturi cu font explorer…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member

poate m-am exprimat eu gresit cand am zis “instalat” - le-am importat si pe urma le-am activat pe alea de care am avut nevoie. Asta intelegeam eu prin “instalat ” smile

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asa mai inteleg…
tot nu pricep cum ai virit fonturi pe oriunde nu crezi ca se poate….

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

V și aici, un ferpar pentru Helvetica…

Sînt atîtea sanserifuri…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Problema, totuşi, e rezolvată. Linotype a rebotazat helveticile sale.
În rest, pentru că e esenţial pt sistem,ce bine şi că Apple a ferecat fonturile esenţiale!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Nu știu de ce trebuia tocmai He să fie esențială, dar aud de exemplu că fără ea se petrec greșeli de calcul în aplicații contabile de exemplu, foarte nostim…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
VlAdLitteram - 11 Iunie 2008 04:22 AM

Nu știu de ce trebuia tocmai He să fie esențială, dar aud de exemplu că fără ea se petrec greșeli de calcul în aplicații contabile de exemplu, foarte nostim…

Fonturile Helvetica/Arial, adică cele „elvețiene”, sînt esențiale sistemelor de operare. Și Lucida Grande e tot un font „elvețian” și, fără el, sistemul nu poate funcționa, respectiv interfața grafică a sistemului.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

2 din 2
2