Calibrare display imac aluminium 20”
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Salve.
Se da urmatoarea situatie: Photoshop cu profil de culoare sRGB.

Imac aluminium cu profil calibrat.

Daca lucrez in Photoshop una vad si alta export. Ca sa am acelasi rezultat si in PS si in JPG imi trebuie sa lucrez cu iMacu in sRGB. Insa se vede ca dracu: foarte albastrit.

Ideea e daca stiti vreun soft de calibrare al display-ului ca sa ii mai tai din albastru fara sa afectez profilele.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hai ca am postat la repezeala intre 2 telefoane si nu cred ca se intelege ce vreau de fapt.

As vrea sa pot lucra pe iMac cu profilul calibrat de mine, si cand export din photoshop sa imi exporte exact ce vad.

Cand aveam monitorul samsung lucram in sRGB si corectam albastreala din OSD-ul monitorului. Si se vedea brici.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.12.07

Stiu de pe twitter ca ti-ai luat imac nou, si de aici intrebarea: Tu profilul calibrat l-ai facut cu un spyder,huey,etc pe noul iMac sau ai transferat profilul de pe macul vechi?
Deasemenea, eu pana acum pentru print work am folosit adobe RGB 1998 si pentru devices sRGB, adobe RGB mergand perfect, dar sRGB-ul intotdeauna e diferit, chiar si cu ICC, daca vrei un fisier optimizat pt web. Asta e regula daca ai imac calibrat. Daca reusesti totusi sa faci un profil persistent, bravo tie, dar slabe sanse, mai ales cu imacul de 20”.
De soft care sa ignore profilul creat de tine nu am auzit pana acum din pacate..

Semnătură 

 iMac 24-inch 2.8Ghz (Mid 2007)
 MacBook Pro 2.8Ghz (17-inch, Mid 2009)
 iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu poti folosi profilul unui monitor pe alt monitor…
totusi, verifica temperatura monitorului ‘albastru’
...e mai corect sa-ti faci un nou profil de culoare la monitorul nou

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hai sa va zic ce-am facut. Vad ca i-am dat de cap.

Profilul default al iMac-ului era muci. Asa ca am dat calibrate fara “expert settings” si am pus gamma 2.2 (ca pe PC) si whitepoint d65 (natural). asta e faimosul profil pe care eu il agreez pe acest imac.
In Photoshop l-am lasat pe sRGB. si am bifat Convert to sRGB la export.

Vad ca acum imi exporta bine.

EX: Incercam sa export un patrat cu orange #FF9000 si il puneam pe fundal de aceeasi culoare in html. In Firefox care nu stie de color profiles, se vedea o diferenta intre patrat si fundal. Nu era o culoare consistenta. Vad ca acum merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Scoate IMEDIAT sRGB! E cea mai mare teapa pe care o poti lua in Photoshop! Doar daca lucrezi pt. web.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Daca imi dai si detalii il scot. Eu am citit in help-urile din PS (da, sunt un om care RTFM :D ) si zicea ca e cel mai safe pentru web.
PS: Lucrez doar pentru web. Restul bag in Illy.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ei, daca e pt. web, e OK, p’orma mi-am adus aminte ce lucrezi tu. E singurul caz valabil.
Pentru print, e ruina printului. Culorile nu corespund niciodata.
Dar nu ai un amic cu GretagMacbeth? Poate aietii de la NouMax… ce zici?