M-as bucura foarte mult daca cineva ar avea nervi sa-mi spuna (intr-un limbaj care ar fi de dorit cit mai simplu) cite ceva despre JAVA. Ce inseamna, de ce, pentru ce si cu ce? Marturisesc ca am “dat o raita” si pe la cei de la sun (astfel am aflat ca ei sint parintii javei), intre altii si totusi, mi-ar fi de mare folos daca, ma repet, cineva mi-ar explica “babeste” , ca sa zic asa. Multumesc anticipat tuturor celor care vor fi dispusi sa dea curs rugamintii mele.
Java e un limbaj de programare. Programele dupa felul in care ruleaza sint de doua feluri. Cele care folosesc asa numitele librarii acre sunt instalate local pe sistem cum sint majoritatea programelor din windows spre exemplu dar si cele din OS X Linux etc si mai sint programele care folosesc interpretoare. Interpretoarele sint un fel de programe ajutatoare care decodifica liniile programului propriu-zis. programele scrise in java sint de acest fel. Asta inseamna ca orice sistem de operare care are instalat interpretorul poate rula programe scrise in Java ceea ce face din programele scrise cu acest limbaj sa fie cross platform adica sa poate rula la fel pe diferite sisteme: OS X Linux, Windows, telefoane mobile. Deseori interpretorul este numit generic JAVA.
Apple a modificat JVM-ul (masina virtuala prin care rulezi cod java) astfel incat aplicatiile scrise in java beneficiaza de look’n'feel nativ aqua.
Cat despre Java, s-au scris multe multe carti si se scrie cod java pe foarte multe platforme si intr-o multitudine de situatii (cam prea multe, parerea mea). Daca mai ai nevoie de ceva informatii specifice si tolereaza ceilalti membri ai forumului, ask away. Daca nu, oricand poti sa imi dai un mesaj privat.
cristi:~ diciu$ vi nativelookandfeel.java
cristi:~ diciu$ cat nativelookandfeel.java
public class nativelookandfeel
{
public static void main(String[] argv)
{
System.out.println(“Sunt o aplicatie nativa Aqua!”);
return;
}
}
cristi:~ diciu$ javac nativelookandfeel.java
cristi:~ diciu$ java nativelookandfeel
Sunt o aplicatie nativa Aqua!
cristi:~ diciu$
public class HelloWorldSwing {
private static void createAndShowGUI() {
//Create and set up the window.
JFrame frame = new JFrame(“HelloWorldSwing”);
frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
//Add the ubiquitous “Hello World” label.
JLabel label = new JLabel(“Hello World”);
frame.getContentPane().add(label);
//Display the window.
frame.pack();
frame.setVisible(true);
}
public static void main(String[] args) {
createAndShowGUI();
}
}
multumesc foarte mult casar. banuiesc ca nu ti-a fost usor. imi imaginez ca in momentul in care ajungi la un anumit nivel de intelegere si “percepere” a acestor lucruri este destul de dificil sa explici altfel decit esti invatat si educat.
inteleg ca Java, este o “o chestie cu care faci programe pentru
computer”.
am dat jos “Sun Studio Creator” de la SUN. voi incerca sa ma joc cu acest creator. imi place sa cred, ca “jucindu-ma” cu el, voi gasi mai mult sau mai putin citeva raspunsuri la intrebarile care ma framinta.
knockout, multumesc pentru amabilitatea ta. as avea o groaza de intrebari. nu stiu daca ai avea nervi si timp pentru asa ceva. ideea este ca vreau sa invat ceea ce se numeste java la modul cel mai serios. suna destul de bizar avind in vedere ca nu am inca nici o idee despre treaba asta. imagineaza-ti ca ar trebui sa explici (ma rog, sa incerci sa explici), exagerez un pic, care este diferenta intre “www” si o adresa de mail. practic, mi-ar trebui numai un ABC ca pentru clasa intii, dar efectiv, gindindu-te la faptul ca explici cuiva cit fac unul plus unul.
se fac jocuri tari in java.
am mai vazut si aplicatii de electronica, iti arata cum circula curentul in anumite stari.
imi place cum se misca, nu foarte real dar nici in reluare ca flashu.
da la cat de greu se instaleaza si la cat ocupa lumea nu-l prea are. eu am cautat pe siteu lor de-am innebunit pana sa stiu ce-mi trebuie. si a dou aoara am cautat la fel de mult.
eu nu i-am facut nimic pe mac , vorbeam de faptu ca pe site e greu de umblat, deci nu stiam ce sa iau ca sa am si eu java. dupa ce il iei oricum e aiurea cu installerul. si vorbeam de win evident.
cetatean: nu stiu ce sa zic… e cam greu sa inveti un limbaj de programare (iar java a devenit din ce in ce mai complex in ultima vreme) si toate paradigmele necesare de unul singur.
Daca vrei, pot sa iti fac o lista cu ce ti-ar trebui ca sa te apuci.
Cat despre timp si nervi… nu-ti fa prea multe sperante.
Edit:
.ral:cr : http://www.java.com/en/ - e un link mare mare chiar la inceputul paginii
Era o vreme cand site-ul de la Sun era groaznic organizat, s-au mai desteptat de atunci.
ar fi fantastic daca mi-ai face acea lista. sint constient ca nu voi reusi de unul singur. vreau doar, cum spuneam, sa am cit de cit abc-ul, dupa care voi urma cu certitudine un curs. toate bune