2 din 2
2
ce-i brush și ce-i paintbrush ? (legat de terminologie)
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
secarica - 20 Mai 2008 08:31 PM
STef… - 20 Mai 2008 06:46 PM

[...] In concluzie e greu de diferentiat, mai ales ca apartin unor app diferite. Daca ambele se regaseau in PS atunci puteam sa ne pronuntam mai bine

Hmm, corect, nu am verificat înainte, doar am presupus că există ...

Atunci să fiu mai explicit, în cazul meu (dar cade ipoteza cu photoshopismul strict).
Pe mine mă freacă treaba asta în traducerea de la GIMP. Presupun că acel program se bazează pe o terminologie la ei acolo deja rodată, dar pentru mine este foarte confuz. De exemplu am brush la categoria aerograf (airbrush). Cum adică pensulă la aerograf ? Sau chiar la Photoshop, la Pencil tool pot să aleg „Click to open the Brush Preset picker”. La fel, cum adică pensulă dacă-i vorba de creion ?

Exemple: (atașat)

Cristi

Da, e greucean… Părerea mea ar fi să te întîlnești la o vorbă cu un pictor, chiar în atelierul lui, să știe omul ce și cum. Dacă nu ai unul prin preajmă, te duc eu la unul bun de tot, Marian Condruz, maître de peinture.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pacat ca nu artistii folosesc programul de calculator….

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 20 Mai 2008 09:28 PM

pacat ca nu artistii folosesc programul de calculator….

Ce te face să crezi asta? Unii îl folosesc. Am de ani buni un tablou creat 100 % pe calculator, n -ai zice…

P.S. Termenii cu pricina sînt 100 % termenii folosiți de pictorii englezi. După cum, la DTP, sînt termeni tipografici uzuali (header, footer, tracking, kerning etc. etc.), folosiți deja în sec. 17-19. Exact așa este și aici, numai că-s luați de la pictori. Este și motivul pt care, pt a finaliza traducerea, amicul Secărică trebuie să vorbească direct cu un pictor.
Părerea mea.
Poate vorbi cu cine vrea, la urma urmei…

[ Modificat: 21 Mai 2008 02:39 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
Cattus Thraex - 21 Mai 2008 02:29 AM

P.S. Termenii cu pricina sînt 100 % termenii folosiți de pictorii englezi. După cum, la DTP, sînt termeni tipografici uzuali (header, footer, tracking, kerning etc. etc.), folosiți deja în sec. 17-19. Exact așa este și aici, numai că-s luați de la pictori. Este și motivul pt care, pt a finaliza traducerea, amicul Secărică trebuie să vorbească direct cu un pictor.

E o idee cu pictorii, dar ești sigur că se aplică principiul și aici ? Bănuiesc că airbrush-ul (de exemplu) este o sculă modernă, totuși, chiar dacă poate acum sute de ani or fi existat și artiști care luau niște vopsea în gură și o airbrușăiau, asta în caz că exista vopsea lichidă ...

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
secarica - 21 Mai 2008 03:00 AM
Cattus Thraex - 21 Mai 2008 02:29 AM

E o idee cu pictorii, dar ești sigur că se aplică principiul și aici ? Bănuiesc că airbrush-ul (de exemplu) este o sculă modernă, totuși, chiar dacă poate acum sute de ani or fi existat și artiști care luau niște vopsea în gură și o airbrușăiau, asta în caz că exista vopsea lichidă ...

Cristi

Nu am niciun motiv să cred că e altfel. Te-ai băgat la muncă grea cu termenii ăștia, dar o scoți la capăt cu răbdare.

Semnătură 

2 din 2
2

‹‹ USB 3      Format video .fj2 ››