Avast AV vs ClamXav ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

salut. după cum mă văietam și mai înainte, am ClamXav pe Mac, cu update-uri la zi, dar nu mi-a găsit niciodată vreun virushel, asta în condițiile în care, pe un memory stick de exemplu, băgat în PC, Avast-ul de aici face ca toți dracii, găsind multiplii troieni șamd, fiindcă acel stick intră prin vreo 2-3 PCuri la muncă, PCuri fără antivirus. deci mi se pare cam inutil ClamXav. aș încerca Avast for Mac, deși unii dintre seniori ne sfătuiesc să nu, fiindcă intră în conflict cu MailApp. dacă eu nu folosesc această aplicație aș putea să încerc Avast ? multsam.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Păi sigur că ai putea să o încerci, cine te oprește?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

daa…e ca in engleza : may/can..ok. acum, pe bune. as pune un AV bun, sa nu plimb virusi de colo-colo. dar decat sa imi dea Avastu vreun kernel panic, mai bine intreb intai.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Eu l-am instalat de mac si a fost OK (mai demult cand era free). Acum e pe bani si cineva zicea pe aici ca i-a facut varza prin sistem.

Esti sigur ca nu ai fals pozitiv pe PC? Adica ai incercat si o alternativa pe PC sa vezi daca-ti zice la fel? AVG, kaspersky, etc.?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

pe ClamXav Sentry l-ai pus să scaneze automat stick-ul USB ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
calinescu26 - 19 Mai 2008 10:52 PM

salut. după cum mă văietam și mai înainte, am ClamXav pe Mac, cu update-uri la zi, dar nu mi-a găsit niciodată vreun virushel, asta în condițiile în care, pe un memory stick de exemplu, băgat în PC, Avast-ul de aici face ca toți dracii, găsind multiplii troieni șamd, fiindcă acel stick intră prin vreo 2-3 PCuri la muncă, PCuri fără antivirus. deci mi se pare cam inutil ClamXav. aș încerca Avast for Mac, deși unii dintre seniori ne sfătuiesc să nu, fiindcă intră în conflict cu MailApp. dacă eu nu folosesc această aplicație aș putea să încerc Avast ? multsam.

Am atras atenția, acum ceva timp, că versiunea de Avast pt MAC OS X belește sistemul, bug recunoscut de creatori (eu nepricepînd de ce l-au pus spre download dacă are un așa bug major). Nu știu dacă l-au rezolvat, știu doar un lucru: eu Avast nu mai instalez. Firma creatoare e cehească, vă recomand numai berea cehească, nu soft-uri cehești. Strănută rău.

Dacă ești curios, testează-l, poate au rezolvat bugul. Dacă nu, te pregătești să-l dezinstalezi. DAcă tot așa face, pregătește un snop de vorbe de duh, ți le traduc eu în cehă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 20 Mai 2008 03:54 AM
calinescu26 - 19 Mai 2008 10:52 PM

Am atras atenția, acum ceva timp, că versiunea de Avast pt MAC OS X belește sistemul, bug recunoscut de creatori (eu nepricepînd de ce l-au pus spre download dacă are un așa bug major). Nu știu dacă l-au rezolvat, știu doar un lucru: eu Avast nu mai instalez. Firma creatoare e cehească, vă recomand numai berea cehească, nu soft-uri cehești. Strănută rău.

Dacă ești curios, testează-l, poate au rezolvat bugul. Dacă nu, te pregătești să-l dezinstalezi. DAcă tot așa face, pregătește un snop de vorbe de duh, ți le traduc eu în cehă.

nu l-am instalat inca, iar acum nici macar nu ma mai bate gandul. voi ramane cu clamxav, dar si cu problema, nu stiu cat de util este.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Mă repet:

psergiu - 20 Mai 2008 12:49 AM

Dacă nu îl pui - clamXav nu scanează NIMIC NICIODATĂ singur ca să nu îți omoare mac-ul.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 20 Mai 2008 11:55 AM

Mă repet:

psergiu - 20 Mai 2008 12:49 AM

Dacă nu îl pui - clamXav nu scanează NIMIC NICIODATĂ singur ca să nu îți omoare mac-ul.

Și mie mi se pare o aplicație făcută ca lumea, nu știu ce ar vrea omul să-i găsească dacă nu are ce.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu i-am dat de fiecare data sa scaneze stick-ul, imediat ce il introduceam in MAC. pe PCul de acasa, de fiecare data cand il bagam imi arata aceiasi virusi, ii sterg, a 2a zi merg la munca, folosesc stickul pe un PC neprotejat, ajung acasa iar Avastul de pe PC imediat imi omoara aceiasi virusi. daca as baga stickul mai intai in MAC si dau scan cu ClamXav nu imi arata nimic, il iau, il bag in PC - virusi. ???
iata si nishte poze cu setarile, recunosc ca nu am bifat sa scaneze automat stick-uri, dar fac asta manual cand introduc orice.

[ Modificat: 21 Mai 2008 02:10 AM de Calinescu26 ]
 Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Probabil ca nu vede chiar tot Clam-ul. Am constatat si eu ceva similar: am scanat folderul cu Parallels cu Clam si a gasit un troian. Am scanat din Win cu AVG (facut tot de cehi), si a gasit mai multi troieni.

Naiba sa-i ia, ce ne pasa noua de virusi?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 21 Mai 2008 02:09 AM

Probabil ca nu vede chiar tot Clam-ul. Am constatat si eu ceva similar: am scanat folderul cu Parallels cu Clam si a gasit un troian. Am scanat din Win cu AVG (facut tot de cehi), si a gasit mai multi troieni.

Naiba sa-i ia, ce ne pasa noua de virusi?

mi-e mila de windozeri…:)

Semnătură 

iPhone 5c

‹‹ dileme      Phun ››