OK, deci nici VLC si nici mplayer nu au versiuni Universal Binaries (UB), asa ca e o problema cu vazutul filmelor. Probabil ca sacadarea vine din cauza ca mplayer merge in emulare, sub Rosetta. Stie cineva de vreun player care e UB?
Din pacate QT nu e o solutie pt. filme cu subtitrare sau pentru acele filme cu sunetul AC3 sau alte formate mai “exotice”. Iar pt. DivX trebuie instalat codecul.
1. QuickTime este UB.
2. Component pentru vazut subtitrari (srt) in QuickTime, aici.
3. AC3 pentru QuickTime, aici.
Smecheria aia pentru subtitrari nu am incercat-o, dar din ce vad, trebuie sa deschizi subtitrarea ca si QuickTime, select all, copy si apoi paste in filmul propriu-zis. Dupa care o muti si ii reglezi transparenta cu command-J (in QuickTime Pro). Cam sucs, dar asta e…
gothy: nu cred ca faci ceva gresit, doar ca MPlayer nefiind Universal ruleaza sub Rosetta, adica sub emulare, ceea ce haleste mult din resurse. Stai cu ochii pe site-ul MPlayer sau VLC sa vezi cand scot versiuni pentru Intel.
M-am lamurit in cele din urma.Eu am incercat cu acelasi Mplayer care il foloseam pe macmini si il aveam pe un cd cu kituri.Se pare ca trebuie sa il iau pe ultimul de pe site-ul lor care este deja optimizat pentru intel.Cred ca asta trebuia sa fac de prima oara.Oricum multumesc si scuze ca v-am rapit timpul cu prostia mea.
Bravo tie.
Dar asta inseamna ca MPlayer merge OK si emulat! Asta e de bine, bravo lui Rosetta (si procesoarelor).
gothy, am o curiozitate: un film codat H.264 iti merge bine cu MPlayer sau VLC? (gasesti filme d-astea de exemplu pe site la Apple > QuickTime > Trailere (stii cum se salveaza trailerele pe HDD, nu?). Ma intereseaza asta ca sa-mi dau mai bine seama de cum merge un Core Duo in tandem cu Rosetta: H.264 e foarte flamand de procesor.