Iei un mp3, il tragi in itunes, dai la optiuni sa converteasca in aac, click dreapta pe melodie si apoi convert to aac, astepti sa termine, iei melodia rezultata si o tragi pe desktop, ii schimbi extensia din .m4a in .m4r si apoi o tragi inapoi in iTunes in sectiunea de ringtones. Suncronizezi iPhone-ul si gata.
WTF?!?!?... am incercat din nou sa fac la fel si acum vad ca nu mai vrea ultima parte. Deci:
Dupa ce ai m4r-ul, te conectezi la iPhone prin SSH si plasezi fisierul in /Library/Ringtones
P.S. Daca vrei sa tai mp3-ul o poti face cu programe de editare audio, sau chiar cu iTunes (Get info pe melodie, Options, Start si Stop time unde vrei tu, OK, convert selection to aac)
P.P.S oricat de lungi melodiile, asta din exemple avea 7 minute si ceva
Berea o dai la lansarea volumului Macintosh la targul de carte (dupa).
Si eu foloseam iToner si altele, dar problema e ca la fiecare update de itunes sau firmware nu mai mergea niciunul. Ca sa nu mai vorbesc ca unele erou pe bani sau trialul era scurt.
Old school e mai complicat, dar merge oricand.
Exista si o aplicatie foarte usor de folosit care face toata treaba direct pe Iphone, fara PC/Mac. Se numeste ringtones si se gaseste pe iappcat.com. Eu, cel putin n-am avut probleme pana acum.