SPSS 11.0.4
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

SPSS de mac merge acum impecabil cu versiunea 11.0.4. Este prima versiune ce ruleaza pe PBul meu G4 normal, asa ca va dau de stire. Se gaseste(gasea) in mod trial pe siteul http://www.SPSS.com (registration required) sau in mod direct de la om la om.

Desi nu stie atat de bine si de simplu ca SYSTAT, e un motiv bun de a scapa definitiv de VPC si windoze!

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Hm, deşi la mare distanţă în timp faţă de postul iniţial…am nevoie de SPSS, iar cei de la universitate mi-au taiat-o scurt “noi nu lucrăm cu mac”. la producător este 1600 USD…. Săpand aici am găsit acest mesaj…ce se mai ştie de varianta a doua de obţinere? Mulţumesc.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 03.09.06

Nu stiu ce Mac ai, dar versiunile SPSS released pana acum (11 parca e ultima) sunt incompatibile cu Intel Macs pentru ca Roseta le altereaza calculele. Versiunea 16 va fi released si pt Mac si pt Win (si parca si Linux) candva anul asta, deci mai degraba ai astepta versiunea asta. De asemenea nu recomanda rularea ei nici in masini virtuale si nici in bootcamp. Eu cred ca bootcamp e ok, dar nu de asta vb aici, ci de versiuni de Mac.

Daca ai nevoie de un program de statistica poti sa incerci JMP de la SAS, unde ultima varianta are si suport pentru Mac si programul e destul de ok.
http://www.jmp.com/software/jmp7/index.shtml

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pe Macbook Pro-ul tau n-o sa mearga nici o versiune de Mac. Bootcamp, Parallels cu versiunea de Win sau rabdare, cum zicea branix.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Corectie: 11.0.4 merge perfect pe Intel. Testa acum pe Macbook. PM me pentru detalii wink.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Mulţumesc pentru mesaje. Testez acuma JMP, să văd ce ştie.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

La mine pe G4 la 733MHz si 512 SDRAM ruleaza forte bine si SPSS 13, ei! , as vrea sa am SPSS 16.0 dar doar ce a aparut si hop ca nu am bani pentru el…asa ca… SPSS 11.0.4 merge frumos mai pe toate Mac-urile din anii “90 incoace…

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

SPSS 11 merge pe MBP intel. JMP idem (versiunea trial). Până acum, SPSS pare mai mintos decât JMP.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.11.07

JMP este incredibil de bine suportat pe Mac. Toate persoanele de la SAS pe care le-am cunoscut, folosesc un Mac pe post de computer. JMP 7 are build de PPC si de x86. JMP 8 va include si build-uri pe 64 de biti.
Cel mai putin ingrijit build de la JMP este cel de Linux (care are si suport de 64 de biti de la versiunea 6). Acesta este linkuit static biblioteci QT vechi, si nu se integreaza de loc cu mediul (pe Linux nu exista MDI-uri nativ, dar JMP-ul le emuleaza).
Oricum, recomand soft-ul cu multa caldura, fiind foarte de puternic pentru statistica si probabilitati si de asemenea destul de usor de utilizat.

Semnătură 

 Mid 2010 15-inch MacBook Pro,  Early 2008 MacBook Air
 Early 2009 iMac Aluminium 24”,  Mid 2007 macMini Intel Core 2 Duo
 iPhone 3G S⃣  32GB,  iPhone 4 32GB,  iPhone 4 S⃣  64GB, iPad 1 3G 64GB, iPad 2 3G 64GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
d3vi1 - 23 Noiembrie 2007 01:11 PM

... recomand soft-ul cu multa caldura, fiind foarte de puternic pentru statistica si probabilitati si de asemenea destul de usor de utilizat.

Bine ai venit pe foumul MacUser.ro…

Eu folosesc SPSS 13 şi sunt foarte mulţumit de el atît cît îmi trebuie mie, cred că la fel crezi şi tu în raport la JMP 7.
Sincer, nu văd nici un rost să mă apuc să lucrez cu JMP 7, SPSS 13 satisface mai mult decît putem noi duce, crede-mă.
Dar spor la treaba în continuare cu JMP 7 dacă nu vrei să înveţi SPSS 13.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: Timisoara
Macuser din: 23.09.07

Salut tuturor macuserilor,

As vrea sa ma ajutati intr-o problema cu SPSS daca se poate…  Aveti cumva idee cum as putea obtine un SPSS 11 care sa mearga pe un Intel Macbook, in versiunea trial ... am inteles ca unii dintre voi ati incercat si merge? wink

Semnătură 

MacBook
iPod video 30 GB
iPhone (next)

‹‹ .lit pe Mac      Help!!!!! ››